laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Día Mundial del Árbol
Foto: VD/2022
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 19 de enero de 2022

OLIVA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE L’ARBRE AMB UN CAP DE SETMANA PLE D’ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ I EDUCACIÓ MEDIAMBIENTALS EN LA PLATJA DE RABDELLS I LA MARJAL

 

• La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Maria Josep Llorens ha organitzat per a aquest proper cap de setmana una sèrie d’activitats en diferents espais del municipi.

Aquest dissabte 22 tindrà lloc a la platja de Rabdells de 10 a 13 hores una jornada de voluntariat ambiental per plantar flora dunar autòctona i amenaçada, i per a ampliar una tanca de protecció de les dunes amb l’objectiu de conservar l’ecosistema i protegir l’hàbitat del corriol camanegre a les platges d’Oliva. Per tal de poder garantir l’organització de l’activitat, cal inscriure’s al correu: valencia@seo.org

En aquesta activitat col·laboren la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, així com l’ONG Sociedad Española de Ornitología (SEO) BirdLife.

Per al mateix dissabte, les persones interessades que vullguen col·laborar en la conservació de l'Àguila pescadora ho poden fer participant en el Cens Ibèric que es realitzarà durant tota la jornada del dissabte 22 de gener de 2022 en totes les zones zones humides i espais naturals susceptibles de la seva presència a la Comunitat Valenciana. El que suposarà una acció conjunta per tal de recuperar aquesta au que des de fa uns anys ha recuperat la seva presència a la Península Ibèrica després de desaparèixer completament de la nostra geografia.

Aquesta iniciativa mediambiental compta amb el support de la Fundación Migres i de l’Associació “Amigos del Àguila Pescadora” i la col·laboració de Aves de Portugal. Per a rebre més informació i/o inscriure't les persones interessades poden contactar amb els correus: geral@avesdeportugal.info o ctorralvo@fundacionmigres.org .

Ja per al diumenge, 23 de gener, el departament de Medi Ambient, ha organitzat a la zona de les Mànegues (38.874722, -0.047917; 38°52'29"N 0°02'52.5"W *ubicació sotmesa a possibles canvis, que només es comunicarien als inscrits/tes) una jornada de neteja i plantacions de narcís autòcton.

Tal i com explica la web del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva: “El Narcissus perezlarae és una planta bulbosa endèmica de la península Ibèrica, de floració tardorenca i en perill d'extinció que necessita reforçar la seva població a base de plantacions i de fer seguiment de les poblacions existents”.

Per tal d’afavorir la seva subsistència, l’àrea de Medi Ambient d’Oliva ha organitzat aquesta activitat per aprofitar l’oportunitat i la data, per a fer una neteja en la zona, que malauradament sempre és més necessària del que seria desitjable.

Aquesta activitat de neteja i plantacions es dividirà en dos jornades. La primera, serà la prevista per al 23 de gener a les 9.30 hores i que tindrà una duració de 3 hores, on els i les participants acudiran a una zona per a fer una nova plantació i on podran fer neteja local de la zona assignada. I la segona jornada tindrà lloc el dissabte 29 de gener, on els i les participants acudiran a una plantació d'anys anteriors i faran el recompte de la plantació.

Aquesta activitat, totalment gratuïta, també necessita que la Inscripció prèvia a través del contacta amb el telèfon: 679 195 227 o bé per correu electrònic a l’adreça: parque_pegooliva@gva.es fins a les 13.30 h del divendres anterior.

Per a la plantació i neteja del dia 23, concretament per la neteja, els inscrits i les inscrites hauran de registrar-se en l’enllaç: shorturl.at/lyI27 (pàgina externa a aquest diari) per a l'assegurança que aporta WWF. Aquesta activitat de plantació compta amb el finançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

- L'organització recomana portar protecció solar, aigua, gorra, repel·lent d'insectes, bolígraf, roba, calçat còmode, guants i cadascú la seva pròpia aixada.
- A més de complir amb la normativa i recomanacions referents al COVID-19, especialment l'ús obligatori de màscara així com respectar les mesures de seguretat sanitària de distància social. Els menors sempre hauran d’estar acompanyats. També es recomana portar gel hidroalcohòlic i bolígraf propi.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.