Redacción cerrada por VACACIONES ESTIVALES hasta el próximo día 20 de julio

  
laveudegandia.com / laveudelasafor.com


Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valldigna (Valencia)


Fuente: Equipo de redacción (laveudegandia.com, laveudelasafor.com)
Ordenación noticias: por fecha (de más a menos reciente).


 

 
La belleza de nuestras playas en impresionante - Foto: VD/2022
Preservemos nuestro planeta “NO TENEMOS OTRO”
 

 

 
La belleza de nuestras playas en impresionante - Foto: VD/2022
Preservemos nuestro planeta
“NO TENEMOS OTRO”
 

ÚLTIMA HORA SAFOR / VALLDIGNA

Fecha: 5 de julio de 2022

TREBALLS DE MANTENIMENT I PINTURA EN ELS COL·LEGIS CEIP ALFÀNDEC I CEIP MAGRANER

L'Ajuntament de Tavernes, a través de les regidories d'Educació i Foment Local, du a terme treballs de manteniment i pintura en els col·legis CEIP Alfàndec i CEIP Magraner. L'alumnat del taller d'ocupació 'Millorem l'entorn de Tavernes IV' ha iniciat la renovació de la pintura d'aules, façanes i altres dependències, aprofitant les vacances estivals per a deixar enllestits els centres educatius per a la tornada a l'escola. En les pròximes setmanes també es duran a terme millores en el CEIP Sant Miquel i el CEIP Divina Aurora.

VARIOS DEL DÍA

- Gandia es converteix en l’escenari de l’anunci de l’Extra d’Estiu de l’ONCE.
- El Ministeri d’Hisenda trau Gandia de la «zona de risc» i li permet flexibilitzar el Pla d’Ajust.
- Cruz Roja y Fundación AXA presentan en Gandia una zona de baño asistido para personas con discapacidad.

Fecha: 4 de julio de 2022

EL 33 POLISÒNIC GANDIA ES CELEBRARÀ DEL 28 DE JULIOL AL 20 D’AGOST

Tots els concerts del festival començaran a partir de les 21.30 h, excepte el del 28 de juliol, que tindrà lloc a les 20.00 h. No hi hauran restriccions d’aforament i pràcticament les dones hi representaran el 50% dels artistes. Les entrades es podran adquirir a partir de hui dilluns a la pàgina web d’Instanticket (https://www.instanticket.es/) o a la Casa de Cultura (d’11 a 13:30h – de 18 a 20:30 h). Els abonaments només s’hi podran comprar físicament.

GANDIA AVANÇA EN LA CREACIÓ D’EXPERIÈNCIES TURÍSTIQUES AMB LES EMPRESES DEL CLUB DE PRODUCTE

El grup d’empresaris que formen part del Club de Producte de Gandia, estan treballant en la creació d’experiències turístiques per ampliar l’oferta turística de Gandia i contribuir a allargar la temporada d’estiu.

VARIOS DEL DÍA

- Gandia va acollir ahir la VII edició de la SUP Race Citrosol Gandia a la Platja de l’Auir, una prova organitzada per GandiaSurf que forma part del Circuit Mediterrani de Sup (Stand Up Paddle) Race 2022.
- La Platja Nord i la de l’Auir de Gandia s’incorporen a la iniciativa “Xarxa de Platges sense fum de la Comunitat Valenciana”.

Fecha: 2 de julio de 2022

EL PSPV-PSOE CELEBRA MAÑANA EL DÍA DE LA ROSA CON UN ACTO ABIERTO A LA CIUDADANÍA Y LA INTERVENCIÓN DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT, XIMO PUIG

El Tinglado 2 de la Marina de València acogerá el evento con una veintena de casetas comarcales, actuaciones musicales, escuela de patinaje y la intervención política de Ximo Puig. El Día de la Rosa del PSPV-PSOE servirá como colofón de la campaña “La Oportunidad Está Aquí”, que ha visitado durante las últimas semanas 300 localidades valencianas para dar a conocer las políticas del Consell de Ximo Puig. El Día de la Rosa dará inicio a las 10:30 horas con una veintena de casetas de las federaciones comarcales del partido, que ofrecerán a los asistentes los productos típicos de cada zona.

VÍCTOR SOLER: “EL PARTIDO POPULAR DEVOLVERÁ LA GRANDEZA A LA GANDIA REAL A PARTIR DE MAYO”

Los populares celebran la tradicional cena de verano con más de 500 personas y numerosas asociaciones de la ciudad. Han rendido un sentido homenaje al que fuera concejal popular y alcalde del Grau de Gandia, Toni Rodríguez.

Fecha: 1 de julio de 2022

EL CONSELL APRUEBA EXCLUIR UNA PARCELA DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA DEL CATÁLOGO DE MONTES DE DOMINIO PÚBLICO

Se trata de una superficie de 8.496,50 metros cuadrados. El pleno del Consell ha aprobado un decreto por el cual se desafecta del dominio público y se excluye del Catálogo de montes de dominio público y utilidad pública de la provincia de València, un terreno forestal de 8.496,50 metros cuadrados, denominado las Cruces y la Umbría, situado en el término municipal de Tavernes de la Valldigna y propiedad de su Ayuntamiento. La titularidad de estos terrenos se reintegra a la empresa Arimaq por parte del ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna tras sentencia judicial.


Monasterio de Santa María de la Valldigna - Foto: VD/2022

EL CONSELL COLABORA CON LA MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA PARA LA DINAMIZACIÓN CULTURAL DEL MONASTERIO DE SANTA MARIA DE LA VALLDIGNA

El Pleno del Consell ha aprobado el convenio de colaboración entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, y la Mancomunitat de la Valldigna, para la realización y el diseño de una programación cultural en el recinto del real monasterio de Santa Maria de la Valldigna. Para ello, la Conselleria destinará 120.000 euros.

DILLUNS QUE VE S'INICIEN ELS TREBALLS D'ASFALTAT DE L'AVINGUDA DEL GRAU

La Policia Local informa que des del dilluns 20 juny al dimecres 22 juny es procedirà a l'asfaltat de l'avinguda del Grau, al tram d'accés al Grau. Mentre duren els treballs, tots els vehicles s'hauran de desviar per l'avinguda de les Marines. En cas de voler accedir a la via de servei, l'accés es farà des de l'avinguda del Litoral. Segons el planning previst, a partir del dia 23 es recupera la circulació dels dos carrils en direcció al Grau i un en sentit Gandia.

VARIOS DEL DÍA

- El Espai Baladre acoge hasta el 30 de agosto la exposición 'Gandia Bricks'.
- Gandia compta amb un nou càmping que amplia l'oferta turística.
- Gandia aconsegueix per primera vegada la Bandera S de Sostenibilitat Turística per les platges Nord i de l’Auir.
- Signat el conveni per valor de 22.500 € amb la Confraria de Pescadors.
- El quart Consell de la Infància de Gandia finalitza incidint en el compromís amb el medi ambient.
- L’Ajuntament firma un conveni de 4.000 euros amb ADOMAR.

Fecha: 30 de junio de 2022

EL PALAUDIOVISUAL O CINE POT D’ESTIU GANDIA RECUPERA L’AFORAMENT HABITUAL

El pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja obrirà les portes al cinema d’autor, en versió original subtitulada, tots els dimecres des del 6 de juliol fins al 31 d’agost. Les entrades (cadires o hamaques numerades) es posaran a la venda a partir de l’1 de juliol a Instanticket (https://www.instanticket.es/) i a la Casa de Cultura, però també cap la possibilitat d’adquirir-les al mateix Palau 30 minuts abans de l’inici de la projecció.

7A SUP RACE CITROSOL DE GANDIA SURF

El diumenge pròxim, 3 de juliol, el final de la platja de Gandia acollirà la regata anual de «paddle surf», inclosa en el Circuit Mediterrani Sup Race 2022. Un esdeveniment estatal que comptarà amb diverses categories participants, tant masculines com femenines.

GANDIA AUGMENTARÀ LA SEUA PRESÈNCIA A LA WEB COM A DESTINACIÓ TURÍSTICA

Consistori i l'Associació Hotelera subscriuen un conveni per demorar el posicionament en línia del municipi. Gandia avança de la mà del sector turístic en la millora del posicionament web i les xarxes socials gràcies al conveni subscrit ahir entre el consistori i l'Associació Empresarial d'Hotels de Gandia i La Safor (AEHGS).

