laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Moment de la presentació
Foto: MésGandia/2023
Fuente: Mes Gandia
Valencia 23 de marzo de 2023

MÉS GANDIA ACONSEGUEIX LA UNIFICACIÓ DE L’ESQUERRA AMB LA INCORPORACIÓ DE DESTACATS MILITANTS DE ELS VERDS GANDIA

 

• L’investigador i professor de la UPV, Miquel Rodilla, ocuparà el número 7 de la llista municipal.
• L’acompanyen l’activista del moviment animalista de la ciutat, Sonia Roselló (18) i l’històric militant ecologista i dels moviments socials, Salva Vila (suplent 10).

Més Gandia consolida la candidatura unitària de l’esquerra de Gandia amb la incorporació de destacats militants de Els Verds Gandia, alguns dels quals s’integraran a la llista com a independents. Així ho han anunciat aquest matí la candidata a l’alcaldia de Més Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada dels candidats dels socis de coalicio: Nahuel González (3) i Fina Zubillaga (5).

Així el prestigiós investigador, professor de la UPV i ex-Secretari General dels Verds de Gandia, Miguel Rodilla, formarà part de la candidatura de Més Gandia i ocuparà el número 7 de la llista. A més, Sonia Roselló, activista del món animalista s’uneix al projecte a la 18a posició de la llista. Finalment, l’històric militant dels Verds de Gandia i molt conegut en els moviments socials, Salva Vila, serà el suplent 10. També, nombrosos militants de Els Verds Gandia formaran part dels equips de treball de Més Gandia. Sumant així a persones amb ganes de treballar per un projecte comú, progressista, feminista, ecologista i valencianista.

La candidata a l’alcaldia ha recordat que ja des del 2015 la intenció de Compromís havia estat sumar els Verds a la candidatura aglutinadora de les forces polítiques d’esquerres de la ciutat… “Amb aquestes noves incorporacions, el que volem es continuar treballant per combatre l’emergència climàtica, duent a terme polítiques de defensa del medi ambient”, ha afirmat.

Per la seua banda, Miguel Rodilla ha assegurat que “estem molt contents de formar part d’aquesta candidatura; en el passat havíem lamentat no poder integrar-nos en aquesta gran coalició, però per fi, hui és una realitat. Finalment, ens incorporem tres membres de l’antiga executivade Els Verds i més militants per a treballar per Gandia, però ho fem com a independents”.

Nahuel González ha expressat que aquesta candidatura uneix a totes les potes de l’esquerra. Sent un referent d’unió, força i valentia. A més, Nahuel González ha recordat que aquest dissabte tindrà lloc la presentació de la candidatura a les 19 hores a la plaça Rei Jaume I. “Serà un acte esperançador per a Gandia, on eixim com la força de govern que som. I com una alternativa per a l’alcaldia progressista de la nostra ciutat.”

I per finalitzar, Fina Zubillaga ha agraït la unió dels militants de Els Verds. “Aquesta incorporació era molt necessària en aquests moments d’emergència climàtica. Sabem que juntes som més fortes i la unió de l’esquerra transformadora és necessària per a ser decisius”.

NOVES INCORPORACIONS

Miguel Rodilla Alamá és Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València. Des de l'any 2000 és professor titular d'universitat a l'àrea de Tecnologies del Medi Ambient del Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la UPV.

En l'àmbit polític, des de l'any 2007 és membre dels Verds de Gandia i des del 2011 va ocupar diferents llocs a l'executiva dels Verds de Gandia. L'any 2020 passa a ser secretari general dels Verds de Gandia fins a la seua dimissió el març de 2023. Ha concorregut a les llistes electorals de les eleccions municipals de 2011, 2015 i 2019.

Sonia Roselló és també una militant molt destacada i prové del món animalista. Durant la seua carrera política ha ostentat molts càrrecs dintre del partit ecologista, però cal destacar que ha estat secretària de Sanitat, Benestar Social i Habitatge.

Salva Vila és un històric militant dels Verds Gandia, que a més, ha estat molt vinculat al moviment de la Muixeranga de la Safor. Ha ostentat diferents càrrecs dins de ‘Els Verds de Gandia’, fins a la seua dimissió, era el secretari de Noves Tecnologies i Xarxes socials.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2023 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.