laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Contratación de personas desocupadas
Foto: AyuTavernes/2022
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 12 de enero de 2022

L’AJUNTAMENT VA CONTRACTAR 187 PERSONES DESOCUPADES DURANT EL 2021 MITJANÇANT PROGRAMES D’OCUPACIÓ

 

• El consistori va rebre vora 2 milions d’euros en subvencions, que va completar amb una aportació municipal de més de 110.000 euros.
• S’han desenvolupat els tallers d’ocupació i els programes EMPUJU, ECOVID, EMCORP i de foment de l’ocupació agrària, dirigits a diferents franges d’edat i sectors laborals.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va contractar durant el passat any 2021 un total de 187 veïns i veïnes mitjançant les subvencions rebudes dels programes d’ocupació de LABORA i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). L’import total de les ajudes concedides al consistori valler va ascendir a 1.888.009,66 euros, completades amb una aportació municipal de 110.060,14 euros per a poder ampliar les contractacions i assumir les seues despeses.

Així, esta setmana ha començat la seua formació l’alumnat del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes IV’, amb el qual l’Ajuntament ha contractat durant un any a 36 persones desocupades en les especialitats d’obra i pintura, jardineria i forestal (amb un import subvencionat de 724.075,20 euros per part de LABORA).

A través dels programes d’ocupació EMPUJU i ECOVID de LABORA, el consistori valler va contractar el mes passat a 21 persones amb titulació que es trobaven a l’atur (10 menors de 30 anys i 11 majors de 30 anys) i que treballaran a jornada completa també durant un any oferint suport en diferents departaments de l’Ajuntament. A més, amb el programa EMCORP, es van contractar 4 persones durant 6 mesos per a treballar en diferents àrees administratives del consistori.

Durant l’estiu, l’Ajuntament va contractar a 119 treballadors agrícoles per a combatre la marcada estacionalitat del sector en el període estival. El consistori valler va rebre una subvenció de 172.177 euros dins del programa de foment de l’ocupació agrària que impulsa el SEPE amb la col·laboració de les corporacions locals, amb què es va millorar, netejar i adequar l’entorn natural i els camins rurals. A més, es va rebre una subvenció de 14.700 euros per al manteniment de les 2 agents d’ocupació i desenvolupament local contractades durant el 2021.

Per últim, s’ha donat també una nova ocupació a 5 veïns i veïnes en la segona etapa de l’escola d’ocupació ‘Et Formem Espais en Verd III’, que s’uneixen als 20 alumnes que es van contractar el 2020 durant un any i mig a través d’este programa de LABORA (amb una subvenció de 482.716,80 euros).

L’alcalde Sergi González ha destacat que “Tavernes és un dels pobles valencians que més subvencions rep en matèria de foment de l’ocupació, i això és fruit del bon fer del departament de Foment Local. Eixe treball permet donar millors oportunitats i obrir noves portes laborals a vallers i valleres desocupats de llarga durada i en situació de vulnerabilitat”.

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha assenyalat que “els programes d’ocupació són una gran eina per a millorar l’ocupabilitat de la població, i així es demostra quan finalitzen. Les persones contractades milloren la seua formació i experiència professional, la qual cosa els ajuda a integrar-se en el món laboral”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.