laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia

ÚLTIMA HORA
Fuente: Equipo de redacción (laveudegandia.com, laveudelasafor.com)
Ordenación noticias: por fecha (de más a menos reciente).
Actualizar última hora (F5 y Ctrl+R desactivadas) (botón derecho del ratón desactivado)
  
  AVISO LEGAL  

31 de julio de 2021 - LA SAFOR-VALLDIGNA - (COVID-19) - DATOS DEL DÍA

  

 

Área del Hospital Comarcal Francesc de Borja (Gandia) -
Foto: VD/2021 - Tablas de datos: VD/2021

  SAFOR-VALLDIGNA  

Notas:

- Datos a fecha: 28/07/2021 (última fecha que la Conselleria de Sanitat actualizó estos datos).
- La incidencia acumulada en la comarca baja (59,84) puntos hasta los (706,80) y la de Gandia baja (64,65) puntos hasta los (819,28).
- Gandia, representa un 42,22% del total de contagios de toda la comarca.
- La comarca tiene una media de (89,43) infectados diarios.
- La comarca y sobre todo Gandia, superan con mucho la incidencia acumulada de la Comunitat.
 

Últimos brotes:

Sin información de la Conselleria de Sanitat.

 

30 de julio de 2021

  GANDIA  
S’INICIEN LES ACTUACIONS PRÈVIES A LES OBRES DE CONSOLIDACIÓ I RESTAURACIÓ DE L’ALQUERIA DE LA TORRE DELS PARES
S’han realitzat 4 cales arqueològiques al subsòl de l’alqueria per a detectar possibles restes d’edificacions antigues i més de 40 sondejos murals per conèixer les fases de construcció de la Torre. Els resultats provisionals daten la construcció de l’edifici BIC en els inicis del segle XVII i demostren que no hi van haver estructures anteriors a aquest. Aquestes primeres intervencions s’integren en un projecte global que té com a objectiu posar en valor tota la finca agrícola i desenvolupar un taller d’ocupació i formació orientat a recuperar-la.

  GANDIA  
L’AJUNTAMENT DE GANDIA CONTINUA EN UNA BONA SENDA ECONÒMICA MALGRAT LA PANDÈMIA
Els comptes públics mostren un balanç positiu i una estabilitat pressupostària adequada amb un Període Mitjà de Pagament (PMP) estable de 13 dies en 2020 i 13,27 al 2021 i un període de morositat de 28 dies des del principi d’any. Aquestes xifres s’extrauen de dades facilitades per l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

  GANDIA  
PRESENTADO EL LIBRO: "ESPURNA 25 AÑOS TRABAJANDO POR LA INCLUSIÓN"
El alcalde de Gandia, asistió ayer al acto de presentación del libro "Espurna 25 años Trabajando por la inclusión ", que tuvo lugar en el Restaurante Boga, en la Playa de Gandia. Un libro con el que la Fundación Espurna conmemora el 25 aniversario de la firma del acta de constitución y que hace un repaso por su trayectoria durante este tiempo.

29 de julio de 2021

  GANDIA  
DEMÀ S’INICIEN LES ACTUACIONS PERQUÈ UN TRAM DEL CARRER SANT VICENT FERRER TINGA DOBLE CARRIL DE CIRCULACIÓ PER AGILITAR EL TRÀNSIT EN LA ZONA
Des del Departament de Trànsit i Mobilitat s’informa que demà, divendres, s’inicien els treballs perquè el tram del carrer Sant Vicent Ferrer comprés entre l’avinguda del Raval i el carrer Benicanena, tinga doble carril per a un mateix sentit de circulació, estant prohibit estacionar els dies laborables. D’aquesta manera, es pretén agilitar la circulació de vehicles en la zona, amb motiu de les obres del pont de l’avinguda d’Alacant. Per tal motiu, es procedirà a retirar l’estacionament en cordó del carrer Sant Vicent Ferrer (tram entre avinguda del Raval i el carrer Benicanena).

  GANDIA  
GANDIA SOL·LICITA MIG MILIÓ D’EUROS DEL #PLACONVIURE DE LA GENERALITAT PER AL PROJECTE D’ADEQUACIÓ DE L’ENTORN DE L’AJUNTAMENT
L'ajuntament, va acordar la sol·licitud d’una subvenció de 500.000 € a la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la rehabilitació d’edificis i l’adequació de l’entorn construït en municipis, mitjançant el Pla Conviure. Es tracta d’una inversió d’1,2 milions d’euros per a la millora de l’entorn de l’edifici consistorial. “Un projecte que ha passat també el seu període de participació ciutadana, a través de la Junta de Districte del Centre Històric i enquestes a veïnat i comerciants”.

  GANDIA  
EL ALCALDE DE GANDIA REP LA VISITA DEL CAPITÀ DE LA GUARDIA CIVIL
L’Alcalde de Gandia, ha rebut aquest matí al despatx d’alcaldia la visita del Capità de la Guardia Civil de Gandia, José Manuel Recio Cano. Durant la trobada, l’alcalde ha agraït la labor que ve desenvolupant la Benemèrita a Gandia des de l’inici de la pandèmia i ha recalcat l’excel·lent col·laboració entre la Guàrdia Civil amb la Policia Local i la Policia Nacional.

  GANDIA  
EL ALCALDE DE GANDIA REP LA VISITA DE LA DELEGACIÓ LOCAL DE L’AECC
L’Alcalde de Gandia, acompanyat de la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, va rebre ahir al despatx d’alcaldia els representants de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Gandia, amb la presidenta Maribel Codina al capdavant. Durant la reunió, s’hi va destacar el ferm compromís entre el Govern local i l’AECC Gandia i es va reivindicar conjuntament la necessitat de continuar treballant des de l’àmbit de la salut i de facilitar tots els recursos necessaris en investigació per a prevenir i detectar de forma precoç el càncer.

  GANDIA  
“QUAN S’OBRIN FOSSES ES TANQUES FERIDES”
Gandia inicia la segona campanya per a localitzar al cementeri municipal les restes dels 62 represaliats del franquisme desapareguts i reclamats per les seues famílies. La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha concedit dues subvencions per un total aproximat de 40.000 €, amb la qual cosa les actuacions d’aquesta segona fase podrien començar després de la Fira.

  GANDIA  
CRUZ ROJA Y FUNDACIÓN AXA CREAN EN GANDÍA UNA ZONA DE BAÑO ESPECIAL PARA PERSONAS CON DISCAPACIDAD
En la playa Gandia Nord, las personas con discapacidad podrán disfrutar de un día entero en la playa, solos o acompañados por quienes quieran, gracias a la disposición de zonas especiales habilitadas con ayudas técnicas (silla anfibia, muletas anfibias y andadores), sesiones de movilidad (con fisioterapeutas), zona de ejercicios para el desarrollo de la movilidad (como mancuernas, pelotas y tiras elásticas), zona de masaje y personal de animación con actividades para adultos o niños.

  GANDIA  
GANDIA S’ADHEREIX A LA XARXA D’ENTITATS LOCALS PER A L’AGENDA 2030
Així ho va aprovar el 22 de juliol passat la Junta de Govern de les Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 es constitueix a l'octubre de 2020 i naix amb l'objectiu d'afavorir la coordinació d'actuacions entre els Governs Locals, permetent aconseguir millors resultats en la implementació de l'Agenda 2030 en els municipis i províncies, a través de la localització, alineació i desenvolupament dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenibe) en l'àmbit local.

