laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia
Horario de redacción: de 8 a 20 horas.

  

ÚLTIMA HORA
Fuente: Equipo de redacción (laveudegandia.com, laveudelasafor.com)
Ordenación noticias: por fecha (de más a menos reciente).

20 de enero de 2022 - LA SAFOR-VALLDIGNA - (COVID-19) - DATOS DEL DÍA


Área del Hospital Comarcal Francesc de Borja (Gandia) -
Foto: VD/2022
Fuente: Conselleria de Sanitat

Últimos datos oficiales:

Fuente: Conselleria de Sanitat - Datos a fecha: 16/01/2022 (última fecha que la Conselleria de Sanitat actualizó estos datos).
La Safor: (33.139) infectados - (8.319) nuevos infectados - (316) fallecidos acumulados - sube la incidencia acumulada (503) puntos hasta los (4.696,39).
Nuevos fallecidos en la comarca (0)
(178,39) fallecidos por cada cien mil habitantes).
La incidencia acumulada galopa desbocada en la comarca.
Nota: no es de recibo, que la Conselleria de Sanitat, tarde seis días en actualizar los datos oficiales de la comarca.

Últimos brotes

- No informa del número de ellos.
- Desde la última actualización, no se han registrado brotes de 10 o más casos. (cosa que dudamos).

BREVES LA SAFOR / VALLDIGNA

20 de enero de 2022

  GANDIA  
VISITA AL ESTAND DE GANDIA EN FITUR DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA, XIMO PUIG
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitado esta mañana el estand de Gandia en Fitur durante la visita que ha realizado a IFEMA con motivo de la celebración del Día de la Comunitat Valenciana.

  GANDIA  
LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL DE COBERTES I TERRATS VERDS JA ES POT CONSULTAR AL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
Amb l’objectiu de redactar una ordenança que regule i fomente la instal·lació de cobertes verdes i terrats vius en edificis existents i de nova planta de la ciutat. Es tracta de considerar els terrats i les cobertes com un espai d’ús col·lectiu més i, per tant, poder transformar-los àrees verdes per tal de traure el màxim rendiment social, ambiental i energètic a la ciutat.

  GANDIA  
GANDIA DA A CONOCER EN FITUR LAS PRINCIPALES INTERVENCIONES DEL PLAN DE SOSTENIBILIDAD TURÍSTICA
El plan permitirá mejorar las vías no motorizadas del eje Gandia-Grau-Playa y promover un espacio sostenible para dar prioridad al peatón y al ciclista; mejorar la conectividad de los espacios naturales y patrimoniales y apostar por la digitalización y la innovación de los productos turísticos

19 de enero de 2022

  
Momentos del showcooking - Fotos: AyuXeraco/2022

                   
  XERACO  
XERACO MOSTRA EL SEU CREMAET EN EL SHOWCOOKING DE FITUR 2022
L'Ajuntament de Xeraco ha mostrat el cremaet del municipi en un showcooking que ha fet possible el Restaurante Quijote de la platja. És d'aquesta manera com, des del consistori, es vol fer valdre la tradició de l'esmorzar acompanyat d'un cremaet. Volem agrair la col·laboració del nostre hostaler per mostrar part de la nostra gastronomia en aquesta Fira Internacional del Turisme 2022.

  
Momento del showcooking - Foto: Alex Oltra/2022

  GANDIA  

EL PABELLÓN NÚMERO 7 DE IFEMA HA ACOGIDO ESTA MAÑANA EL TRADICIONAL SHOWCOOKING DE FIDEUÀ DE GANDIA
El pabellón número 7 de Ifema ha acogido esta mañana el tradicional showcooking de Fideuà de Gandia destinado a dar a conocer nuestro plato estrella a todos los profesionales que durante la jornada de hoy han visitado FITUR. En esta ocasión, han sido Amadeo Faus y Ángel Nieto, del restaurante Chef Amadeo los encargados de explicar cómo se cocina la auténtica fideuà.

  GANDIA  
EL GRAU DE GANDIA CELEBRA LA FESTIVITAT DE SANT ANTONI AQUEST CAP DE SETMANA
El dissabte es celebrarà la cercavila i la cremà de la foguera, mentre que la missa en honor a Sant Antoni i la Benedicció d’animals es realitzaran el diumenge.

  GANDIA  
LA PUBLICACIÓN 'VISIT GANDIA´ PONE EN VALOR TODOS LOS ATRACTIVOS TURÍSTICOS DE LA CIUDAD
La revista fue presentada anoche en el marco de la Feria Internacional de Turismo (FITUR). Madrid acogió ayer la presentación de la revista editada por el departamento de Turismo del Ayuntamiento de Gandia en colaboración con la Diputació de València y la Generalitat Valenciana con motivo de la celebración de la Feria Internacional de Turismo, FITUR.