GANDIA REP ELS ALUMNES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE LAVAL

Després de quaranta-tres anys, s'han portat a terme diverses relacions i intercanvis. "Un dels objectius dels agermanaments és tindre lligams de tota mena amb les ciutats i aquestes pràctiques donen oportunitat a la joventut perquè puguen completar la seua formació professional fent pràctiques en llocs fora del seu país. També els permet enriquir-se de noves fórmules de treballar i millorar els seus coneixements de la llengua espanyola i de la seua especialitat professional".

VARIOS DEL DÍA

- La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va visitar ahir Gandia en la què ha estat una de les seues primeres visites després del recent nomenament.
- Recorda que fins al 23 de juliol pots visitar l'exposició "Regreso al Edén" del dibuixant valencià Paco Roca a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia.
- El departament de Turisme ha posat a la venda aquesta setmana una nova línia de samarretes que posen en valor alguns dels aspectes identitaris de Gandia.

Fecha: 29 de junio de 2022

CLOENDA DEL CURS DE PREVENCIÓ I DETECCIÓ DE SUÏCIDI

Vora 50 professionals de tots els àmbits de l’administració o d’entitats amb contacte amb persones amb risc de suïcidi van participar en aquest I Curs Avançat de prevenció i detecció de suïcidi. La matinada del passat dimarts 28 de juny es va celebrar la cloenda del I Curs Avançat de prevenció i detecció de suïcidi a l’edifici de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Unes jornades adreçades a professionals de tots els àmbits de l’administració i també d’entitats que estiguen en contacte es persones en risc de suïcidi com, per exemple, psicòlegs, metges, bombers...

VARIOS DEL DÍA

- Turisme destina 160.000 euros a Gandia para potenciar y promocionar la “Ruta dels Borja”.
- Gandia sol·licitarà que la Visitatio Sepulchri siga declarada Bé d'Interés Cultural.

EL DEPARTAMENT DE SALUT DE GANDIA INFORMA QUE EL CONSULTORI AUXILIAR DE LA PLATJA D’OLIVA OBRIRÀ EL PROPER DILLUNS , 4 DE JULIOL FINS AL 2 DE SETEMBRE DE 2022

- L’horari serà de dilluns a divendres: de 15 hores a 20 hores
- Ubicació: C/ Virgen del Mar, 88, Urbanització Platja d'Oliva.
- Per a consultes telefòniques poden contactar amb el número: 96 282 98 30.
- Per a les urgències o consultes mèdiques fora d’aquest horari caldrà dirigir-se al Centre de Salut Integrat d’Oliva, ubicat al Carrer de l'Historiador Bernardí Llorca, Oliva.

OLIVA INICIARÀ LES OBRES DEL NOU CENTRE DE SALUT DE SANT FRANCESC ABANS DE QUE ACABE L’ANY

- El nou Director General d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Salut Pública, Jaime Peris ho va anunciar ahir en una reunió informativa a Oliva
- El període d’execució de les obres d’aquest edifici sanitari és de 15 mesos i té un pressupost de 3’8 milions d’euros

GANDIA ADJUDICA UN CONTRACTE PER A LA GESTIÓ DEL BENESTAR ANIMAL

Es divideix en dos lots: el servei de recollida d'animals perduts, extraviats i abandonats al terme de Gandia serà gestionat per SPAMA; i la gestió sanitària de les colònies felines urbanes correra a càrrec d'Amàlia Clínica Veterinària. Des de l'Ajuntament es proporciona un contacte perquè la ciutadania puga telefonar en cas de trobar-se amb un animal perdut, extraviat o abandonat: de dilluns a divendres de 8 a 15 h al telèfon 96 295 96 41; o fora d'aquesta franja horària telefonant a la Policia Local.

GANDIA HISSA LES BANDERES QUE RECONEIXEN LA QUALITAT DE LA SEUA PLATJA I SERVEIS

La platja de Gandia llueix un any més les banderes que en certifiquen la qualitat mediambiental i de serveis. Aquestes són, concretament, la Bandera Blava; Aenor: ISO 14001; ISO 9001; Q-ICTE; Platja cardioprotegida; platja lliure de fum; i Ecoplatges.

LES FESTES DE BENIPEIXCAR TORNARAN DE L'1 AL 10 DE JULIOL

Passacarrers, sopars, actuacions musicals, ofrenes i molts més esdeveniments per a tots els públics conformaran el programa de les festes patronals de la barriada. Benipeixcar tornarà a celebrar les seus festes patronals els deu primers dies del mes juliol després d'un llarg parèntesi per la pandèmia.

Fecha: 28 de junio de 2022

LA PINTORA DE GANDIA, BELÉN VENTURO, EXPONE EN EL SALÓN INTERNACIONAL DE ARTE CONTEMPORÁNEO DE MÓNACO

La artista gandiense, Belén Venturo, que tiene su obra expuesta de manera permanente en la galería Garabart (plaza de Rei en Jaume primer) ha expuesto en Mónaco entre los días 24 y 26 de junio en el salón Internacional de arte contemporáneo con su peculiar estilo cercano al pop art. En este salón de arte se dan cita gran parte de las mejores galerías de arte de todo el mundo.

LA FALLA ESCOLA PIA-ANTIGA UNIVERSITAT DE GANDIA NOMBRA A SUS REPRESENTANTES PARA 2023

La Falla Escola Pia-Antiga Universitat de Gandia presentaba el pasado sábado, 25 de junio, los cargos falleros que, a lo largo de este ejercicio de 2023 representarán a la comisión que preside Jesús Chaveli. Un ejercicio donde arranca los 40 años de la comisión fundada en 1983 en pleno centro histórico de Gandia. En un acto donde se contó con comida, actividades infantiles, cena, "cremà" de la hoguera confeccionada por el artista Óscar Coll, y discomóvil, se contó con la presencia de la Fallera Mayor de Gandia y componente de esta comisión, Marta Millet Moreno que estuvo acompañada por el presidente de la Federación de Fallas de Gandia, Telmo Gadea Boix.

CONCURSO ESPECIAL 24 HORAS

Los próximos días 2 y 3 de Julio se celebrará el Campeonato Especial de Pesca (24 horas) en las instalaciones del Club Deportivo de Pesca Gandia. El concurso dará comienzo a las 12.00h del día 2 y finalizará a las 12.00h del día 3 de julio. El Sorteo de pesqueras se realizará el jueves día 30 de junio a las 20.00h. El evento será Patrocinado por la empresa JOVIMER.

EL PSPV-PSOE PROMUEVE MOCIONES EN TODOS LOS AYUNTAMIENTOS CON MOTIVO DEL DÍA DEL ORGULLO LGTBI

Las mociones reclaman una condena de la LGTBIfobia y del discurso de odio “que está calando en el debate democrático” e instan a los municipios a implementar planes de diversidad sexual específicos para cada localidad. El secretario de LGTBI del PSPV-PSOE, Damián López, defiende que “es tiempo de desterrar la discriminación para fomentar la diversidad” y recuerda que “los derechos LGTBI son derechos humanos”.

S'INICIEN ELS TREBALLS D'ESTUDIS PREVIS AL CINE CERVANTES DE RÒTOVA

Esta setmana s'han iniciat els treballs d'estudis previs al Cine de Ròtova, que permetran aportar nova informació sobre la seua estructura, fonamentació, coberta, murs i sobre el seu estat de conservació i materialitat originària, així com el que amaga al subsòl. Actualment un equip d'arqueologia s'encarrega de la supervisió dels treballs, en tractar-se d'una zona arqueològicament sensible per la seua proximitat al palau comtal i al lloc on se situa l'origen fundacional del poble.

GANDIA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI+ AMB UN MANIFEST I LA HISSADA DE LA BANDERA DE L’ARC DE SANT MARTÍ

Com és tradicional, aquest migdia s’ha realitzat a la plaça Major de Gandia la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que es celebra hui dilluns 28 de juny. A l’esdeveniment, ha assistit tota la corporació municipal i representants del Consell dels Joves de Gandia i d’altres col•lectius Lgtbi com DragSafor o Clgs Lgtbi+ Safor-Valldigna, entre altres.

EL CENTRE DE SALUT DEL GRAU AMPLIA HORARI EN ESTIU

D'aquesta manera, els veïns i turistes que ho necessiten podran acudir al centre hospitalari en un horari ampliat. La primera quinzena de juliol (1 al 15), el centre estarà obert des de les 8 fins les 22 hores tots els dies de la setmana. A partir del 16 de juliol l’atenció sanitària estarà disponible les 24 hores al Grau tots els dies de la setmana.