  GANDIA  
AQUEST CAP DE SETMANA, MÚSICA MEDITERRÀNIA I RITMES EXPLOSIUS DES D’ALEMANYA EN EL POLISÒNIC
Després dels dos primers concerts celebrats a la Casa de Cultura, on es van esgotar totes les entrades, aquest cap de setmana continua el festival Polisònic amb dos propostes musicals ben distintes en quant a ritmes i procedències.
- El divendres dia 30, tindrà lloc l’actuació del trio d’Ana Alcaide, una compositora i virtuosa multiinstrumentista, que interpreta músiques basades en la tradició mediterrània.
- El dissabte dia 31, un dels concerts més esperats del festival, com és la presència de la banda alemanya Botticelli Baby, un grup amb un estil inclassificable i un so inimitable.
- Els concerts tindran lloc a les 21,30 hores i l’organització informa que queden molt poques entrades a la venda, les quals poden adquirir-se a www.instanticket.es o a la Casa de Cultura.

28 de julio de 2021


Voluntariado ambiental - Foto: AyuRòtova/2021
  RÒTOVA  

RÒTOVA POSA EN MARXA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL DURANT L’ESTIU
Ròtova, amb un grup format per una quincena de persones, ha posat en marxa les tasques de voluntariat ambiental orientades fonamentalment a la vigilància, la detecció primerenca i la prevenció d’incendis forestals, així com la de facilitar informació en cas de detectar comportaments perillosos en este aspecte al llarg d’algunes rutes seleccionades. El voluntariat abasta un ventall molt ampli de voluntaris/es, on participen fins i tot distintes generacions de la mateixa família. A més de les tasques ambientals, enguany tindran especial protagonisme les accions de germanor incloent exposicions i visites per als participants. A més, per tal de difondre la seua tasca i fer-la arribar a tota la població, en especial a la més jove, a les xarxes socials de l’Ajuntament es publicaran algunes de les imatges recollides durant les rutes.

  GANDIA  
LA CONFRARIA DE PESCADORS DE GANDIA REP LA VISITA DE LA CONSELLERIA I DE LES AUTORITATS MUNICIPALS PER A ABORDAR ELS PRINCIPALS ASSUMPTES QUE AFECTEN EL SECTOR
El col·lectiu del Grau està preocupat davant els perjudicis del Pla de Demersals de la UE i reivindica condicions òptimes per a la pesca d’espècies com el polp o la tonyina. El Consistori local mostra suport al gremi amb una declaració institucional conjunta aprovada ahir en sessió plenària. La conselleria destaca la repercussió favorable per a les economies pesqueres que tenen les accions enquadrades en el marc dels anomenats GALP (Grups d'Acció Local del Sector Pesquer).

  GANDIA  
LA PROGRAMACIÓ DEL “BORJA PORT ART” CONTINUA EL DIA 31 AMB L’ÚLTIM ESPECTACLE PER AL MES DE JULIOL
El calendari d'activitats gratuïtes del "Borja Port Art" que es celebren al Moll dels Borja des del passat 10 de juliol conclourà la programació per a aquest mes el dissabte 31 amb ‘Piccolo Camerino’ a càrrec d’Adrián Cond, un show d’humor amb un pallasso disfressat de persona i una maleta on cap un món i un xicotet camerino. L’espectacle es desenvoluparà amb totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries: gel hidroalcohòlic, distanciament social d’1 metre i mig i recomanació de mascareta si no és possible mantenir aquesta distància.

  GANDIA  
L’ALCALDE REP LA VISITA DE L’EQUIP DIRECTIU DEL CAMPUS DE GANDIA-UPV
Durant la trobada, s’hi van destacar l’excel·lent sinergia entre l’Administració local i el centre acadèmic i s’hi van abordar assumptes com l’aposta comuna per la investigació i l’àmbit docent com a motor de canvi i de progrés, la construcció del futur espai de generació espontània en el marc de les instal·lacions del projectat Pavelló Esportiu Universitari, així com els reptes de la Universitat per a continuar creixent en un context de digitalització disruptiu i marcat per la pandèmia.

27 de julio de 2021

  LA FONT D'EN CARRÒS  
MARZÀ: "EL PRÓXIMO CURSO ARRANCARÁ CON LAS NUEVAS INSTALACIONES DEL PRIMER INSTITUTO ESCUELA DE LA SAFOR EN LA FONT D'EN CARRÒS"
Las nuevas instalaciones son pioneras en integración paisajística y siguen criterios de sostenibilidad medioambiental y eficiencia energética. El gimnasio y el trinquete del centro educativo también podrán tener un uso municipal en horario no lectivo.

  GANDIA  
INMA RODRÍGUEZ CALDERÓN PREN POSSESSIÓ DE L’ACTA COM A NOVA REGIDORA DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA
Amb la remodelació del Govern local, anunciada recentment, assumeix les competències de Benestar Social i la presidència de la Junta de Districte de Corea.

  GANDIA  
EL PLENO DEL AYUNTAMIENTO DE GANDIA APRUEBA DE FORMA CONJUNTA UNA DECLARACIÓN INSTITUCIONAL SOBRE LA PROBLEMÁTICA DE LOS JABALÍES
El Grupo Municipal del Partido Popular de Gandia presentó por registro de entrada, para su debate en Pleno, una Declaración Institucional relatvia a la problemática que presenta la sobrepoblación de jabalíes en Gandia y alrededores. Previamente, los Populares mantuvieron una reunión con la Real Asociación de Caza y Tiro Montdúver en las instalaciones de la misma para conocer las necesidades de dicho colectivo e informarse de primera mano sobre la problemática de la sobrepoblación de jaba líes en nuestro territorio y de las medidas necesarias para mitigar los problemas que ello ocasiona. Los cazadores, agricultores y ciudadanos en general, llevan tiempo reclamando medidas para solucionar el problema que supone la cada día más asidua presencia de estos animales, también en zonas urbanas.

  GANDIA  
EL PLE DE L’AJUNTAMENT MOSTRA EL SEU SUPORT UNÀNIME A LES REIVINDICACIONS DE LA CONFRARIA DE PESCADORS DE GANDIA SOBRE EL PLA DEMERSALS
Aquest pla de la Unió Europea està reduint l’activitat de les barques d’arrossegament, afectament greument el sector pesquer. Tots els partits polítics representats al consistori de Gandia han aprovat hui per unanimitat en la sessió plenària ordinària del Ple de l’Ajuntament una declaració institucional presentada conjuntament per urgència, on es mostra el suport incondicional de les forces polítiques a les reivindicacions de la Confraria de Pescadors de Gandia, juntament amb les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana i Federació Nacional de Confraries de Pescadors, sobre el Pla de Gestió per a les Espècies Demersals de la Mediterrània aprovat en 2019 a proposta de la Unió Europea.

  GANDIA  
L’EXPOSICIÓ “CORONACRISI I CULTURA: PROPOSTES DE CREADORS DE GANDIA” TANCA LES SEUES PORTES AMB ÈXIT
Ahir dilluns els guanyadors de l’exposició “Coronacrisi i cultura: propostes de creadors de Gandia” van assistir a la Sala Coll Alas, acompanyats pel regidor de Cultura, Nahuel González, després d’una èxit rotund de la mostra que ha estat oberta al públic durant un mes i que tancat les seues portes aquest diumenge passat. Cristina Jordá (Gandia, 1979) amb l’obra “Celebracions”, “Tonet Durà (Gandia, 1986) i Vicent Faus (Gandia, 1992) amb “Turisme” van ser seleccionats per un jurat tècnic com els guanyadors d’aquesta exposició per la seua capacitat de saber interpretar a través de les seues obres i des de l’àmbit local la problemàtica global i transversal que ha causat la pandèmia al món i que també ha afectat, entre altres sectors, el disseny gràfic.