18 de enero de 2022

  LA SAFOR  
LOS AYUNTAMIENTOS DE LA SAFOR VALORAN MUY POSITIVAMENTE LA GESTIÓN DE LA DIPUTACIÓ
Una encuesta en la que han participado más de 200 alcaldes y alcaldesas de la provincia refleja un elevado grado de satisfacción entre los ayuntamientos de La Safor con la institución en aspectos como la autonomía municipal para gestionar los fondos recibidos, la objetividad a la hora de repartir las ayudas y el apoyo durante la pandemia

  GANDIA  
LA FÚMIGA PONE LA BANDA SONORA AL VIDEO PROMOCIONAL DE GANDIA EN FITUR
El grupo musical La Fúmiga es el encargado de poner música al video promocional de Gandia para este año y que hoy mismo se ha hecho público con motivo del inminente inicio de Fitur. Los de Alzira ponen la banda Sonora a un video promocional de poco más de un minuto de duración que recorre en imágenes los principales atractivos turísticos, patrimoniales, gastronómicos y naturales de la ciudad.


Momento de la visita - Foto: PPGandia/2022

  GANDIA  
EL PARTIDO POPULAR APOYA EL SECTOR PRIMARIO DE GANDIA
En el día de hoy, los portavoces municipales del Partido Popular en el Ayuntamiento de Gandia, Víctor Soler y Vicent Gregori, se han trasladado hasta la granja “La Taulaina Ganadera” que se encuentra en la Marjal de Gandia. Desde el Partido Popular de Gandia queremos mostrar así el apoyo a este sector primario tan importante de nuestra ciudad, el apoyo a la ganadería y a los ganaderos, que día a día trabajan por ofrecer productos de calidad y de proximidad con su buen hacer y dedicación constante, y que son sin duda un sector económico de nuestra ciudad al que hay que apoyar desde las administraciones públicas.

  GANDIA  
GANDIA OBRI DEFINITIVAMENT AQUESTA VESPRADA EL PONT D'ALACANT
El departament d’Urbanisme ha anunciat que aquesta vesprada tindrà lloc l’obertura definitiva del pont d’Alacant a partir de les 18 hores. D’aquesta manera, estaran en funcionament els dos sentits per a la circulació de vehicles, tant d’entrada, com d’eixida a la ciutat.

  GANDIA  
LA PISCINA DEL CENTRE ESPORTIU DEL GRAU DE GANDIA TANCA FINS LA PRIMERA SETMANA DE FEBRER
El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Gandia ha anunciat que la piscina del “Centre Esportiu del Grau” romandrà tancada aproximadament fins la primera setmana de febrer. El motiu ve com a conseqüència de la falta de subministrament de materials per a reparar el sistema de calefacció d’aigua calenta.

  GANDIA  
URBALAB GANDIA OFEREIX UN NOU PROGRAMA PER A PERSONES EMPRENEDORES
Es tracta d’un programa gratuït per a capacitar a les persones emprenedores a adquirir les competències i coneixements que cal tindre per a posar en marxa un projecte emprenedor. L’objectiu del programa és “fomentar la creativitat, la cultura innovadora i el desenvolupament dels trets propis d’un perfil emprenedor, així com impulsar al nostre territori l'emprenedoria innovadora i la creació d'empreses sostenibles i amb valor afegit”.
Les inscripcions estan obertes fins al 28 de gener i es poden fer a través de la web: https://www.urbalabgandia.com/gandiaempren/ (pàgina externa a aquest diari).

  GANDIA  
GANDIA ACOLLIRÀ LA FIRA MIRA 2022 DE L’1 AL 3 D’ABRIL
La Fira d’arts al carrer ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important amb propostes de nous llenguatges i valors combinant: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle. Dels 162 espectacles presentats, s’han seleccionat 15: tretze provindran de diferents racons de l’Estat: País Basc, Catalunya, Aragó, les Illes, Navarra i del nostre territori. Els altres dos de França.

16 de enero de 2022

  GANDIA  
PREMIOS XL CONCURSO NACIONAL DE FOTOGRAFÍA
Ayer 15 de enero de 2022, se reunieron en el Salón de Actos del Local Museo de la Semana Santa de Gandía el Jurado del XL Concurso Nacional de Fotografía Artística compuesto por D. Alex Oltra Rueda, D. Tino Rovira Serra y D. Albert Peña Rubio. El número de obras recibidas era de 1456, que corresponden a 282 autores, desglosadas en: obras para el Tema Aspectos de la Semana Santa 591, de ellas 55 contienen imágenes de la Semana Santa de Gandía y 845 obras para el Tema Libre. Asimismo, dentro de la categoría especial de series fotográficas entorno a la figura de S. Francisco de Borja, se han presentado 20 obras de 5 autores.

