valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Ayuntamiento de Albaida
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia 19
de noviembre de 2021

ALBAIDA APEL·LA A LA JOVENTUT PER A ACABAR AMB LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 

• Fent d’ella la millor aliada a l’hora d’erradicar el masclisme estructural i tota classe de violències que pateixen cada dia les dones, per això es realitzaran tallers dirigits a la població més jove així com una obra de teatre interactiu.
• El 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere es farà lectura del manifest on junt amb Campaners d’Albaida es llegirà el nom de cadascuna de les dones assassinades durant el 2021.

Els departaments d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Albaida se sumen al crit de rebuig a la violència de gènere amb un seguit d’activitats contra aquesta xacra social que es commemora cada 25 de novembre de manera internacional.

D’aquesta manera l’Espai Jove d’Albaida arrancarà la seua programació especial aquest divendres amb un taller de dinàmiques sobre la violència de gènere a les 18.00 h on es vol donar visibilitat a les xicotetes agressions quotidianes que pateixen de manera estructural les dones. Per al dissabte 20 de novembre a les 18.00 h està programat la creació d’un mural reivindicatiu contra les agressions masclistes i que se seguirà pintat el cap de setmana següent fins a la seua finalització i que a partir d’ara formarà part del mateix Espai Jove perquè totes les usuàries i usuaris prenguen consciència cada dia de la necessitat de de-construir el masclisme a la societat. El diumenge 21 a les 18.00 h a l'Espai Jove es visionarà una pel·lícula en temàtica relacionada i posteriorment es tindrà un col·loqui per a debatre sobre les impressions que la joventut té al respecte.

El 25 de novembre el Centre de la Dona i la regidoria d’Igualtat d’Albaida han enllestit un manifest que es llegirà a les 17.45 h en la plaça Pintor Segrelles on es posarà nom a cadascuna de les dones assassinades en el 2021 junt amb el toc especial de les campanes i la col·laboració de Campaners d’Albaida.

Enguany la programació s’ha volgut centrar en la joventut del municipi i per això a banda s’ha col·laborat amb els centres educatius públics on es realitzaran uns tallers d’educació emocional per a la prevenció de la violència de gènere. Uns tallers que venen acompanyats de l’obra de teatre interactiu Desentelant la Mirada de Tr3 Social a les 18.30 h a l’Odeón que està oberta al públic en general i compta amb la complicitat de l’IES J. Segrelles d’Albaida.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha volgut manifestar “que ens trobem davant d’un problema que hem d’erradicar ja i no podem deixar-lo en herència a les generacions futures, per això, des de l’Ajuntament d’Albaida volem abordar-lo de manera transversal amb una programació encarada cap a la joventut, perquè si no ho treballem a temps els farem hereus i hereves dels mals del passat” i per això es convida a participar dels actes a l’Espai Jove, a la lectura del manifest o al teatre Odeón a “totes les persones que compartim aquest fi, el d’acabar d’una vegada per totes amb la violència de gènere i el masclisme que ens mata i mutila com a societat” ha conclòs Albert.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.