26 de julio de 2021

  SAFOR  
VALÈNCIA TURISME INVIERTE ESTE AÑO 810.000 EUROS EN OCHO PLANES DE DINAMIZACIÓN TURÍSTICA DE LA PROVINCIA
En concreto, se trata de los proyectos de dinamización turística de las mancomunidades de La Canal de Navarrés, La Costera-La Canal, El Carraixet, La Hoya de Buñol-Chiva, Camp de Túria, Sagunt-Camp de Morvedre, La Safor y la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.

  GANDIA / SAFOR  
SUPORT A LA DECLARACIÓ CONJUNTA DE FAES, UGT I CCOO SOBRE LA INFRAESTRUCTURA DE L’AUTOVIA CV-60
Els grups municipals del PSPV-PSOE, PP i Ciudadanos, que representen amb àmplia majoria a 21 regidors del total de 25 edils que té el Ple de l'Ajuntament de Gandia, han mostrat hui el seu suport a la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i les organitzacions territorials a la Safor de les centrals sindicals UGT i CCOO, assumint la seua declaració conjunta sobre la infraestructura de l’autovia CV-60. Tots els presents en este acte han coincidit en la necessitat de recolzar un projecte clau per a la nostra prosperitat.


Foto de familia tras la entrega de premios - Foto: CDPG/2021
  GANDIA  

CONCURSO ESPECIAL DAMAS NOCTURNO
El pasado sábado 24 de julio, el Club Deportivo de Pesca Gandia organizó el Concurso Especial Damas Nocturno, con un horario de 19.00h a 22.30h. Esta competición se realiza cada año para fomentar la pesca entre las mujeres, pudiendo participar tanto socias y como no socias del Club de Pesca. Al acabar el concurso se realizó el pesaje de las piezas capturadas y la entrega de premios a las primeras clasificadas.
- La primera clasificada fue Inma Tomás Pla con 4.192 puntos.
- En segundo lugar quedó Eva Catalá Pla con 4.154 puntos.
- Y el tercer puesto fue para Isabel Vidal con 3.890 puntos.


Moment de la Xarrada - Foto: AyuRòtova/2021
  RÒTOVA  

ACTES ORGANITZATS ESTE CAP DE SETMANA AMB MOTIU DE LA COMMEMORACIÓ DELS 500 ANYS DE LA BATALLA DE VERNISSA
- Xarrada ‘Ròtova: la guerra de la Germania, la batalla de Vernissa’, a càrrec del doctor en Història Medieval i en Filologia Catalana Abel Soler.
- Exposició "500 anys de la Germania".
- Acte commemoratiu: lliurament de socarrat commemoratiu als municipis del voltant: Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni, Palma de Gandia, Ador, el Real de Gandia i Beniarjó.

  GANDIA  
GANDIA COMMEMORA ELS 500 ANYS DE LA ‘BATALLA DEL VERNISSA’ AMB UNA PLACA MEMORIAL AL PASSEIG DE LES GERMANIES, CONFERÈNCIES I UNA EXPOSICIÓ A L’ARXIU HISTÒRIC
La placa s’ubica a l’encreuament del c/ Duc Alfons el Vell amb el Passeig de les Germanies i recull l’acta municipal de 1884 que decidia posar-li el nom de Passeig de les Germanies a un espai que fins aleshores es coneixia com a plaça del Quarter. Es recordaria d’aquesta manera la derrota que va tindre la noblesa, encapçalada pel duc Joan de Borja, davant l’exèrcit agermanat el 1521 i que va provocar el saqueig de Gandia i la destrucció de l’arxiu històric nobiliari dels Borja.

  GANDIA  
EL NATACIÓ I ESPORTS GANDIA ES PROCLAMA CAMPIÓ DEL XXIV OPEN
El dissabte passat el Natació i Esports Gandia es va proclamar campió del ‘XXIV Open’ a la Piscina Coberta del Poliesportiu Municipal, un torneig organitzat pel club local que ha s’ha celebrat amb totes les mesures de seguretat i que comptat amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Federació de Natació Comunitat Valenciana. A l’esdeveniment van participar 19 clubs de natació procedents en la seua majoria del territori valencià.

  GANDIA  
EL XXVI ‘SEVEN PLAYA RUGBY’ TORNA AMB FORMAT REDUÏT A CAUSA DE LA PANDÈMIA
El dissabte passat es va disputar la XXVI edició del ‘Seven Playa Rugby’ a la Platja de Gandia (enfront de l’edifici Albatros) amb tots les protocols anti-Covid garantits i un format reduït a causa del context sanitari que es va traduir en un triangular en la categoria masculina (Alcoi Rugby Club, Rugby Club Ontinyent i Club De Rugby La Safor) i un altre en la categoria femenina (Pingüinas, Viva la Mamma i Mercenarias).

  GANDIA  
#BENIOPAFESTIVA
Les activitats van finalitzar dissabte passat amb la missa major en honor a les festes patronals, seguida de la mascletada nocturna al barranc, disparada per Germans Borredà, i l'actuació de l'orquestra Euforia a la plaça Major.

  GANDIA  
#BENIOPAFESTIVA
Les activitats van finalitzar dissabte passat amb la missa major en honor a les festes patronals, seguida de la mascletada nocturna al barranc, disparada per Germans Borredà, i l'actuació de l'orquestra Euforia a la plaça Major.

23 de julio de 2021

  GANDIA  
L’AJUNTAMENT DE GANDIA REP UNA SUBVENCIÓ DE 725.000 EUROS DEL LABORA PER A POSAR EN MARXA EL TALLER D’OCUPACIÓ “TORRE DELS PARES”
Es tracta d’un programa mixt d’ocupació i formació, que compta també amb el finançament de l’Ajuntament de Gandia, i té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit, a través de la realització d’obres o serveis d’interès general i o social. El projecte preveu la incorporació, mitjançant un contracte de formació per a l’aprenentatge, de 30 persones en situació d’atur seleccionades pel Labora. A través d’aquesta modalitat de formació dual es combinarà formació i experiència que els conduirà a l’obtenció de dos Certificats de professionalitats de nivell 1 i 2 en les branques professionals de jardineria, obra i edificació civil i administració i serveis. Per al desenvolupament del programa s’incorporaran 6 persones com a personal directiu, tècnic i administratiu. El procés de selecció d’aquest personal tècnic es farà per convocatòria pública exposada al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i s’inicia hui divendres 23 de juliol.

  GANDIA  
ADJUDICADES LES OBRES DE MILLORA I REFORMA DE L'IES VELES E VENTS DE GANDIA
Les actuacions s'han adjudicat a la constructora Victor Tormo S.L. per un valor d'1.175.147,80 euros i s'iniciaran possiblement al pròxim mes de setembre.