15 de enero de 2022

  GANDIA  
PREGONERO SEMANA SANTA DE GANDÍA 2022
El próximo 3 de Abril del 2022 tendrá lugar el pregón de la Semana Santa 2022. Este año el pregón correrá a cargo de Monseñor Arturo Ros Murgadas.

13 de enero de 2022

  MARINA ALTA  
EDUCACIÓ INVERTEIX 113.000 EUROS EN 27 PROJECTES D'INNOVACIÓ EDUCATIVA DE 49 ESCOLES I INSTITUTS DE LA MARINA ALTA
El CEE Gargasindi de Calp-Benissa fomenta l'accessibilitat universal amb una ajuda de 2.900 euros. L'IES Sorts de la Mar de Dénia compta amb més de 9.800 euros per crear un jardí cultural i sostenible.

12 de enero de 2022

  GANDIA  
GANDIA REP UNA AJUDA D’1,4 MILIONS D’EUROS PER A IMPULSAR LA COMPETITIVITAT I LA INNOVACIÓ EN EL CENTRE HISTÒRIC COMERCIAL I MILLORAR-HI L’ACCÉS
El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha concedit a l’Ajuntament de Gandia la primera de les ajudes dels Fons Europeus Next Generation a les quals ha optat la Ciutat.

  GANDIA  
GANDIA CELEBRA EL SORTEIG DE LA CAMPANYA DE NADAL DEL COMERÇ DE LA CIUTAT
S’ha repartit 10 mil euros entre els clients dels establiments adherits a la iniciativa conjunta de l’àrea de Polítiques Econòmiques i Comerç i les associacions comercials del Centre Històric; República Argentina- El·líptica i adjacents; Roís de Corella i Corea.

  GANDIA  
LES OBRES DEL NOU COL·LEGI DE LES FOIES MARXEN A BON RITME
El nou centre públic d'Infantil i Primària del Grau de Gandi estarà finalitzat durant la primavera de 2022, segons les previsions. La nova infraestructura té un pressupost de 3,5 milions d'euros, finançat íntegrament per la Conselleria d’Educació a través del Pla Edificant, i posarà fi a la mancança que durant anys ha patit el centre, en aules prefabricades.

  GANDIA  
BENIOPA SUSPÉN EL PORRAT DE SANT ANTONI A CAUSA DE LA COVID-19 MANTENINT LA FOGUERA I LA BENEDICCIÓ D’ANIMALS
A causa de l’increment desorbitat de casos per COVID-19 dels últims dies, s’ha decidit suspendre el tradicional Porrat de Sant Antoni de Beniopa d’enguany,

  GANDIA  
LES BIBLIOTEQUES DE GANDIA COMENCEN EL SERVEI DE REFORÇ ESCOLAR
A més del reforç educatiu, s'oferirà suport en la competència lecto-escriptora, en l'ensenyament en valencià i en l'animació i dinamització lectora.

  GANDIA  
IBERDROLA REPRENDRÀ LES OBRES DE CANALITZACIÓ DE LA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ EL PROPER 13 DE GENER
La setena fase dels treballs per a subministrar la futura subestació elèctrica del polígon Sanxo Llop modificarà la circulació de gran part de l’Avinguda de Blasco Ibáñez i el carrer Benissuai. Es mantindrà el mateix sentit de circulació que abans de Nadal.

11 de enero de 2022

  GANDIA  
ÒPERA, TEATRE, DANSA I CINEMA OMPLIRAN LES SALES DEL SERRANO DE GANDIA
La programació del primer trimestre del Teatre Serrano començarà el 15 de gener amb l’obra «la Panadera»; «Per fi sol» (28 de gener); «Començar» (6 de febrer); «Arround the world» (11 de febrer); «Vers & Roll» (18 de febrer) i finalitza el 25 de març amb «Los secuestradores del Lago Chiemsee». L’11 de març torna l’òpera a l’escenari del teatre amb Nabucco de la mà de la productora Opera 2001, que ja va representar «Carmen» el passat 29 d’octubre a Gandia. El Cine Pot projectarà els dimarts, a les 19.00 h en la Sala B: «El informe Auschwitz» de Karma Films l’11 de gener; «El agente topo» de Bteam el 18 de gener; i «Todas las Lunas» de Filmax el 25 de gener. Les entrades ja es poden adquirir a la web instanticket.es o a la Casa de la Cultura.