EL CINEMA SOLIDARI D’ESTIU PROJECTARÀ 22 PEL·LÍCULES A DIFERENTS BARRIS DE LA CIUTAT

Des del 7 de juliol fins al 26 d’agost, amb films que abastaran tota mena de temàtiques en els barris de la ciutat: Beniopa, Benipeixcar, Centre Històric, Corea, Plaça El·íptica, Grau, Marenys de Rafalcaid, Marxuquera, Raval, Roís de Corella, Santa Anna, Kentucky i Venècia. Entrada gratuïta, però amb caràcter solidari. Com és habitual, s’hi recolliran aliments no peribles i productes d'higiene per al banc d’aliments i el menjador popular de l’associació Ca Saforaui.

GANDIA DESENVOLUPARÀ UN PROJECTE PILOT PER MILLORAR LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT TURÍSTICA EN LA PLATJA DE GANDIA

L’Ajuntament de Gandia és beneficiari de la subvenció “Smart Cities 2022” de la Diputació de València dotada amb 25.000,00 € per a l’execució d’un projecte d’innovació als serveis municipals. Amb aquest són tres els anys consecutius que l’Ajuntament de Gandia aconsegueix l’esmentada subvenció en la modalitat de concurrència competitiva que la Diputació posa a l’abast dels ajuntaments de la província de València on s’admeten projectes amb un fort caràcter innovador per dotar d’intel·ligència i millorar els serveis municipals. En aquest cas, l’ajuntament ha proposat el desenvolupament d’un projecte pilot de ciutat intel·ligent centrat en la millora de la gestió turística i de la mobilitat del Grau i Platja de Gandia.

Fecha: 27 de junio de 2022

LES NOSTRES ESCRIPTORES ENCETEN LA CAMPANYA «GANDIA, CULTURA EN VALENCIÀ»

A les biblioteques municipals de Gandia hi haurà cartells informatius i es regalaran marca-pàgines amb un títol referent a alguna de les obres literàries de les autores de la ciutat: Teresa Pascual, Maria Josep Escrivà, Rosa Sabater, Dolors Todolí, Àngels Moreno, Isabel Canet, Ana Isabel Llopis, Vicenta Llorca. Una iniciativa conjunta de l’Agència municipal AVIVA Gandia de promoció del valencià, l’IMAB i Saforíssims, Societat literària. Es pretén continuar la campanya amb la participació d’altres escriptors i col·lectius.

Fecha: 25 de junio de 2022

EL GOBIERNO AMPLÍA LAS MEDIDAS PARA AMORTIGUAR LOS EFECTOS DE LA GUERRA Y PROTEGER A LOS MÁS VULNERABLES

El Ejecutivo rebaja al 5% el IVA de la luz, prorroga la limitación de la subida del alquiler y la bonificación del carburante, aprueba incentivos para el transporte público y una ayuda de 200 euros para las rentas bajas y eleva un 15% las pensiones no contributivas.
* Referencia del Consejo de Ministros https://www.lamoncloa.gob.es/consejodeministros/referencias/Paginas/2022/refc20220625.aspx (página externa a este diario).

Fecha: 24 de junio de 2022

BELÉN SOSPEDRA REPRESENTARÁ AL CA SAFOR TEIKA EN EL CAMPEONATO DE ESPAÑA ABSOLUTO

La joven velocista, de 17 años, competirá en la prueba de los 100 metros vallas. El evento se celebra este fin de semana en la localidad malagueña de Nerja. La atleta Belén Sospedra será la única representante del CA Safor Teika en el 102º Campeonato de España Absoluto de Atletismo, que se celebrará en Nerja (Málaga) este fin de semana.

Fecha: 23 de junio de 2022

HORARIS D’ESTIU PER A LES VISITES GUIADES ALS ESPAIS PATRIMONIALS DE GANDIA

- Morabit de Marxuquera: últim diumenge de mes, a les 10 h.
- Cova del Parpalló: divendres a les 19 h i diumenge a les 10 h.
- Parc Arqueològic del Castell de Bairén: dissabte a les 19h.
- Horaris dels centres d’interpretació Aula Natura i Parpalló-Borrell: de dijous a diumenge de 9h a 14h.
- Museu arqueològic de Gandia (MAGa): visita guiada dissabte a les 11h. Obert de dimarts a dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h a 14 h.

CRUZ ROJA MOVILIZA ESTA NOCHE A MÁS DE 70 PERSONAS VOLUNTARIAS POR LAS CELEBRACIONES DURANTE LA NOCHE DE SAN JUAN

Las localidades de Gandia, Guardamar de la Safor, Oliva, Sueca y València contarán con el apoyo de 10 ambulancias pendientes de incidencias. El dispositivo más amplio tendrá lugar en la ciudad de València, con la apertura de 5 postas sanitarias en Pinedo, Malvarrosa y El Cabanyal.

EN MARXA «MONDÚV», LA MARKET PLACE DE GANDIA

A partir de hui, els usuaris podran accedir al web: https://monduv.com/ (pàgina externa a aquest diari) i fer les seues compres on line, escollint entre els més de 15.000 productes dels establiments de Gandia. Els comerços locals que encara no s’han adherit a la iniciativa tindran la possibilitat de fer-ho i comptar fins al 30 de novembre amb un paquet d’ajudes com, per exemple, el 60% de descompte en la inscripció del primer any. una iniativa conjunta del departament de l’àrea de Polítiques econòmiques i Comerç de l’Ajuntament, FAES i Centre Històric Comercial Gandia.

#VIUMARXUQUERA PROGRAMA ACTIVITATS LÚDIC-FESTIVES PER AL DIUMENGE 26 DE JUNY

La Junta de Districte de Marxuquera, en col·laboració amb altres departaments de l’Ajuntament de Gandia, ha planificat un conjunt d'activitats de caràcter lúdic-festives en aquest barri per al diumenge 26 de juny. #ViuMarxuquera programa activitats lúdic-festives per al diumenge 26 de juny. Totes les activitats es desenvoluparan a la plaça de l'Ermita. De 09:00 a 14:00 h, s'hi ha organitzat un mercat de proximitat impulsat per l'Associació de Veïns.

EL MERCAT ARTESANAL DE LA PLATJA DE GANDIA ESTRENA IMATGE

Des de hui dijous 23 de juny i fins al 15 de setembre pròxim entren en funcionament les noves casetes fixes. Es tracta de la primera fase d'una subvenció de 50.000 € la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que s'ha destinat per a millorar les casetes del mercat estival.

TREBALLS MANTENIMENT I MILLORA PARC DE L'OLLER

Els treballs de millora i adequació que s'han dut a terme durant les darreres setmanes. Concretament, s'han fet treballs de pintura de mobiliari urbà (bancs, papereres, etc.) i fanals, a més de procedir a l'eliminació dels grafits de la zona alhora que s'han reparat els jocs infantils del parc. Els encarregats d'executar aquestes tasques han estat els treballadors que pertanyen al Pla Ocupació en col·laboració amb els operaris de TOTEVSA, l'empresa encarregada del manteniment de les zones de jocs infantils.

GANDIA ACOLLIRÀ EL V DESAFÍO GANDIA SPORTS CUP

Aquest esdeveniment esportiu se celebrarà del 26 fins al 30 de juny als camps de futbol del Grau, Roís de Corella i al Guillermo Olagüe i el seu camp B. Participaran un total de 52 equips. Jugadors, cos tècnic i acompanyants gaudiran de la pràctica de l'esport a la ciutat, arribant així a una xifra diària de 1.000 pernoctacions. L'entrada serà gratuïta per a tots els públics.

GANDIA AMPLIA L'HORARI DE LA LÍNIA D'AUTOBÚS QUE CONNECTA AMB EL GRAU I LA PLATJA

La Marina funcionarà des del 24 de juny fins a les 01.30 de la matinada entre setmana i a les 02.30 hores els caps de setmana. A més, la nit de Sant Joan el servei fins al final de la platja s'ha fixat fins a les 03.00 hores.