  GANDIA  
AQUEST DISSABTE, SOUL I MÚSICA NEGRA AL POLISÒNIC A CÀRREC D’AURORA & THE BETRAYERS
Demà dissabte, al jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, arriba al Polisònic l’energia escènica d’Aurora & The Betrayers, una de les actuacions més esperades de l’edició d’enguany del festival. Liderats per la poderosa i carismàtica veu de la cantant Aurora Garcia, Aurora & The Betrayers és una de les bandes de soul més potents del panorama estatal. Fou guardonada, en 2014, amb el premi Pop Eye a la millor banda de música negra.

  GANDIA  
EL CAMÍ CARRIL, UNA DE LES PRINCIPALS VIES DE MOBILITAT DE LA BARRIADA DE MARXUQUERA SERÀ REASFALTAT EN BREU.
Es tracta d'una reclamació històrica dels veïns de barri que havien demanat la millora en aquest carrer que té una longitud propera als dos quilòmetres. En total el consistori invertirà 160.000 € dels quals 90.000 € seran sufragats per la Conselleria de Agricultura mitjançant una subvenció.

  GANDIA  
GANDIA INICIA LA SUBSTITUCIÓ DE PALMERES MORTES DE LA REPÚBLICA ARGENTINA AMB UNA VARIETAT IMMUNE AL MORRUT
L’àrea de Gestió responsable del Territori està procedint aquests dies a la substitució de palmeres mortes (i tallades) a la República Argentina, previ sanejament del cèrcol on se situaran. Concretament, 6 palmeres Syagrus romanzoffiana i, si s'adapten correctament, al setembre plantaran les que falten, un total de 22 exemplars. Tenen un tronc de 4 metres i estaran plantades, segons les previsions, aquesta mateixa setmana.

22 de julio de 2021

  SAFOR - VALLDIGNA  
MUNICIPIOS CON RESTRICCIÓN DE LA MOVILIDAD
La limitación de circulación de las personas en horario nocturno entre la 01.00 y las 06.00 horas afectan a 48 municipios de la provincia de Valencia: Albal, Alboraya, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol, Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella, L'Eliana, L'Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, Pobla de Farnals, Pobla de Vallbona, Puçol, Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunto, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco y Xirivella.

  SAFOR  
AGRICULTURA IMPULSA 28 PROYECTOS EN EL MARCO DEL GALP DE LA SAFOR PARA MEJORAR LA ECONOMÍA DE LAS COMUNIDADES PESQUERAS
Cuentan con subvenciones de más de 300.000 euros y para las solicitudes de este año la conselleria ya ha puesto en marcha una línea de ayudas dotada con más de 500.000 euros. La consellera Mireia Mollà, junto el secretario autonómico, Roger Llanes, se reúne con la Cofradía de Pescadores de Gandía y pone en valor la importancia estratégica de este tipo de acciones.


Estado de total abandono - Foto: PPGandia/2021
  GANDIA  

EL GRUPO MUNICIPAL POPULAR DEL AYUNTAMIENTO DE GANDIA HA RECLAMADO EN SUCESIVAS OCASIONES LA LIMPIEZA Y MANTENIMIENTO DE LOS JARDINES SITUADOS EN LA CALLE PERÚ
El Grupo Municipal Popular del Ayuntamiento de Gandia ha reclamado en sucesivas ocasiones la limpieza y mantenimiento de los jardines situados en la calle Perú a la altura de los números 10/16 y la limpieza de las aceras y la zona de los contenedores situados en la misma zona de Gandia, tanto en la Junta de Distrito del Corea como al Concejal del Barrio, que hasta hace unos días era José Manuel Prieto, para que buscara una solución a la lamentable situación en la que se encuentra dicho espacio urbano. Los jardines presentan un estado de dejadez, la escasez de riego está provocando que se seque el césped. Igualmente, los vecinos solicitan medidas inmediatas y que se realicen las actuaciones oportunas en el barrio de Corea en esa zona, por abandono, acumulación de basura y suciedad en exceso en las aceras y junto a los contenedores que provocan problemas de salubridad y propagación de insectos, y roedores. Desde el Grupo Popular exigimos que se tomen las medidas oportunas para dar solución a esta lamentable situación.

  GANDIA  
GANDIA SOL·LICITA UNA SUBVENCIÓ DE 2 MILIONS D’EUROS A LA DIPUTACIÓ PER AL NOU PAVELLÓ ESPORTIU I LA INTEGRACIÓ PAISATGÍSTICA DE LA PLATJA EN L’ESPAI PROTEGIT DE L’AUIR
En el marc del Pla d’Inversions de la Diputació de València per a municipis de més de 50.000 habitants, la Junta de Govern Local va sol·licitar dilluns passat una subvenció de 2 milions d’euros a l’ens provincial per a l’execució dels projectes “Pavelló Esportiu Universitari Sostenible” (1.650.000 €) i “Execució de Corredor verd amb canal de millora del drenatge al llarg del Parc Públic Uir-1 i el carrer Ribera Baixa” (350.000 €).

  GANDIA  
GANDIA INCORPORA NOU NOVES MOTOS A LA FLOTA DE VEHICLES DE LA POLICIA LOCAL
La Policia Local de Gandia compta des d'aquesta setmana amb nou noves motos destinades als seus agents. Tal com ha explicat el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau, l'adquisició s'emmarca dins del Pla de Modernització de vehicles i del material que disposen els policies. Es tracta de motos de més cilindrada, amb accessoris especials per ajudar a dur a terme la tasca dels agents com maletes laterals per guardar material, un kit led de senyalització, disposen de megafonia a més de defenses laterals per protegir els agents en cas de caiguda, entre altres característiques.

  GANDIA  
DEMÀ DIVENDRES COMENÇA EL FESTIVAL POLISÒNIC
Amb totes les entrades venudes per al concert dels Stompers. Demà divendres, al jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, està previst l’inici de la 32a edició del Festival Polisònic, que organitza el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. La primera de les actuacions del Polisònic estarà a càrrec del grup de música irlandesa The Stompers, una banda amb més de 25 anys de trajectòria, la qual els ha dut a recórrer tot Europa, seguint els passos de The Dubliners, llegendaris exponents de la cançó folk irlandesa. Amb el seu nou espectacle, titulat Tribute to The Dubliners, els Stompers reten homenatge als seus herois musicals en un divertit viatge a Dublín, que combina els ritmes tradicionals amb el complement dels balls i les danses del grup Nuala Irish Dancers.

  GANDIA  
GANDIA PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DE SANTA ANNA FESTIVA 2021 PER AL MES DE JULIOL
Els veïnat del barri podrà gaudir de les diferents activitats amb totes les mesures de seguretat anti-COVID a la Plaça i l’Església de Santa Anna els dies 23, 25 i 26 de juliol. Alícia Izquierdo: “No volíem deixar passar l’oportunitat de poder fer una xicoteta celebració amb totes les mesures d’aforament i seguretat”.
La programació de Santa Anna festiva 2021 consta de les següents activitats:
- Divendres 23 a les 22.30 hores a la Plaça de Santa Anna: Cinema d’estiu solidari amb la pel·lícula Que suene la música, activitat organitzada per Barris actius i Participació amb la ciutadania.
- Diumenge 25 a les 11 h. a la Plaça de Santa Anna: Parc aquàtic infantil amb unflables d’aigua per remullar-se (portar tovalla).
- Dilluns 26 a les 21 h. a l’Església Santa Anna: Missa major en honor a Santa Anna. Organitzada per l’Associació de Veïns i la Junta de Districte de Santa Anna.
- A les 22 h. a la Plaça de Santa Anna: Mascletada nocturna, disparada per Germans Borredà (Associació de Veïns i la Junta de Districte).