  GANDIA  
GANDIA REP ALS MEMBRES DE WORDS OF WISDOM ERASMUS
Es tracta d’un projecte que pretén desenvolupar la capacitat lingüística tant d’alumnes com de professors, però també altres àmbits com la solidaritat, la història i cultura del territori. Lucía Defez, vicedirectora del l'ES María Enriquez, ha puntualitzat: “És un projecte conjunt amb diferents països on el nostre institut representa a la ciutat de Gandia”.

  GANDIA  
URBALAB GANDIA COMENÇA UN NOU PROGRAMA DE DIGITALITZACIÓ DEL NEGOCI PER ALS HOSTALERS
El programa és totalment gratuït i serà del 24 de gener al 2 de març, amb una sessió per setmana a Urbalab que serà de 9:30 a 11:30 hores. Cal recordar que hi ha 20 places i les inscripcions per al programa ja estan obertes a la pàgina d’Urbalab (pàgina externa a aquest diari).

  GANDIA  
LA BIBLIOTECA CENTRAL DE GANDIA REPRÉN EL CICLE DE PRESENTACIÓ DE LLIBRES
El proper dissabte 15 de gener a les 12h al Saló d’Actes de la Biblioteca Central de Gandia, es presentarà el llibre infantil: “Noa”, de Rosa María Fernández Rosado i Belén Jimémez Gómez. L’acte consistirà en la lectura i presentació del conte infantil il·lustrat i es complementarà amb un taller infantil. La venda del llibre és a benefici de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat.

  GANDIA  
IBERDROLA INFORMA QUE, DEBIDO A CAUSAS OPERATIVAS, LAS OBRAS DE ALTA TENSIÓN NO HAN PODIDO REANUDARSE EN ESTA JORNADA, TAL Y COMO ESTABA PREVISTO
La empresa comunica que está replanificando los trabajos para tratar de optimizar los recursos y cumplir la actuación en los plazos previstos. Iberdrola añade que espera reanudar las obras para conducir la alta tensión en el polígono Sanxo Llop cuanto antes.

10 de enero de 2022

  GANDIA  
GANDIA APROVA ELS PRESSUPOSTOS DE 2022 I LA PLANTILLA DE PERSONAL
Aquest matí en plenari extraordinari de l’Ajuntament de Gandia s’han aprovat els pressupostos 2022 de la ciutat i la plantilla de personal per aquest any. Concretament, el plenari extraordinari ha aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís més Gandia Unida, l'abstenció del regidror no adscrit i els vots en contra de PP els pressupostos per 2022.

07 de enero de 2022

  GANDIA  
IBERDROLA REPRENDRÀ LES OBRES DE CANALITZACIÓ DE LA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ EL PROPER 11 DE GENER
La setena fase dels treballs per a subministrar la futura subestació elèctrica del polígon Sanxo Llop modificarà la circulació de gran part de l’Avinguda de Blasco Ibáñez i el carrer Benissuai. Es mantindrà el mateix sentit de circulació que abans de Nadal.

  LA SAFOR  
CARLOS FERNÁNDEZ BIELSA, CANDIDAT A LA SECRETARIA GENERAL DE LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA, VISITA LA SAFOR
El PSPV-PSOE de la província de València està immers en un període de primàries per a la seua secretaria general, avui ha visitat la nostra comarca, el candidat Carlos Fernández Bielsa, qui juntament a l’actual secretària general Mercedes Caballero opten a aquestes primàries. Fernández Bielsa, ha estat a les 17:30h. visitant l’agrupació socialista d’Oliva, segon poble de la comarca per quantitat de militants, on aquesta agrupació va estar en temps passats clarament del sector de Pedro Sánchez i per extenció amb Mercedes Caballero. Ana Morell com a secretària general de l’agrupació d’Oliva, vol mantindre la igualtat d’oportunitats d’ambdós candidats, per la qual cosa ha convidat a visitar l’agrupació socialista tant a Fernández Bielsa com a Caballero. Cosa que ha estat acceptada pels 2 candidats.

  GANDIA  
EL CONSELL DE LA INFÀNCIA DE GANDIA PARTICIPA A LA CAVALCADA DE REIS
El dimecres 5 de gener, els membres del IV Consell de la Infància de Gandia van participar activament en la tradicional Cavalcada de Reis de 2022 del municipi. Aquesta acció va estar una de les propostes més reclamades pels infants que l’any passat a conseqüència de la crisi sanitària no va poder ser possible. Els pastorets i pastoretes van mostrar una gran satisfacció per poder participar en la cavalcada, repartint il·lusió entre els assistents.