Fecha: 22 de junio de 2022


Momento de la entrega del premio - Foto: GenVal/2022

CULTURA CONCEDE EL PREMIO LLUÍS GUARNER 2021 AL POETA Y ESCRITOR JOSEP PIERA

El Patronato Lluís Guarner, presidido por la directora general de Cultura y Patrimonio, Carmen Amoraga, ha acordado conceder su premio anual al poeta y escritor Josep Piera Rubio por “la trayectoria profesional en el ámbito de la literatura valenciana y, especialmente, la escrita en valenciano. Su producción literaria, tanto narrativa como poética, ha contribuido a divulgar y a prestigiar nuestra lengua y ha dignificado la literatura creada desde la Comunitat Valenciana”. Josep Piera (Beniopa, 1947) ha sido un poeta, narrador y traductor valenciano que fue director de la editorial Tres i Quatre, vicepresidente de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana y miembro de la Sección Filológica de l’Institut d’Estudis Catalans. Es autor de una veintena de libros de poesía, donde se inició participando en la antología ‘Carn fresca’ (1974). Se integró en la llamada generación de los 70 y fue fundador de la revista ‘Cairell’ (1979).

BANDERAS QUALITUR

La provincia de Valencia es la que más certificados ostenta, que se distribuyen en 86 playas de 16 municipios. En número de playas certificadas destacan Cullera y Oliva, con 6 playas y la ciudad de València con 7 certificados. También disponen de Bandera Qualitur las playas de Alboraya, Bellreguard, Canet d´En Berenguer, Gandia, Miramar, Piles, la Pobla de Farnals, el Puig de Santa María, Puçol, Sagunto, Sueca, Tavernes de la Valldigna, València y Xeraco.

LA CASA DE LA MARQUESA ACOLLIRÀ LA XV EDICIÓ DEL FESTIVAL DE GUITARRA DE GANDIA ‘PANXA VERDA’

En total, es tracta de set jornades de música, festa i diversió que s’iniciaran a partir de les 20.00 h. S’hi podrà gaudir d’estils diferents relacionats amb el món de l’acústica: des d’elèctrica fins a clàssica.
* La reserva d’entrades es pot realitzar cridant al telèfon 676 858 647 o enviant un missatge a festivalguitar.gandia@gmail.com.
* Per a més informació al respecte, es pot consultar la web https://www.festivalguitarragandia.com/ (pàgina externa a aquest diari).

EL PIRATA BEACH FEST ES PREPARA PER A L'ABORDATGE A GANDIA

Més de 50 artistes i grups locals i nacionals de diferents estils actuaran al Polígon Benieto del 14 al 17 de juliol. La Zona d'acampada s'ubicarà al Parc Ausias March. Com a novetat d'enguany hi haurà 'foodtruck', atraccions, i diverses actuacions gratuïtes per a tots els públics en el recinte de la fira de Gandia.

GANDIA S’IL·LUMINA EN SUPORT DE LES PERSONES AMB ELA

La façana de l’Ajuntament de Gandia es va il·luminar ahir de color verd amb l’objectiu de donar suport a les persones afectades per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i visibilitzar aquesta malaltia

Fecha: 21 de junio de 2022

TORNA LA NIT DE SANT JOAN A LA PLATJA DE GANDIA

Després de dos anys on la pandèmia va impedir la seua celebració, torna una de les nits més especials de l'any a la platja de Gandia. S'han programat espectacles itinerants, musicals, correfocs i castells de focs artificials per acompanyar la tradicional foguera que s'ubicarà enfront de l'hotel Riviera. La ciutadania podrà accedir a l'arena, encendre fogueres i banyar-se a la mar. Tot i això, hauran de seguir les recomanacions per poder gaudir d'aquesta festivitat d'una forma segura.

I JORNADA FORMATIVA

El divendres passat se celebrà la primera jornada formativa sobre els drets de les xiquetes i dels xiquets organitzada per l'Àrea d'Infància de l'Ajuntament de Gandia. Aquesta acció, que s'emmarca en el I Pla Local de la Infància i de l'Adolescència de Gandia, va estar dirigida als membres polítics, tècnics de l'Ajuntament, personal docent i membres de la societat civil que treballen colze a colze amb les xiquetes i xiquets. En la formació, impartida per l'Associació Quera amb col·laboració amb la GVA, s'abordà el dret de les xiquetes i dels xiquets de rebre i difondre informacions i idees pels mitjans que tiren només amb les limitacions que la llei preveja, segons estableix la Convenció sobre els Drets de les xiquetes i xiquets, de les Nacions unides, així com facilitar les eines i les tècniques per a una correcta implementació.

CLOENDA DEL PROGRAMA ECOESCOLES 2020-2021

Gandia va lliurar ahir els corresponents diplomes als centres educatius que han participat en l’edició 2020-2021 del programa municipal d’educació ambiental «Xarxa Ecoescoles». L’acte de cloenda va tindre lloc al parc Ausiàs March. L’objectiu d’aquest programa és apropar la natura a les aules d’una manera lúdica i creativa, a banda de conscienciar els més menuts a establir hàbits de vida sostenibles.

Fecha: 20 de junio de 2022


Les danses van tornar als carrers - Foto: AyuRòtova/2022

LES DANSES TORNEN AL CORPUS DE RÒTOVALES DANSES TORNEN AL CORPUS DE RÒTOVA

Tres anys després, les danses van tornar als carrers per acompanyar la processó del Corpus de Ròtova, amb la interpretació de la Dansà, les vetes de Sueca i la Magrana. Els balls del Corpus precedien la tradicional processó, acompanyada per La Rotovense Musical, amb els xiquets i xiquetes del municipi han pres la comunió enguany.


Momento de la celebración - Foto: Natxo Francés/2022

CELEBRACIÓ CORPUS CHRISTI

Les activitats que es van iniciar amb les Danses del Corpus amb una enramada de Murta i, a continuació, les danses amb els Gegants de Gandia, el Ball dels Cabuts, el Ball de la Magrana, el Ball de les Vetes, la Dansà de Gandia i la Moma. Posteriorment, començá la processó amb eixida des de la plaça Major i que va recórrer diversos carrers del Centre Històric fins a la Col·legiata de Santa Maria on es va celebrar una missa.


Momento del concierto - Foto: Natxo Francés/2022

EL MARQUESA CONCERTS BALLA AMB ELS MÍTICS «NO ME PISES QUE LLEVO CHANCLAS»

El Jardí de la Marquesa va acollir dissabte passat l’actuació del grup mític ‘No me pises que llevo chanclas’, dins el cicle Marquesa Concerts. Els seus integrants visitaren Gandia per presentar el seu últim disc, «Rock and tomate», que barreja lletres fresques i desenfrenades amb música intensa sota l’estil que ells mateixa denominen agropop. Aquesta banda, creada a finals del anys 80, ja disposa de 15 discs editats. Com a resultat de l’èxit del seu treball, ha sigut reconeguda amb tres discs d’or i dos de platí.


Momento del concierto - Foto: Natxo Francés/2022

SA PENA I INDIE K CONCLOUEN LA PROGRAMACIÓ DE ‘MÚSICA ALS BARRIS’

El grup de rap Sa Pena i l’agrupació que barreja pop-rock-indie, Indie K, van actuar a la plaça El·líptica el passat dissabte. D’aquesta manera, es tanca la programació de la nova edició de Cultura als barris en la qual la música ha sigut la protagonista. Entre els mesos d’abril i juny s’ha portat a terme tres concerts en el marc d’aquesta iniciativa i els grups participants han sigut de la borsa d’artistes locals

RENFE RESTABLEIX QUATRE SERVEIS A LA LÍNIA C-1 QUE UNEIX VALÈNCIA AMB GANDIA

Des de hui Renfe recupera quatre serveis de Rodalies del Nucli de València a la línia C-1 que uneix València amb la nostra ciutat. En concret els serveis són els dos trajectes de dilluns a divendres amb origen i destí Gandia i altres 2, els dissabtes i diumenges des de i fins a platja de Gandia.

XIX CAMPIONAT D'ESPANYA 'SOLO DANZA'

Durant els dies 16, 17 i 18 de juny, el pavelló del poliesportiu de Gandia va acollir el XIX Campionat d'Espanya 'Solo Danza', una mostra de les diferents coreografies i tècniques sobre patins dels i les esportistes de les categories Aleví, Infantil i Cadet.  L'actual campiona del món en aquesta modalitat, Natalia Baldizzone, va realitzar una exhibició per a encetar un campionat on van participar més de 100 patinadors i patinadores d'11 comunitats autònomes diferents. L'única representant local va ser Irene Castellano, del Gandia Hockey Club.
 