  GANDIA  
UNA MAR DE MÚSIQUES - FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA DE GANDIA VA INICIAR AHIR LA SEUA ACTIVITAT D'AQUEST ESTIU AMB EL CONCERT OFERT PER L'ASSOCIACIÓ MUSICAL GRAU DE GANDIA
L'esdeveniment musical va tindre com a escenari el nou emplaçament situat al camp de beisbol de la platja. Un espai més gran i acotat que permet garantir millor les distàncies entre els assistents que en aquesta sessió van completar l'aforament. El pròxim concert tindrà lloc el 28 de juliol a les 22.30 hores i comptarà amb l'actuació de l'Associació Centre Musical Beniopa.

21 de julio de 2021

  GANDIA  
GANDIA PRESENTA LA CAMPANYA DE PREVENCIÓ CONTRA EL CONSUM DE DROGUES “AQUEST ESTIU TOCA”
Es tracta d’una campanya de responsabilitat i conscienciació coordinada entre la UPPCA de l’àrea de Salut de Gandia i de la Comunitat Valenciana i el Consell de Joves de la nostra ciutat per a continuar fomentant les conductes saludables entre la població jove davant la COVID-19. A més, Gandia reforçarà la prevenció i disminució de danys en el consum de drogues amb la campanya “Amb la coca, no et ralles”, que es desenvoluparà els dies 7 i 14 d’agost a la platja de Gandia amb activitats itinerants.

  GANDIA  
GANDIA PRESENTA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA DE ‘VIU MARXUQUERA’ PER ALS MESOS DE JULIOL I AGOST
Les activitats es desenvoluparan durant els mesos de juliol i agost en diversos espais del barris i amb totes les mesures de seguretat anti-COVID garantides.

  GANDIA  
CONTINUA LA PROGRAMACIÓ FESTIVA DE 'BENIOPA A ESCENA'
Les activitats es desenvoluparan els dies 22 i 24 de juliol en diferents espais de Beniopa amb totes les mesures de seguretat. Així, les activitats restants de 'Beniopa a escena' són les següents:
- Dijous 22 a les 22 h a la Plaça Major de Beniopa: Cinema d'estiu solidari amb la pel·lícula Richard Jewell. Organitzen els departaments de Participació Ciutadana a través de la iniciativa municipal Cultura als Barris.
- Dissabte 24 a les 21 h a l'Església Santa Maria Magdalena: Missa major en honor a les festes patronals.
- A les 21.45 h al Barranc de Beniopa: Mascletada nocturna, disparada per Germans Borredà.
- A les 23 h a la Plaça Major de Beniopa: L'orquestra Euforia presenta el tribut a la música pop-rock, amb un format de trio. Aforament limitat segons protocol anti-COVID.

20 de julio de 2021


Concierto del cantautor Andreu Valor - Foto: AyuRòtova/2021
  RÒTOVA  

CONCERT D’ANDREU VALOR A RÒTOVA
El dissabte 24 de juliol, a les 22.30h, el Palau dels Comtes de Ròtova acull a les portes la visita del cantautor Andreu Valor. Podrem gaudir de la seua música i el seu últim disc ‘Insurrecte’, guanyador dels premis Carles Santos a millor disc de cançó d’autor i millor gira.


Momento de la jornada - Foto: AyuRòtova/2021
  RÒTOVA  

TALLER DE MOSAICS A L’ESTIL ROMÀ
El passat dissabte 17 de juliol els xiquets i les xiquetes participants del taller organitzat per l'Ajuntament de Ròtova i impartit per ARAE Patrimonio i Restauración, van poder visitar la Vil·la Romana de la Sort de Ròtova i realitzar un fragment de mosaic amb la tècnica tradicional romana. Posaren en pràctica la preparació de l’argila, motles, assecat, pintat i col·locació de tessel·les tot a l’estil romà.


Momento de la jornada - Foto: AyuRòtova/2021
  RÒTOVA  

CONTACONTES “ROBA ESTESA”
El passat diumenge 18 de juliol vam poder gaudir d'una vesprada d'històries i contes amb Eva Andújar.

  TAVERNES  
EDUCACIÓN PREPARA NUEVAS ACTUACIONES EN INFRAESTRUCTURAS DE 15 CENTROS CON UNA INVERSIÓN DE 62,4 MILLONES DE EUROS
Las nuevas actuaciones incluyen la construcción de los IES Gran Alacant de Santa Pola y Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el IES Número 2 de Albal, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d'Uixó y de las escuelas de Sant Joan de Moró y la Pobla Tornesa. Son 11,4 millones de euros más para las comarcas de Alicante, 21,2 millones para las de Castellón y 29,8 millones para las de Valencia.

  GANDIA  
GANDIA SERÁ ESTE VIERNES LA SEDE DEL PP DE LA PROVINCIA DE VALENCIA
La Dirección Provincial del PP ha escogido Gandia para unas jornadas de formación de alcaldes de la provincia y para la realización del Comité Ejecutivo Provincial.

  GANDIA  
GANDIA ACULL LA JORNADA 'EHEALTH FUTURE'
Al Palau Ducal dels Borja, els principals experts del sector han reflexionat i compartit experiències durant la pandèmia, que els han ajudat a definir els reptes i les oportunitats de l’arribada dels fons europeus Next Generation com a impuls per al sector públic i la iniciativa privada.

  GANDIA  
ÈXIT DE L’EXPOSICIÓ ‘BRICKS GANDIA’ EN 10 DIES D’OBERTURA AL PÚBLIC
L’Espai Baladre de la platja de Gandia acull des del passat 10 de juliol l’exposició gratuïta ‘Gandia Bricks’, una de les majors mostres de peces Lego realitzada a Gandia amb més de 600.000 peces repartides entre diverses temàtiques d’aquest univers clàssic. Després de 10 dies d’obertura, la iniciativa està sent tot un èxit ja que cada dia està rebent un gran nombre d’afluència. ‘Bricks Gandia’ es podrà visitar fins el 30 d’agost. La varietat de tallers i les condicions de participació es poden consultar a http://www.gandiabricks.com/ (pàgina externa a aquest diari).

  GANDIA  
EL MINISTERI D'HISENDA MILLORA I ENCARRILA DEFINITIVAMENT EL DEUTE FINANCER DE GANDIA
L'Ajuntament de Gandia s'acollirà a l'ampliació del període d'amortització dels préstecs que té formalitzats el consistori amb el Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d'Hisenda. Aquesta mesura també implica un any més de carència a l'hora de començar a retornar el préstec.

19 de julio de 2021

  GANDIA  
GANDIA BUSCA POSICIONAR-SE COM A CIUTAT DE REFERÈNCIA EN INNOVACIÓ I SALUT PER ATREURE INVERSIONS DELS FONS NEXT GENERATION EU
El Palau Ducal acull demà als principals experts del sector de la salut per identificar projectes i oportunitats. Un dels principals objectius de Gandia de cara al futur immediat serà aconseguir la implantació d'empreses de l'àmbit sociosanitari i posicionar Gandia com una ciutat de referència en innovació i salut, creant ocupació de qualitat i especialitzat. Així ho ha afirmat aquest matí l'alcalde de Gandia.