  GANDIA  
LA BIBLIOTECA DE BENIOPA REOBRI L’11 DE GENER DESPRÉS D’UNA RENOVACIÓ ESTRUCTURAL, DEL MOBILIARI I DE L’EQUIPAMENT
Una de les novetats serà el servei de reforç educatiu, amb la col·laboració d'una mestra titulada, qui ajudarà en les tasques o deures escolars. I durant els matins, classes de castellà per a immigrants (nou servei que fins ara només s’oferia a la Biblioteca de Santa Anna). Amb motiu de la reobertura s’hi ha programat diverses activitats al llarg de la setmana i el divendres 14 de gener serà la jornada de portes obertes.

05 de enero de 2022

  GANDIA  
GANDIA ADJUDICA DE NOU LES OBRES D’AMPLIACIÓ I REMODELACIÓ DE L’IES AUSIÀS MARCH
L’empresa adjudicatària és ECSA OBRA PÚBLICA I CIVIL S.L. La quantitat que es licitava era de 8.019.872,12 euros amb l’IVA inclòs i al final s’ha quedat en 7.217.884,91 euros en 24 mesos d’execució a partir de l’acta de replanteig.

  GANDIA  
II CONCURS DE POSTALS “HOMENATGE DE LES XIQUETES I ELS XIQUETS DE GANDIA ALS IAIOS I A LES IAIES”
Convocat per l'àrea d'Infància de l'Ajuntament de Gandia i dirigit a l’alumnat de 5è i 6è de Primària dels centres educatius del municipi. Les bases del concurs es poden consultar en la pàgina web de l'Ajuntament de Gandia: https://bit.ly/3qRsDBP (pàgina externa a aquest diari) o sol·licitant-les en el correu: infancia@gandia.org.

03 de enero de 2022

  POTRIES  
UN VEÍ DE POTRIES ACONSEGUEIX 3.600€ DESPRÉS DE LA SEUA AVENTURA SOLIDÀRIA AL KILIMANJARO
Carlos García, veí de Potries, amant de l'esport de muntanya i conegut a les comarques centrals pels seus últims cims muntanyencs. Com és el cas del Mont Blanc, el passat juliol, o el Camp Base Annapurna el novembre del 2019. Inicià el passat mes de novembre una aventura solidària que pretenia aconseguir diners per a diferents projectes de la Safor d’ajuda social. El repte consistia a aconseguir el cim del Kilimanjaro, el cim més alt d’Àfrica amb 5895 metres, sota el lema “Metres solidaris”. El cim fou aconseguit el passat mes desembre i aquest fet ha provocat aconseguir 3600€ destinats de forma equitativa al Preventori Infantil Nuestra Señora del Amparo del Real de Gandia, El Centre Acollida Sant Francesc d'Asís de Palma de Gandia i Càritas Gandia. Els diners s’han aconseguit amb aportacions individuals de 6€, aportant així 1€ per cada 1000 metres d’ascensió. A més de les empreses patrocinadores que han volgut aportar el seu granet de sorra: Dulcesol, Electrónica del Serpis, Citrosol, Christeyns España, Connectadux, Ofisport, Clinica david marcos, Botiga d'Eva, Farmàcia Susana Sòria, Instelsa, Benlluent, Ajuntament de Potries, Inma Florista, Beniflà Motors, Mirella Restaurante, Tus Marcas Gandia i Vicky Froods.

  GANDIA  
GANDIA AMPLIA EL RECORREGUT DE LA CAVALCADA DELS REIS D’ORIENT PER A GARANTIR LA SEGURETAT FRONT LA COVID-19
D’aquesta manera, Ses Majestats arribaran al Port a les 17 hores. El públic no podrà acostar-se, la zona estarà acotada, però sí que es podrà seguir de manera telemàtica i per televisió. La cavalcada començarà a les 19 hores. Enguany es fa des del carrer Calderón de la Barca, a l’altura del col·legi Montdúver i les proximitats de la plaça Bennàcer. Serà una cavalcada ràpida, de manera que la gent que la vega no estiga esperant massa temps i el recorregut serà més ampli perquè la gent no s’aglomere en les vies principals. Per últim, sobre les 20 hores els Reis d’Orient arribaran a la plaça Major. Però no faran cap tipus de salutació ni es pararan a la plaça i tampoc hi haurà presència de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament.

AVISO LEGAL

© Joan Carles Serra © laveudegandia.com, © laveudelasafor.com - 2015/2022. (Todos los derechos reservados).
Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de
laveudegandia.com, laveudelasafor.com.
Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.