  GUANYADORS:  
 
- Aleví femení: Sofía Suárez, club El Tejar.
- Aleví masculí: Yeray Faus, Pa Figueres CE.
- Infantil femení: Irene Porro, CDP Renedo de Esgueva.
- Infantil masculí: Izan Miguel Trejo, CDO Renedo Esgueva.
- Cadet femení: Ada María Trejo, CDP Renedo de Esgueva.
- Cadet masculí: Sergio Casado, Club Atlético Montemar.

CLOENDA DEL CURS 2020-21 DE L’UPG

El divendres passat va tindre lloc la cloenda del curs 2020-2021 de la Universitat Popular de Gandia (UPG) al carrer Tossal, amb el tradicional lliurament de reconeixements i la inauguració de l’exposició de treballs finals de l’alumnat a la Sala Tossal. La jornada va finalitzar a la plaça Loreto amb sopar i ball.

SOPAR FESTES COREA

El passat dissabte van concloure les festes del barri de Corea amb el ja tradicional sopar de pa i porta. Un sopar que va comptar amb l'actuació del duet musical Coral i Jaume Costa i amb l'entrega dels regals del sorteig realitzat per l'Associació de Veïns de la barriada.

Fecha: 17 de junio de 2022

EL CA SAFOR TEIKA ACUDE ESTE FIN DE SEMANA AL CAMPEONATO DE ESPAÑA JUVENIL CON CUATRO ATLETAS

Daniel Jiménez, Alejandra Álvarez, Binta Kelle Watt y Ángela Casanova viajan este fin de semana a Jerez de la Frontera. También habrá presencia ‘grogueta’ en el nacional máster, en Arona (Tenerife), con Manuel Pala y José María Martínez. Además, el sábado en València, en el estadio del Turia, cerca de 40 jóvenes competirán en el autonómico absoluto, y para muchos de ellos será ya la última prueba de la temporada. Y también el sábado, por la mañana, el club estará en el provincial individual Sub16 (cadete), en Torrent, donde habrá otros 40 deportistas.

DILLUNS QUE VE S'INICIEN ELS TREBALLS D'ASFALTAT DE L'AVINGUDA DEL GRAU

La Policia Local informa que des del dilluns 20 juny al dimecres 22 juny es procedirà a l'asfaltat de l'avinguda del Grau, al tram d'accés al Grau. Mentre duren els treballs, tots els vehicles s'hauran de desviar per l'avinguda de les Marines. En cas de voler accedir a la via de servei, l'accés es farà des de l'avinguda del Litoral. Segons el planning previst, a partir del dia 23 es recupera la circulació dels dos carrils en direcció al Grau i un en sentit Gandia.

GANDIA SUBVENCIONA AMB 4.000 EUROS L’ADEQUACIÓ DE CAMINS I NETEJA DE LES SÉQUIES DE LA MARJAL

Gandia, ha signat recentment un conveni de col·laboració amb el representant de la Comunitat de regants de la Marjal de Gandia, Antonio Miret. L’objectiu fonamental de l’ajuda és garantir un bon funcionament del regadiu a la zona humida durant l’any 2022.

SALVA GREGORI HOMENATJA EN UNA EXPOSICIÓ 60 PERSONES VINCULADES AL MÓN DE LA CULTURA DE GANDIA

Ahir es va inaugurar a la sala municipal Coll Alas l’exposició «Nosotros, los de entonces», realitzada pel fotògraf local, Salva Gregori. Es tracta d’una mostra de 60 retrats en blanc i negre a través dels quals es busca homenatjar a persones vinculades al món de la cultura local que han fet possible que Gandia siga la ciutat de la que gaudim actualment. L’exposició romandrà oberta fins el diumenge 31 de juliol. De dimarts a dissabte es podrà visitar en horari de 10:30 a 14:00 h i de 17:00 a 19:00 h, mentre que, diumenges i festius, de 18:00 a 20:00 h.

GANDIA FELICITA PAOLA MARTÍNEZ PELS SEUS ÈXITS ESPORTIUS

La jugadora de vòlei gandiana ha disputat aquesta temporada amb el CV Haris de la Laguna, club que s'ha proclamat campió de la Lliga Iberdrola i la Copa de la Reina, mentre que a la Challenge Cup va resultar subcampió d'Europa.

L'EXPOSICIÓ '50 ANYS CANVIANT LA HISTÒRIA DEL CÀNCER' S'INAUGURARÀ EL DIMECRES 22 DE JUNY A LES 19 H A LA BIBLIOTECA CENTRAL

La mostra pretén il·lustrar els avanços que en els últims deu anys han contribuït a poder abordar totes les fases de progressió del càncer: des de la prevenció fins a la investigació de nous tractament més específics. Consta d'11 panells amb els seus peanys que s'exposaran a la Biblioteca Central a partir del dimecres, 22 de juny, des de les 19h de la vesprada.

MUSICALITZA'T FINALITZA LA SEUA TERCERA EDICIÓ

El Departament de Polítiques Educatives de l'Ajuntament de Gandia va celebrar el passat divendres la cloenda del projecte Musicalitza't. Al voltant de 800 alumnes acompanyats pel seu professorat de música van acudir a la plaça de Sant Josep per gaudir del concert d'un quintet de vent.

Fecha: 16 de junio de 2022

LLIURADES LES II BEQUES COMMEMORATIVES MARC VILLAR

El parc de l'Oller va acollir ahir l'acte de lliurament de les II Beques Commemoratives Marc Villar. Un reconeixement al mèrit acadèmic als estudis musicals. Aquestes beques van ser creades fa dos anys per la Junta de Districte del Grau i l'Escola de Música del Grau en reconeixement de Marc Villar, alumne del centre d'ensenyament musical que va morir en un accident.
 
  LES CINC BEQUES LLIURADES AQUEST ANY VAN SER LES SEGÜENTS:  
 
- Beca al millor expedient d'ensenyament elemental: Belén Català Langa.
- Beca a l'esforç i la dedicació a l'ensenyament elemental: Arturo Martí Camblor.
- Beca al millor expedient d'ensenyament professional: María Sanz Rodríguez.
- Beca a l'esforç i la dedicació a l'ensenyament professional: Miguel Bou Altur.
- Beca al foment dels estudis superiors de música: Hugo González Mañez.
 
Aquest any es va comptar amb l'actuació de la Banda CAEM Districte Marítim formada per tots els alumnes d'ensenyaments professionals que tenen com a especialitat un instrument de banda i que cursen l'assignatura d'Orquestra/Banda/Conjunt.

COSTES FINALITZA ELS TREBALLS D'EXTRACCIÓ D'ARENA A LA PLATJA DE L'AUIR

La Demarcació de Costes ha finalitzat els treballs d'extracció d'arena que havia iniciat al mes de maig. L'organisme, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha finalitzat els treballs el dia previst i quaranta-sis dies abans que la planificació inicial contemplada per Costes. D'aquesta manera, l'arena de Gandia ha estat utilitzada per millorar la superfície de la platja de la Goleta de Tavernes després d'haver estat afectada pels temporals.

GANDIA COMPETIRÁ ESTE VERANO CON HASTA 39 MUNICIPIOS DE LA COMUNITAT VALENCIANA POR CONSEGUIR LA BANDERA VERDE DE LA SOSTENIBILIDAD HOSTELERA DE ECOVIDRIO

Banderas Verdes premia el esfuerzo de la hostelería local y al propio consistorio por su compromiso con el reciclaje de envases de vidrio y la lucha contra el cambio climático. Un total de 250 restaurantes, bares y chiringuitos de la localidad se han sumado ya a esta iniciativa en colaboración con el Ayuntamiento de Gandia y Ecovidrio.

FINALITZEN ELS TREBALLS D'ASFALTAT AL CAMÍ CARRIL I LES OBRES DE DOS NOUS PARCS PER A TOTES LES EDATS A MARXUQUERA

El veïnat de Marxuquera ja pot gaudir de dues millores en el seu entorn: la circulació al llarg de dos quilòmetres del camí Carril ja asfaltat i l'habilitació de dos parcs per a distintes edats a la zona de l'Ermita i la urbanització Xauxa. Amb una inversió de 160.000 euros, 90.000 subvencionats per la Conselleria d'Agricultura, s'ha asfaltat un tram de dos quilòmetres que parteix del camí de les Bases i arriba fins a la carretera CV-675. Aquesta actuació es va iniciar a finals de maig i ja està habilitada la seua circulació. D'altra banda, s'ha incorporat també una zona de jocs infantils i d'aparells de gimnasta a l'aire lliure, les quals formen part d'una de les propostes finals que dels Pressupostos Participatius que va obtenir 51 vots. Es tracta, concretament, d'una àrea de jocs amb equipaments per a distintes edats en la zona de l'Ermita i d'una més menuda a la urbanització Xauxa.