  GANDIA  
LA MARCA “TIO DE LA PORRA” TORNA A SER DE GANDIA
La Junta de Govern Local ha informat de la resolució oficial de concessió i certificat de títol de propietat de marca “El Tio de la Porra de Gandia”, expedit per l’Oficina Espanyola de Patents i Marques. També s’hi ha aprovat una subvenció de 7.000 € a l’Associació Turístic-Cultural de Gandia per a la promoció i la dinamització de la Xarxa d’Espais Culturals de la Ciutat de Gandia i la realització d’activitats de difusió per a la posada en valor turístic durant l’any 2021.

  GANDIA  
FINALITZEN LES ACTIVITATS DEL GRAU FESTIU 2021 AMB UN BALANÇ POSITIU I UN COMPLIMENT ESTRICTE DE LES MESURES DE SEGURETAT ANTI-COVID
Després de pràcticament una setmana d’activitats de tot tipus al districte marítim, el divendres passat va concloure la programació alternativa del Grau Festiu 2021 amb la Festivitat de la Verge del Carme, patrona de la gent de la mar. El veïnat del Grau ha pogut gaudir d’unes festes alternatives “un tant estranyes” amb espectacles a l’aire lliure, misses i activitats religioses que han tingut lloc a l’Església de Sant Nicolau, unes festivitats on s’hi ha tirat en falta “les processons, sobretot la processó marinera del dia de la Verge del Carme, que esperem que l’any 2022 es puga desenvolupar amb tota normalitat”.

  GANDIA  
BORJA PORT ART
El dissabte passat el Moll dels Borja de la platja de Gandia es va tornar a omplir de públic divers per a gaudir de l'espectacle country 'Yeee Haw!' de La Banda de Otro. Es tracta de la segona activitat del programa 'Borja Port' que es desenvolupa seguint un estricte protocol de seguretat. Els artistes van oferir un show exitós on van fusionar diverses disciplines com música, malabarisme i humor per a no deixar indiferent a ningú. La programació del Borja Port continuarà el pròxim dissabte dia 24 de juliol amb 'Welcome to my head', on Kerol sorprendrà amb una miscel·lània de malabars excèntrics a un ritme frenètic i amb una bona dosi d'humor per a no perdre el somriure.

  GANDIA  
BENIOPA A ESCENA
El dissabte passat va finalitzar a la programació sociocultural del 'Beniopa a Escena' 2021, que va culminar amb un concert musical de La Banda de Música de Beniopa a la Quadra de la barriada amb totes les mesures de seguretat anti-Covid garantides.

  GANDIA  
INVERVENCIÓ NACHO ARNAU XVIII EUG
El regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau, va participar divendres passat com a ponent en una de les activitats organitzades dins de la XXXVIII edició de la Universitat d'Estiu. La trobada, celebrada a l'edifici Tossal sota el títol 'Humanisme, prevenció social i drets de convivència en la diversitat', va permetre que els assistents compartiren reflexions sobre aquest àmbit.

16 de julio de 2021

  GANDIA  
S’OBRI LA INSCRIPCIÓ PER AL COMERÇ INTERESSAT A PARTICIPAR EN FIRA MERCAT GANDIA 2021
Empreses de diversos sectors de Gandia (outlet, reformes, immobiliària, fitness i serveis audiovisuals) podran promocionar els seus establiments i productes a les 5 mostres programades per als mesos de setembre, octubre i novembre al Prado. S’obri la inscripció per al comerç interessat a participar en Fira Mercat Gandia 2021.

  GANDIA  
MEMBRES DE L’OFICINA D’HABITATGE DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA VISITEN EL DEPARTAMENT DE GANDIA PER A CONÈIXER EL SEU FUNCIONAMENT
A finals de l'any passat, alguns membres de l'oficina d'Habitatge va fer una visita al departament d'Habitatge de l'Ajuntament de València, interessats en la gestió i tramitació d'alguns plans que havien posat en marxa. El dimecres passat la regidora de Vivenda y Benestar Social del consistori valencià, Isabel Lozano Lázaro, junt a 2 assessors de l'alcalde Joan Ribó en matèria d'Habitatge i Urbanisme ens van tornar la visita per a conèixer les dependències de l’Oficina d’Habitatge i la seua dinàmica, sobre la qual van destacar que funciona molt bé i que és un referència a la Comunitat Valenciana.

  GANDIA  
EL I CONCURS D'INSTAGRAM #JOVESALUDABLEGANDIA FINALITZA EN UNA SETMANA
El termini per participar en el I concurs d'Instagram #JoveSaludableGandia finalitzarà el pròxim 22 de juliol a les 23.49 hores. Es tracta d'una de les moltes activitats proposades dins del programa Activa Jove,organitzat en marxa des del consistori amb la col·laboració del Consell dels Joves.

15 de julio de 2021

  GANDIA  
PASCUAL DESTACA LA APUESTA DE LA GENERALITAT POR VERTEBRAR LA INNOVACIÓN EN TODA LA COMUNITAT VALENCIANA
Distrito Digital creará tres 'hubs' innovadores en Orihuela-Vega Baja, Benidorm y Gandia. Las áreas son salud, turismo y agrotecnología y cambio climático.

  MARINA ALTA  
MARZÀ: "INVERTIMOS 63,4 MILLONES DE EUROS EN LA MEJORA DE 41 CENTROS EDUCATIVOS DE LA MARINA ALTA"
El conseller visita las obras de ampliación del CEIP Santíssim Crist de Gata de Gorgos y anuncia cerca de 6 millones de euros más de inversión en el pueblo. La sección de IES en Orba será instituto con entidad propia en un futuro y acogerá también estudios de FP con una inversión de 3 millones de euros.

  GANDIA  
GANDIA PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DEL ‘CINEMA SOLIDARI D’ESTIU’ PER ALS MESOS DE JULIOL I AGOST
La ciutadania de Gandia podrà gaudir de 20 pel·lícules diferents durant els mesos de juliol i agost que es reproduiran sempre a les 22 hores a diferents barris de la ciutat i de la platja. Com anys anteriors, s’hi pot portar aliments no peribles per al menjador popular del col·lectiu Ca Saforaui.

  GANDIA  
GANDIA ACULL AQUESTA SETMANA UN FAM TRIP D'AIR BALTIC PER CAPTAR TURISME ESTRANGER
L'Ajuntament de Gandia juntament amb Diputació de València i de la mà de Visit València continua treballant en la promoció de Gandia com a destinació de vacances en diferents països europeus. Durant la jornada d'ahir, vuit agents de viatges procedents de Lituània i Estònia van visitar Gandia i diversos emplaçaments en una iniciativa destinada a promocionar el nostre destí i per donar a conéixer els recursos turístics, gastronòmics, culturals i patrimonials que posseeix la ciutat als agents de viatges d'aquests països.

  GANDIA  
SEGONS UN ESTUDI PUBLICAT PER EL PORTAL IMMOBILIARI FOTOCASA, GANDIA, EL MUNICIPI COSTANER MÉS RENTABLE D’ESPANYA PER A ADQUIRIR UNA VIVENDA EN PROPIETAT
Segons un estudi publicat per el portal immobiliari Fotocasa, Gandia s’ha convertit aquest any en el municipi costaner més rentable de tot el territori nacional per a adquirir una vivenda en propietat, amb una mitjana de 7,9%, 1,9 punts més que fa 5 anys, tot i que ens antecedeix una crisi econòmica causada per la irrupció de la COVID que ha colpejat amb força el sector immobiliari.

