laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


REMA (Xarxa Representativa de la Música Antiga)
Fuente: Mancomunitat de la Valldigna
Valencia 13 de enero de 2022

EL MONESTIR DE LA VALLDIGNA NOU MEMBRE DEL XARXA EUROPEA DE LA MÚSICA ANTIGA

 

• El Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna s’incorpora des d’aquest gener com a membre de ple dret al REMA.

Aquest principi d’any ha sigut el de la confirmació de la projecció internacional de la programació medieval desenvolupada al monestir de la Valldigna. Després de dues temporades, amb les quals s’ha aconseguit una programació de qualitat, èxit de públic i prestigi tant a l’estat espanyol com en altres països, el REMA (Xarxa Representativa de la Música Antiga) ha acceptat incloure entre els seus membres la institució valldignenca.

La REMA és la única organització europea de la música antiga, a ella pertanyen festivals, centres d’estudi i organitzacions del més alt prestigi internacional, com puguen ser el Festival de Música Antiga d’Utrech, el Reial Conservatori de l’Haia, Cambridge Early Music Festival, el York Early Music Festival, Kölner Gesellschaft für Alte Musik o el Festival Monteverdi.

A més, la REMA, és soci de la Europea Music Council, Internacional Music Council o la EFA-AAF (Associació Europea de Festivals). L’associació té com a finalitat el lideratge en la representació europea de la música antiga, promocionar aquesta, així com les investigacions relacionades en la música del període i la seua interpretació, propiciar la inclusió de la música antiga en els plans d’estudis i encoratjar la programació d’aquesta música.

Les activitats són molt diverses, entre elles l’organització d’encontres dels membres des d’on debatre les necessitats i línies de treball, facilitar la relació entre els membres, així com els intercanvis, accions per promocionar la música antiga, ajudar a músics joves a desenvolupar les seues carreres, la producció de postcast, entre altres.

Des de la Mancomunitat de la Valldigna destaquen com l’intens treball desenvolupat des de la institució, amb la coordinació de Mara Aranda, en els dos últims anys, comença a donar fruits importants des del punt de vista de la internacionalització i reconeixement. Des d’ara el CIMM seurà amb les institucions europees més importants d’Europa, també es beneficiarà de la projecció europea de les activitats programades al cenobi valldignenc.

L’aposta de la Conselleria de Cultura i la Mancomunitat de la Valldigna –la conformen Barx, Benifairó i Simat– de convertir el monestir en un centre cultural va pas a pas atansant els seus objectius. Sense gran cadafals, si no amb treball continuat i amb uns criteris clars, com afirmen des de la mancomunitat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.