OLIVA: INSTAL·LACIÓ DE SISTEMES FOTOVOLTAICS

La reunió proposada per la Regidoria d'Educació i amb la col·laboració de la de Medi Ambient reuneix més de 30 veïns i veïnes de la ciutat. La difícil situació energètica que travessa Espanya i la resta d'Europa pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i l'increment de preus de les factures de la població, ha provocat que algunes administracions locals i autonòmiques hagin pres mesures per tal de paliar aquesta circumstància.

CONGRÉS INTERNACIONAL DE NOVES NARRATIVES EN LA SOCIETAT DIGITAL

L’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV ha acollit aquest matí la presentació del «Congreso Internacional de Nuevas Narrativas en la Sociedad Digital», que es desenvoluparà entre hui i demà.

Fecha: 15 de junio de 2022

GANDIA INCORPORARÀ PROGRESSIVAMENT 34 NOUS AGENTS A LA PLANTILLA DE LA POLICIA LOCAL

Els nous efectius permetran afrontar amb garanties una temporada estival que es preveu de rècord i mantenir els índexs de delinqüència per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana. La plaça Major ha acollit aquest matí l'acte de presentació dels nous agents de la Policia Local que s'incorporen a la plantilla després d'haver superat el procés selectiu més gran de la Policia Local des de la Transició. D'aquesta manera, s'incorporaran a les seues tasques diàries un total de 34 agents durant les pròximes setmanes.

GANDIA CELEBRA LES FESTES DE COREA AQUEST CAP DE SETMANA

Hi haurà jocs infantils la vesprada del divendres 17 i el matí del dissabte. La nit del 18 tindrà lloc el sopar (gratuït per als socis i 6 € per a la resta) i l’actuació musical del duet Coral i Jaume Costa. Els tiquets es podran adquirir fins al divendres al Centre Social del barri. Així, els actes començaran el divendres 17 de juny a partir de les 18 h amb jocs infantils a la plaça del Jardinet. El mateix dissabte a les 11 h romandran aquestes activitats al mateix espai. A partir de les 22 h es celebrarà el sopar veïnal de pa i porta al carrer Guitarrista Salvador García. Tot segut, hi actuarà el duet Coral i Jaume Costa.

GANDIA REP ELS MEMBRES DE CÍRVITE

Membres de l'Associació CÍRVITE - Plena Inclusión Madrid han visitat aquest matí a l'Ajuntament de Gandia per tal d'agrair a la ciutat, la seua actuació davant la discriminació que aquests van patir per part d'un hotel de la ciutat. Aquest establiment es va negar a allotjar-los i es va haver de buscar una altre hotel per a la seua estança vacacional.

Fecha: 14 de junio de 2022

GANDIA CELEBRA EL DIA NACIONAL DE LES LLENGÜES DE SIGNES

Aquest matí s’ha procedit a la lectura d’un manifest a la Plaça Major en commemoració pel Dia Nacional de les Llengües de Signes, a càrrec de la Tècnica Superior de Promoció Lingüística i Cultural del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa. «El llenguatge de signes juga un rol fonamental per a la convivència i el respecte de les nostres comunitats. Per això hem d’articular mesures que garantisquen el seu ensenyament i protecció en totes les esferes de la vida pública», ha afirmat.


Víctor Soler, durante la visita al parking - Foto: GMPPAG/2022

EL PARTIDO POPULAR DE GANDIA INSTA AL GOBIERNO A MANTENER EN CONDICIONES EL PARKING DEL POLÍGONO ALCODAR

Los populares piden al Ayuntamiento que limpie con urgencia estas instalaciones y las mantenga en un buen estado de limpieza y salubridad. Víctor Soler: Es importantísimo mantener todo tipo de instalaciones en perfectas condiciones para su uso. No basta con hacer inversiones, este parking, como tantos otros lugares de Gandia, no tiene ningún tipo de mantenimiento, lo que provoca acumulación de suciedad y proliferación de plagas como mosquitos y roedores. Esta es la lamentable imagen que ofrece un espacio industrial que es utilizado a diario por muchos transportistas, tanto de nuestra ciudad como de otros lugares.


Foto de familia tras a celebración - Foto: NNGG/2022

NNGG GANDIA REMEMORA SUS TREINTA AÑOS DE HISTORIA 1992-2022

Más de 130 personas asistieron al acto de homenaje a toda la militancia y Presidentes de NNGG Gandia. David Ronda, es arropado por varios cargos orgánicos de NNGG y del Partido Popular en un acto cargado de emoción e ilusión.

ELS ECOPARCS MÒVILS CAMVIEN L'HORARI AMB L'ARRIBADA DE L'ESTIU

Hi haurà set punts de recollida a Gandia amb nous horaris del 15 de juny al 15 de setembre.
 
HORARI ECOMÒBIL DEL 15 DE JUNY AL 15 DE SETEMBRE:
 
- Plaça de la Marina, Grau de Gandia: els dimecres de 16 a 20 h.
- Plaça de l’Estació; última setmana del mes matí Beniopa i vesprada Marxuquera: Dissabte de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.
- Avinguda de les Esclaves: Dilluns de 9 a 13 h.
- A. De la Mar (al costat de la Guàrdia Civil): Dilluns de 16 a 20 h.
- Carrer literat Azorín, IES Maria Enríquez: Dimarts de 9 a 13 h.
 
HORARI ECOPARC DURANT TOT L’ANY (CARRER DE LA PEDRERA 1, POLÍGON ALCODAR):
 
- De dilluns a dissabte: de 9 a 19 h.
- Diumenge: de 10 a 14 h.

JORNADA PARTICIPATIVA AL VOLTANT DEL PLA D'ACCIÓ PEL CLIMA I L'ENERGIA

El departament de Medi Ambient de l'àrea de Gestió responsable del territori esta ultimant el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia. És per això que conviden la ciutadania a una jornada de participació que tindrà lloc demà dimecres, a les 17.30 h, a l'Urbalab Gandia.

Fecha: 13 de junio de 2022


Energía eléctrica - Foto: VD/2022

CHC ENERGÍA Y HOLALUZ REPITEN COMO LAS ELÉCTRICAS MÁS CARAS EN EL ÚLTIMO ANÁLISIS DE FACUA

La asociación ha comparado ofertas de Endesa, Naturgy, Iberdrola, Repsol, Holaluz, CHC Energía, TotalEnergies y Gana Energía. CHC Energía y Holaluz repiten como las comercializadoras eléctricas más caras del último análisis realizado por FACUA-Consumidores en Acción. La factura del usuario medio puede variar casi 38 mensuales, un 26%, en función de la oferta elegida. La asociación ha realizando su estudio el 6 de junio comparando tanto tarifas sin discriminación horaria y precio estable por cada kWh de energía consumida -que ofertan las ocho comercializadoras analizadas- como las que aplican el mismo sistema de tramos horarios que el PVPC -ofertadas por seis de ellas-.

INTERIOR DECRETA EL NIVEL MÁXIMO DE RIESGO DE INCENDIOS FORESTALES EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Bravo presenta el dispositivo de medios de extinción de Castellón y se reúne con los servicios de emergencias para analizar la situación. Los vuelos y las rutas de vigilancia preventiva se han reforzado para cubrir las zonas boscosas más susceptibles de que se declaren incendios.

ART AL CARRER

El dissabte passat va tindre lloc una trobada d’artistes plàstics al Passeig Germanies, davant de la Casa de la Marquesa. En aquest espai, pintors i pintores del col·lectiu local Ulls de Mussol, a banda d’altres grups de la resta del territori valencià, s’hi donaren cita amb intervencions sobre llenç realitzades en directe. Aquesta acció, emmarcada dintre de la iniciativa «Art al carrer», buscava ficar en valor el gran treball dels artistes i dinamitzar el Centre Històric.

ACTIVITATS #GANDIAPRIDEORGULL2022: VI VEUS PER LA DIVERSITAT

La plaça major de Gandia va collir divendres passat la sisena edició de l'espectacle poètic i musical "Veus per la Diversitat", organitzat pel col·lectiu comarcal d'escriptors i d'escriptores Saforíssims. Societat Literària, dins els actes de l'Orgull Gandia programats per l'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives en el marc del Consell municipal de la Diversitat. Conduït pel periodista i membre de Saforíssims, Raül Navarro, s'hi van llegir poemes d'autors i d'autores Lgtbi+ i/o que parlen de les diferents realitats d'identitat de gènere, de relacions afectiu-sexuals... La cantautora pegolina Kela hi va posar la nota musical.