14 de julio de 2021

  GANDIA  
GANDIA HOMENATJARÀ EL TIO DE LA PORRA EN LA FIRA I FESTES AMB UNA EXPOSICIÓ A LA CASA DE LA MARQUESA
La mostra estarà composada de diverses parts (records, materials audiovisuals, entre altres) i es situarà a la planta baixa a partir del 10 de setembre fins al termini de la Fira. Des dels departaments de Cultura i Polítiques Festives fan una crida a tota la ciutadania que vulga cedir temporalment materials relacionats amb El Tio de la Porra (fotografies, gravacions, elements de disfressa com ara el capell del personatge, les ulleres, el nas...) per a incloure’ls a l’exposició.

  GANDIA  
GANDIA JA FORMA PART DE LA XARXA DE CIUTATS AMIGUES DE LA INFÀNCIA D'UNICEF
Gandia forma part des de hui del grup de municipis reconeguts com "Ciutat Amiga de la Infància". Una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l'Institut Universitari de "Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència" de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA).

  GANDIA  
#STOPALFOC: XARRADA PREVENCIÓ D'INCENDIS INTERFÍCIE URBÀ-FORESTAL
Dissabte, 17 de juliol, a les 18.30 h, al Centre Social de Marxuquera. Amb la presència del director general de Prevenció d'incendis forestals, Diego Marín Fabra. Hi haurà activitats infantils. Cal confirmar assistència a: guillermo.g@vielcamedioambiente.com.

  GANDIA  
CANVI EN ELS HORARIS DELS CONCERTS DEL FESTIVAL POLISÒNIC DE GANDIA
Degut a les últimes normes COVID-19 emeses per la Generalitat Valenciana, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia informa de la modificació dels horaris de les actuacions del Festival Polisònic, que començarà el pròxim dia 23 de juliol, al jardí de la Casa de la Marquesa. Així, les actuacions que estaven previstes inicialment per a les 22.30 hores, s’adelantaran a les 21.30 h. Des de l’organització del Polisònic s’indica que són vàlides les entrades adquirides amb anterioritat a aquesta modificació horària. No obstant, les persones que hagen comprat ja les seues entrades i que no puguen assistir per motius del canvi d’hora, poden sol·licitar el reemborsament dels diners, telefonant al número 96 295 95 35 de la Casa de Cultura, on se’ls informarà convenientment.

  GANDIA  
GANDIA ACOLLIRÀ DIMARTS QUE VE UNA JORNADA PER IDENTIFICAR PROJECTES NEXT GENERATION EU EN L'ÀMBIT DE LA SALUT
EHealth Summit reunirà els principals experts del sector. Les persones interessades a assistir han d'inscriure en:
https://www.eventbrite.es/e/entradas-e-health-future-summit-20-julio-158804601839 (pàgina externa a aquest diari).

  GANDIA  
CRISTINA JORDÁ, TONET DURÁ I VICENT FAUS, GUANYADORS DEL PROJECTE CORONACRISI-GANDIA
Les obres dels dissenyadors gandians Cristina Jordá, Tonet Durà i Vicent Faus, presentades a l’exposició “Coronacrisi i cultura: propostes de creadors de Gandia” han resultat guanyadores després de que un jurat expert les haja sel·leccionades de entre el total de obres presentades pels dissenyadors i il·lustradors de la ciutat. El jurat, composat per Marisa Gallén- dissenyadora i Premi Nacional de Disseny; Virginia Lorente- arquitecta e il·lustradora, i els dissenyadors gràfics Javi Tortosa i Migue Martí, han escollit els guanyadors per la qualitat del disseny.

  GANDIA  
LA POLICIA LOCAL DE GANDIA CONTINUA AMB EL SEU PROGRAMA DE FORMACIÓ EN LA PLATJA
La Policia Local de Gandia va realitzar recentment a la platja Nord una jornada de salvament i socorrisme dirigida als seus agents. Aquest tipus d'iniciatives es realitzen de forma periòdica i permeten que els efectius de la policia coneguen les últimes tècniques en la matèria gràcies a la realització d'exercicis de simulació. D'aquesta manera, els agents poden complementar i ajudar quan siga necessari a les socorristes de la Creu Roja que es despleguen a la platja durant tota la temporada estival.

13 de julio de 2021

  LA SAFOR  
LA DIPUTACIÓ PREPARA UNA NUEVA ENTREGA QUE ELEVARÁ A SIETE MILLONES SU APORTACIÓN AL FONDO DE COOPERACIÓN EN LOS MUNICIPIOS DE LA SAFOR
La corporación que preside Toni Gaspar aprobará esta nueva aportación de 15 millones de euros en el pleno de julio, con la que prácticamente se cuadruplica la asignación del Consell en la provincia. Gaspar insta a la Generalitat a incrementar su aportación y destaca la importancia de estas ayudas para inversión y gasto corriente, con un aumento de 14 millones por parte de Diputación respecto a 2020. Esta tercera entrega repartirá 1,5 millones entre los municipios de La Safor. En total, más de 1,2 millones de incremento respecto al Fondo de 2020.


Momento de la recepción - Foto: GenVal/2021
  GANDIA  

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recibido al nuevo alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, a quien ha trasladado personalmente la enhorabuena por su reciente investidura.

  GANDIA  
AJUNTAMENT DE GANDIA I CONFRARIA DE PESCADORS DEL GRAU REEDITEN L’ACORD PER A RECOLLIR LES MEDUSES DE LES NOSTRES PLATGES EN TEMPORADA ESTIVAL
Un any més, l’Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors organitzen la campanya de recollida de meduses de les platges de Gandia al llarg dels mesos d’estiu. Les primeres barques que realitzen estes accions de neteja van eixir el 10 de juliol passat i finalitzaran el 12 de setembre.

  GANDIA  
CARLES DÉNIA, CAP DEL CARTELL DE “LES NITS AL JARDÍ” DE LA UEG
Les actuacions de “Les nits al jardí” (activitats obertes de la Universitat d’Estiu de Gandia-UV) comencen hui amb una actuació de dansa- “Abans de la llum”. Totes les activitats previstes tindran lloc al Jardí de la Casa de Cultura de Gandia a les 22.30h i seran gratuïtes a excepció del concert, divendres, de Carles Dénia, que tindrà una entrada de 6 euros.

  GANDIA  
IX FESTIVAL NACIONAL D’HAVANERES PORT DE GANDIA
El passat diumenge 11 de juliol l’Església de Sant Nicolau va acollir el IX Festival Nacional d’Havaneres Port de Gandia, organitzat per l’Orfeó Borja dins de la programació municipal ‘Grau Festiu 2021’ i patrocinat per l’Autoritat Portuària de València i la Junta del Districte del Grau. L’acte, que s’hi va desenvolupar amb totes les mesures de seguretat anti-Covid, va comptar amb la col·laboració del cor musical “Stadium Vocale” de València.

