laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


L’Ajuntament instal·la un panell informatiu
Foto: AyuBellreguard/2021
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 01 de diciembre de 2021

BELLREGUARD AMPLIA LA RUTA PEL SEU PATRIMONI MÉS DESTACAT INCORPORANT LA BOTIGUETA NOVA

 

 • L’Ajuntament instal·la un panell informatiu junt a aquest exemple excepcional d’ornamentació comercial ceràmica, que se suma als ja ubicats a l’església, la Casa del Poble, les Escoles Velles i la Casa de Cultura-Ajuntament.

En la línia encetada els darrers anys per a la recuperació i valorització del patrimoni local, l'Ajuntament de Bellreguard ha instal·lat junt a la Botigueta Nova de Pedro Llinares, al carrer de Sant Antoni, un panell explicatiu d'aquest referent patrimonial recentment rehabilitat.

El panell informatiu, instal·lat per la Regidoria de Patrimoni que dirigeix l’alcalde, Àlex Ruiz, complementa als quatre ja instal·lats l'any 2019, junt a l'església de Sant Miquel, la Casa del Poble, les antigues escoles i l'actual Casa de Cultura-Ajuntament. Amb la incorporació del de la Botigueta Nova, són ja cinc panells que venen a conformar una ruta pels exemples més representatius del patrimoni històric i arquitectònic bellreguardí.

Posar en valor el nostre patrimoni és una de línies d'acció marcades en el meu govern i no debades el motiu de creació de la regidoria el 2019”, ha explicat l’alcalde.

El nou panell, com també els altres, inclou textos explicatius en valencià, castellà i francés, així com un codi QR que permet accedir a informació més exhaustiva sobre la Botigueta Nova, penjada en la web patrimoni.bellreguard.net.

La botigueta de Bellreguard o Botigueta Nova de Pedro Llinares (carrer Sant Antoni, 3) gaudeix d’un valor patrimonial rellevant pel seu cartell publicitari de la façana. El panell ceràmic exterior és un dels pocs que queden al País Valencià i, juntament amb la façana, està considerat Bé de Rellevància Local del Patrimoni Cultural Valencià.

La façana està composta per taulells blaus, motlurats amb relleu, i altres taulells que mostren elements geomètrics i colors contundents, a l’estil del Déco. En la part inferior dreta porta la marca de la fàbrica.

L’Ajuntament de Bellreguard, mitjançant un conveni amb l’actual família propietària, va realitzar els tràmits i tasques per a la restauració i conservació del panell ceràmic i de la façana, treballs que es van dur a terme per Patricia Montoro a inicis de 2021. Les peces de taulell reposades van ser fabricades per Xavier Morant, casualment un dels nets de Josep Maria Verdejo, el reconegut fabricant de Manises que va elaborar els originals instal·lats l'any 1925.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.