VICENT SOLER I AIDA APARISI ES PROCLAMEN VENCEDORS DEL I INTERTRAIL SOLIDARI CÀRITAS

El passat diumenge 12 de juny es va celebrar a l'entorn de l'Alqueria del Duc de Gandia el I Intertrail Solidari Càritas, un esdeveniment que va recaptar 1.826 € gràcies a la participació de vora 250 participants. A l'esdeveniment van assistir Lydia Morant, regidora d'Esport, i Inmaculada Rodríguez, edil de Benestar Social. Els diners aconseguits aniran destinats a ajudes directes per a les persones ateses per l'entitat que requerisquen targetes per a alimentació o subministraments, entre altres. El guanyador masculí va ser Vicent Soler (38 m 31' 17''), mentre que Aida Aparisi va ser la primera corredora a creuar la meta (46 m 58' 52'').

GANDIA CELEBRARÀ LA FESTIVITAT DEL CORPUS CHRISTI EL 19 DE JUNY

Diumenge 19 de juny Gandia celebrarà la festivitat del Corpus Christi amb un variat programa d'actes. Una programació que encetarà les Danses del Corpus a les 19:30 h, amb una enramada de Murta i, a continuació, les danses amb els Gegants de Gandia, el Ball dels Cabuts, el Ball de la Magrana, el Ball de les Vetes, la Dansà de Gandia i la Moma. Seguidament, a les 20 h començarà la processó amb eixida des de la plaça Major. L'itinerari seguit a partir d'ací serà: c/ Juan Andrés; c/ Major; plaça de l'Escola Pia; c/ de Sant Josep de Calassanç; c/ de Sant Francesc de Borja; passeig de les Germanies; c/ Rausell; plaça del Prado; c/ de la Mesquita del Raval; plaça de Sant Josep; c/ de Vallier; passeig de les Germanies; c/ Major; c/ de Juan Andrés; plaça Major i, finalment, Col·legiata de Santa Maria. Hi participaran el Grup de Danses Remombori, Danses del Raval, Grup de Danses La Delicà de Gandia, Grup de Danses de Llutxent; Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, Colla de Dolçainers i Tabaleters del Grau i la UAM Sant Francesc de Borja; Germandat del Sant Sopar del barri de Santa Anna.

EL BARRI DE LA PLAÇA EL·LÍPTICA-REPÚBLICA ARGENTINA REPRÉN AMB ÈXIT LES SEUES FESTES VEÏNALS D'ESTIU

Aquest cap de setmana, la barriada de la plaça El·líptica-República Argentina va celebrar la seua festa veïnal. Els protagonistes de divendres van ser els més menuts amb jocs infantils, berenar i castell unflable. Dissabte va tindre lloc el tradicional sopar a la plaça. L'esdeveniment del sopar va concloure amb l'actuació del grup People Band després del sopar i també va comptar amb la còmica Carol Tomás i balls tradicionals d'una agrupació eslava de Gandia, formada per integrants ucraïnesos i russos.

Fecha: 10 de junio de 2022

EL CA SAFOR TEIKA COMPITE ESTE FIN DE SEMANA EN LAS FINALES DEL CAMPEONATO DE ESPAÑA DE CLUBES

- El equipo femenino viajará el sábado al estadio Camilo Cano de La Nucia, y el masculino estará el domingo en la pista Toni Herreros de Gandia.
- Las chicas lucharán por el ascenso, y los chicos pelearán por la permanencia, que no tienen asegurada.


Gandia - Foto: VD/2022

GANDIA PARTICIPA EN LA FERIA TUREXPO DE GALICIA

Gandia ha participat recentment en la Fira Turexpo Galícia desenvolupada en el municipi de Silleda. Durant aquests dies, la ciutat gandienca s´ha emmarcat en la Setmana Verda sota el paraigua de Turisme Comunitat Valenciana. Així doncs, professionals del sector, empresaris i el públic van poder conéixer els trets més identitaris de la capital de la Safor entre els quals es van destacar la platja, els atractius culturals, esportius i mediambientals.

I JORNADA DE PREVENCIÓ DE SUÏCIDI

El passat dimarts es va celebrar la primera de les jornades que acollirà la Casa de Cultura del Marqués González de Quirós respecte a la prevenció, detecció i intervenció del suïcidi. La ponència va estar a càrrec de María Dolores López, assessora de Formació en Prevenció de Suïcidis de la Conselleria d'Educació. Recordar que els propers 14, 21 i 28 de juny se celebraran la resta de jornades amb horari d'11 a 14 h a la mateixa Casa de Cultura.

GANDIA PARTICIPA EN EL 7É CONGRÉS DE LA XARXA ESPANYOLA DE DONES EN EL SECTOR PESQUER

Aquest esdeveniment va tindre lloc del 2 al 4 de juny en La Palma i es van desenvolupar diverses activitats al voltant de la temàtica pesquera des de la perspectiva de gènere. “Van ser dos jornades repletes de taules redones i plantejaments amb la presència de diferents representants de governs autonòmics per tractar la problemàtica del sector pesquer des d’una perspectiva de gènere.

NOU MURAL AMB PLÀSTIC RECICLAT AL JARDÍ DE LA MARQUESA

Ubicat al parc infantil Jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, representa el logo del 150 aniversari del Tio de la Porra sobre taula de gusta i amb materials de plàstic reciclat (taps, plats, botelles de detergent...). «L’objectiu sempre és el mateix, conscienciar sobre la necessitat de reciclar i la reutilització del material. Convidem la ciutadania a visitar-lo». L’acció ha comptat amb la col·laboració del departament de Cultura.

LES ESCOLETES D'ESTIU DELS BARRIS DE ROÍS DE CORELLA I MARXUQUERA SERAN GRATUÏTES AQUEST ANY

La programació de set setmanes, ampliada respecte a l'any passat, compta amb una oferta i metodologia de caràcter didàctic, lúdic i amb espai d'oci, d'aigua, esports i tallers. La novetat d'enguany és la gratuïtat de la participació per als xiquets i xiquets empadronats a Gandia: “Dins del programa de Corresponsals, el Departament d'Igualtat ha rebut una subvenció molt important, la qual cosa produeix que aquestes activitats siguen completament gratuïtes enguany”.

Fecha: 9 de junio de 2022

GANDIA POSA EN MARXA IMPULSA 2022 PER A DONAR SUPORT TECNOLÒGIC AL COMERÇ LOCAL

Aquest programa formatiu gratuït començarà el proper 20 de juny i conclourà el 3 de novembre, amb horari de 14.00 a 16.00 h o 16:30 h, a l’Urbalab Gandia. “Es tracta d’una activitat formativa dissenyada per a impulsar el comerç local i adaptar-lo als nous requeriments del mercat”.
* Per a més informació, programa detallat i inscripcions: https://www.urbalabgandia.com/es/impulsa-2022/ (pàgina externa a aquest diari).

GANDIA CELEBRA EL DIA NACIONAL DE LA LLENGUA DE SIGNES AMB ACTIVITATS PER A LA INTEGRACIÓ DE LES PERSONES SORDES

El pròxim dimarts, 14 de juny, tindrà lloc la lectura d’un manifest reivindicatiu a la Plaça Major des de les 11:30 h. Està organitzat per l’Associació de Persones Sordes de Gandia, amb el suport del departament de Polítiques Saludables. La jornada s’iniciarà des de les 10:00 h al Passeig Germanies, a l’altura de la Casa de la Cultura. S’hi exposarà un estand informatiu, on s’hi farà entrega de polseres, adhesius i altres accessoris a tots els presents fins a les 11:30h. A partir d’eixa hora, tindrà lloc la lectura d’un manifest reivindicatiu a la Plaça Major.

Fecha: 8 de junio de 2022

FACUA DENUNCIA A LOS CINES ABC DE GANDÍA POR IMPEDIR ENTRAR A SUS SALAS CON COMIDA Y BEBIDA

La empresa incurre en una cláusula abusiva al limitar el acceso con alimentos del exterior, ya que su actividad principal no es la hostelería. FACUA Comunidad Valenciana ha denunciado a Excin SA, empresa titular de los cines ABC de Gandía, por prohibir el acceso a sus instalaciones con alimentos o bebida adquiridos en el exterior. La denuncia ha sido interpuesta ante el Servicio de Espectáculos y Establecimientos Públicos de la Generalitat Valenciana, al ser en la capital del Turia donde tiene su sede social la empresa.