12 de julio de 2021

  GANDIA  
EL TSJ AUTORIZA LAS MEDIDAS DE SANIDAD RELATIVAS A LA LIMITACIÓN DE LA CIRCULACIÓN Y DE LAS REUNIONES SOCIALES Y FAMILIARES
La limitación de circulación de las personas en horario nocturno entre la 01:00 y las 06:00 horas, afecta en la comarca sólo al municipio de Gandia. El alto tribunal avala el toque de queda en 32 localidades y limitar las reuniones en toda la Comunitat Valenciana a 10 personas. Ana Barceló: "Se hace necesario adoptar estas medidas encaminadas a proteger la salud de la ciudadanía", durante el período de 14 días a contar desde el mismo día de su publicación en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

  GANDIA  
INAUGURADA LA 38 EDICIÓN DE LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE GANDIA
Esta mañana se ha inaugurado la 38 edición de la Universitat d’Estiu de Gandia en un acto que se ha celebrado al Palacio Ducal de Gandia. La conferencia inaugural ha estado a cargo de la socióloga Saskia Sassen. Tanto los cursos como las actividades abiertas son gratuitas con registro previo. “Cambios, una mirada calidoscópica” es el lema de la Unversitat d’Estiu de Gandia que desde este lunes y hasta el viernes 16 de julio se celebra en la ciudad. El Palau Ducal de Gandia ha reunido esta mañana a los representantes de la vida social, política y empresarial de Gandia para dar el pistoletazo de salida de decana de las universidades de verano en el territorio valenciano.

  MARINA ALTA  
EL CONSELL ACEPTA LA CESIÓN GRATUITA DE UN INMUEBLE EN DÉNIA PARA DESTINARLO COMO VIVIENDA TUTELADA DE VÍCTIMAS DE LA VIOLENCIA MACHISTA
La Generalitat se compromete a poner este espacio a disposición de las mujeres víctimas de violencia de género durante toda la cesión.

  SAFOR - VALLDIGNA  
LABORA IMPULSA LA CONTRATACIÓN DE 2.500 MAYORES DE 30 AÑOS EN ENTIDADES LOCALES EN RESPUESTA A LAS NECESIDADES GENERADAS POR LA COVID-19
Las entidades locales podrán solicitar hasta el 23 de julio estas subvenciones para contratar durante 12 meses a personas mayores de 30 años. El programa ECOVID 2021, con 30 millones de euros, se inscribe dentro de los fondos extraordinarios de la UE ante las necesidades derivadas de la pandemia.

  SAFOR - VALLDIGNA  
PROTECCIÓN CIVIL Y EMERGENCIAS MANTIENE LA ALERTA POR ALTAS TEMPERATURAS Y POR RIESGO DE INCENDIOS FORESTALES EN VARIAS ZONAS DE LA PENÍNSULA, BALEARES Y CANARIAS
• Esta jornada se espera que las altas temperaturas afecten especialmente a las provincias de Valencia, Alicante, Murcia, Almería y Málaga.
• Límite su exposición al sol y evite la actividad física prolongada en las horas centrales del día. Beba abundante agua o líquidos y tome comidas ligeras y regulares. Utilice ropa de colores claros y protéjase la cabeza.
• Interésese por la población en mayor riesgo como niños, ancianos y personas enfermas.
• 1Además, tenga en cuenta que las altas temperaturas favorecen el riesgo de incendios forestales, por lo que hay que extremar las precauciones.

  GANDIA  
CONTINUEN A GANDIA LES ACTIVITATS DEL PROGRAMA MUNICIPAL ‘ACTIVA JOVE’
S’organitzen activitats de milotxes al Camp de Beisbol de la platja (dies 12 i 19 de juliol), còctels sense alcohol i teatre a l’Alqueria Laborde (dia 15) i jornades de rol amb jocs de taula i tornejos també a l’Alqueria Laborde (dies 16 i 17). La programació d’activitats continuarà fins al 30 d ejuliol. Per a participar cal inscripció prèvia a través de la web https://activajove.gandia.org/ (pàgina externa a aquest diari) o escanejant el codi QR del fullet informatiu.

  GANDIA  
GANDIA REP 5 RECONEIXEMENTS PROVINCIALS PEL SEU COMPROMÍS EN LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER
La Junta Local Contra el Càncer va incrementar la partida pressupostària en més de 40.000 € respecte al 2018 i va aconseguir la major recaudació de la Safor i de la província de València a les campanyes de 2019 i 2020 amb un montant de 150.682,29 i 89.376,88 €, respectivament.

  GANDIA  
EXPO MONUMENTS D’ARENA I LEGO
L’exposició d’escultures d’arena monumental i la mostra de figures de LEGO ‘Gandia Bricks’ que l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Gandia va presentar el passat divendres al Passeig Marítim de Neptú i a l’Espai Baladre de la platja, respectivament, han tingut una gran acollida per part de la ciutadania i dels visitants de la nostra ciutat. A més de l’exposició, molts xiquets i xiquetes hi van participar als corresponents tallers amb la companyia de les seues famílies, on hi van demostrar el seu talent com a xicotets i xicotetes artistes en la construcció de figures d’arena i de joguets de l’univers LEGO. Recordar que el ‘Gandia’ Bricks’ continuarà obert el públic fins al 30 d’agost.

  GANDIA  
FESTES DEL GRAU
El divendres 9 de juliol es van celebrar les primeres activitats del Grau Festiu 2021 a la Plaça de Rullo amb les actuacions del monologuista Manu Badenes, un dels grans artistes del territori nacional de la comèdia, i de Jaume Costa & Coral, duo que va rememorar grans èxits de la música clàssica dels 80 y dels 90 amb totes les mesures de seguretat. Les activitats continuaran els pròxims dies 14, 15 i 16 de juliol a la Plaça del Moll dels Borja, Plaça del Rullo i Plaça de la Marina amb un espectacle infantil i les festivitats previstes per al Dia de la Mare de Déu Blanqueta, Patrona del Grau, i el Dia de la Verge del Carme, patrona de la gent de la mar amb totes les mesures sanitàries de prevenció que la Generalitat ha actualitzat aquest dissabte 10 de juliol.

  GANDIA  
CONCERT BANDA SANT FRANCESC DE BORJA GANDIA ‘BENIPEIXCAR FESTIU’
El passat dissabte 10 de juliol la Plaça del Doctor Ferran va acollir el Concert de la Banda UAM Sant Francesc de Borja de Gandia dins de la programació del ‘Benipeixcar Festiu’, on el públic assistent hi va poder gaudir d’un ampli repertori musical amb totes les mesures de seguretat anti-Covid que la Generalitat va habilitar el mateix dissabte. L’actuació musical va estar precedida per la missa a l’Església San Cristòfol en honor al seu patró i seguida pel castell de focs d’artificis al Pavelló d'Esports Raval Benipeixcar amb el que es va concloure les festes d’aquest barri de Gandia per a aquest estiu.

  GANDIA  
ESPECTACLE LOS HERRERITA - THE FALMINGOS BORJA PORT ART
El passat dissabte també va tindre lloc l’espectacle ‘Los Herrerita. The Flaimgos’, la primera activitat del cartell d’activitats del ‘Borja Port Art’ al Moll dels Borja de la platja de Gandia. Els artistes van amenitzar al públic entre rialles, maniobres impressionats de monocicle i el millor dels humors que van sorprendre a menuts i majors amb el degut compliment de les noves mesures de seguretat que van entrar en vigor el mateix dia. Les pròximes activitats organitzades per al mes de juliol seran el concert country ‘Yee Haw!’ que oferirà ‘La Banda del Otro’ i l’espectacle de malabars ‘Welcoime to my head’ a càrrec de Kerol, que es celebraran els dies 17 i 24 respectivament.

AVISO LEGAL

© laveudegandia.com, © laveudelasafor.com - 2015-2021. (Todos los derechos reservados).
Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de
laveudegandia.com, laveudelasafor.com.
Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.