laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita a la zona afectada
Foto: AyuOliva/2022
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 11 de enero de 2022

OLIVA ADJUDICA LES OBRES PER A LA RECONSTRUCCIÓ DEL PASSEIG QUE VA DESTRUIR EL “GLÒRIA” EN GENER DE 2020

 

• El contracte menor adjudicat per valor de 32.378,46€, servirà per a finalitzar les “obres de reforç i estabilització puntual de vora de passeig amb el litoral de la platja Aigua Blanca mitjançant escullera calcària i muret lateral”.

El període d'execució de les obres tindrà una duració màxima d'1 mes comptant a partir de la signatura de la corresponent acta de comprovació del replanteig que s’ha efectuat avui amb la regidora de Patrimoni i Contractació, la vicealcaldessa, Ana Morell i el regidor de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat com a representants de l’administració local i l’empresa adjudicatària, PAVASAL EMPRESA CONSTRUCTORA S.A.

Les conseqüències devastadores que va tindre el temporal “Gloria” de gener de 2020, comencen a remetre en el municipi d’Oliva. Després de dos anys de reunions de treball i negociacions amb les diferents administracions autonòmica i central, l'Ajuntament d’Oliva, ha aconseguit una subvenció amb la qual podrà fer efectiu la reparació del passeig marítim i el “muret” de contenció de la platja de l’Aigua Blanca que va quedar arrasat en gener de 2020.

Hui, la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni i contractació de la ciutat, Ana Morell i el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, han visitat l’inici de les obres i ho han fet acompanyats per l’arquitecte municipal i els responsables de l’obra així com de l’empresa PAVASAL, l’empresa que finalment ha sigut l’adjudicatària amb un pressupost de 32.378,46€.

Les obres, que han donat inici aquest matí tindran una duració d’un mes i suposaran una millora molt important per a la seguretat de les residències i vivendes de la zona, ja que a més del reforç que tindrà el passeig, també comptarà amb un “muret” de contenció que afavoreix el trànsit peatonal dels veïns i veïnes de la platja i de totes aquelles persones que gaudeixen de la tranquil·la zona del litoral oliver.

La vora del muret afectat a causa dels danys per fenòmens meteorològics de la tempesta “Gloria” (gener 2021), presentava un estat de deterioració que no podia albergar més fenòmens costaners i per aquesta raó s’ha efectuat l’inici d’aquestes obres per tal de no agreujar més la zona residencial de la platja i evitar majors riscos a persones i béns.

La part de la vora litoral de platja sense basament i sosteniment de part del passeig per als vianants, que més afectada es trobava va quedar al descobert en la seva part inferior, amb risc greu de bolcada i col·lapse que podia afectar la seua accessibilitat per l'entorn.

Aquesta franja afectada, tal com es documenta en la “Memòria Valorada”, firmada aquest matí se situa en la zona de litoral platja en la zona delimitada LMT- Fita Nº66, en la vora de passeig per als vianants de la “Av. Muntanyars” en la confluència de la “C/ Napols”, de gran trànsit per als vianants, tant per riba de platja com en el passeig, sent susceptible de generar risc a transeünts que accedeixen per l'entorn, amb risc patrimonial i humà sinó s'estabilitza el tram afectat.

La vicealcaldesa i regidora de Patrimoni ha volgut remarcar “la importància que té aquesta obra i aquestes millores de recuperació d’una zona que va quedar totalment devastada per un dels temporals més danyins per a les nostres costes. Amb aquesta actuació, comencem a recuperar-nos d’aquell “Gloria” que tant de mal ens va fer. Gràcies a la constància i al treball de les diferents administracions, podem anar donant, poc a poc, solucions a la nostra ciutadania i al nostra municipi”, ha afegit Ana Morell.

Per la seva banda, el regidor de Platges, ha recordat que “aquestes subvencions, amb les quals Oliva pot anar recuperant espais públics per a la ciutadania, són una suma d’esforços de totes les administracions implicades i gràcies a l'especial sensibilització que els dirigents polítics actuals demostren davant les catàstrofes que hem sofrit en els darrers anys i que han assolit en molts casos ciutats senceres. Hem d’afrontar aquesta oportunitat de reconstrucció del passeig de la platja de l’Aigua Blanca com un motiu de garantia de futur amb aquests governs local, autonòmic i central” ha indicat Calafat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.