L'ARBRE DELS DRETS

El passat divendres 3 de juny l'Àrea d'Infància de Gandia va commemorar la participació i trajectòria del Consell de la Infància amb "L'arbre dels Drets" i un l'espectacle musical a càrrec de "Malparlat". El lloc escollit per a la plantació de l'Arbre dels Drets de la Infància va ser el Parc Ausiàs March, "un lloc emblemàtic per als ciutadans de Gandia. Com a cloenda de l'activitat el raper valencià "Malparlat" amb el seu grup van presentar el seu nou disc "Sentimantral" compost per 17 cançons.

L'OCUPACIÓ HOTELERA A GANDIA S'ACOSTA AL 90% EN LA SEGONA QUINZENA DE MAIG

Amb un 86,5%, l’índex d’ocupació a Gandia supera el de la província de València, Benidorm i Costa Blanca. Aquesta xifra suposa un 7,4% major respecte a la primera quinzena i ja s’acosta al volum de l’any 2019, abans de la pandèmia.

GANDIA TREBALLA JA EN UNA PROPOSTA QUE DEFINIRÀ ELS USOS DELS TINGLADOS DEL PORT

Els usos dels set tinglados municipals busquen promoure la interacció urbana entre el port i el Grau, millorar la connectivitat entre les dos zones i resoldre la mirada pendent cap a la mar. L’Autoritat Portuària de València es compromet a finançar les obres de reurbanització de l’entorn dels tinglados i les obres de connexió de clavegueram, aigua i il·luminació.

LA PISCINA MUNICIPAL DE BENIOPA I LA DE ROÍS DE CORELLA OBRIRAN EL PRÒXIM 11 DE JUNY

Les piscines municipals de Beniopa i la de Roís de Corella encetaran la temporada de "piscines d'estiu" el dissabte 11 de juny, permetent així el bany públic per a tots els ciutadans. El preu de l'abonament individual a Beniopa serà de 84 €, mentre que el familiar es redueix a 61 €. Pel que respecta al Roís de Corella, el personal costarà 100 € i el familiar 73 €. Aquelles persones que tinguen la targeta daurada els costarà 18,89 €. Dins de l'abonament familiar entraran pares i fills, aquests últims fins als vint-i-tres anys.

LA IX EDICIÓ DEL CAMPIONAT D’ESPANYA ‘SOLO DANZA’ SE CELEBRARÀ A GANDIA DEL 16 AL 18 DE JUNY

Un total de 100 esportistes alevins, infantils i cadets pertanyents a 11 comunitats autònomes es donaran cita al Pavelló Municipal per tal de fer gaudir al públic amb les seues coreografies. Es tracta del tercer any consecutiu que Gandia acull aquest campionat, èxit que, en paraules de Martí, es deu a «l’alt nivell competitiu i organitzacional de la ciutat». Cal destacar que el club de patinatge local fou dels pioners a l’estat.

ACTIVITATS PER A TOTES LES EDATS A LA PLAÇA EL·LÍPTICA-REPÚBLICA ARGENTINA AQUEST CAP DE SETMANA

Divendres 10 a partir de les 18.00 h berenar, jocs infantils i castell unflable per a xiquets i xiquetes. Dissabte a partir de les 21.30 h sopar, balls tradicionals i actuació de la còmica Carol Tomás. El grup People Band amenitzarà el barri a partir de les 0.00 hores. Per a aquelles persones que vulguen participar en el sopar i no siguen associades serà necessari adquirir un tiquet en el centre associatiu Joan Climent Plaça (Xocolateres 1) amb un preu de 3,5 euros.

LA BIBLIOTECA ACULL L’EXPOSICIÓ “DRETS SEXUALS...” FINS EL 20 DE JUNY

La Biblioteca Central de Gandia va acollir ahir la inauguració de l’exposició «Drets sexuals...» i la conferència «Salut sexual, drets i plaer». En primer lloc, l’exposició té la finalitat de presentar el camí recorregut en la temàtica dels drets sexuals. Araceli Caballero és la coordinadora d’aquesta mostra que romandrà fins al 20 de juny al Claustre de la Biblioteca.

Fecha: 7 de junio de 2022


Cartel anunciador reducido - Clic en el cartel para verlo ampliado

PRÒXIMES ACTIVITATS #GANDIAPRIDEORGULL2022

Dimarts 7 de juny, al saló d’actes de la Biblioteca Central de Gandia
 
- 19:00 h: Inauguració exposició “Drets Sexuals”.
- 19:30 h: Conferència “Salut sexual, drets i plaer”, a càrrec de Vicent Bataller.
- Organitza: Sexólogos Sin Fronteras.
 
Divendres 10 de juny, a les 20.00 h, a la Plaça Major
 
Un any més, des de Saforíssims Societat Literària organitzen el 6è recital poètic i musical "Veus per la Diversitat Lgtbi".
Participar-hi és molt senzill, només de buscar un poema o un text breu d'un autor/a lgtbi+ o sobre aquesta temàtica...
Enguany hi compten amb l'actuació musical de la cantautora pegolina KELA.
- Organitza: Saforíssims Societat Literària.

«ART AL CARRER» AL PASSEIG DE LES GERMANIES

La trobada d’artistes plàstics es desenvoluparà aquest dissabte davant de la Casa de la Cultura, de 10 h a 19 h, amb una mostra i la realització de pintures en el mateix espai. Hi participaran membres del col·lectiu local Ulls de Mussol i d’altres grups de pintores i pintors de la resta del territori valencià. La jornada d'Art al carrer serà gratuïta i participaran membres del col·lectiu Ulls de Mussol i d’altres associacions. «La iniciativa naix de les connexions que tenim amb els pintors i les pintores plàstics representats per Ulls de mussol.

EL CAMPUS DE GANDIA ACOLLIRÀ ELS DIES 16 I 17 DE JUNY EL PRIMER CONGRÉS INTERNACIONAL DE NOVES NARRATIVES A LA SOCIETAT DIGITAL

Ponents en la matèria analitzaran les noves formes de comunicar, la proliferació de les fake news o la transformació de la publicitat, entre altres aspectes. La iniciativa està comandada per un grup de professors i professores del Campus de Gandia, la Universitat Internacional de La Rioja i la Universitat de Castella-la Manxa, que han volgut llançar una necessària reflexió acadèmica al voltant de les noves formes de comunicar-nos, en canvi constant a causa de l'avenç de les noves tecnologies.
* Les inscripcions es poden fer a https://digit-all.org (pàgina externa a aquest diari) i les ponències, que se celebraran a l'Aula Magna del Campus, també podran ser seguides per streaming.

Fecha: 6 de junio de 2022


Los orgullosos campeones - Foto: Natxo Francés/2022

RECEPCIÓ CF GANDIA PER L’ASCENS A TERCERA RFEF

El CF Gandia va aconseguir el dissabte a Quart de Poblet l'ascens a Tercera RFEF després de véncer al CD Bunyol per 1-0. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Gandia va rebre a jugadors, cos tècnic i membres de la Direcció Esportiva el passat diumenge per a felicitar i celebrar l'èxit esportiu obtingut.L'equip blanc i blau tanca d'aquesta manera una gran temporada on va liderar la classificació del grup IV de Preferent amb solvència i, ara, s'ha proclamat campió de la fase d'ascens a la quinta divisió del futbol espanyol. Així, serà la primera vegada que el Gandia jugarà en aquesta categoria després de modificar els termes de 2a B i Tercera Divisió.

CAMPIONAT NOCTURNA DE GANDIA

El passat divendres es va celebrar al Poliesportiu municipal el meeting nacional d’atletisme ‘Nocturna de Gandia’, que va comptar amb la participació d’un total de 300 atletes de 10 nacionalitats diferents. El campionat, organitzat pel Club Atletisme Gandia, va constar de diferents proves de velocitat (amb i sense obstacles), longitud i javelina de les quals va poder gaudir el públic present.

AVISO LEGAL

© Joan Carles Serra © laveudegandia.com, © laveudelasafor.com - 2015/2022. (Todos los derechos reservados).
Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de
laveudegandia.com, laveudelasafor.com.
Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.