laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Col·lectiu de Dones amb Compromís de la Safor
Fuente: Col·lectiu de Dones amb Compromís de la Safor
Valencia 17 de noviembre de 2021

L’AJUNTAMENT DE LLOCNOU (PSOE) PROHIBEIX LA REALITZACIÓ D’ACTES ACTES AMB MOTIU DEL 25 DE NOVEMBRE

 

• El govern socialista (PSOE) de l’Ajuntament de Llocnou de Sant Jeroni s’ha negat a cedir cap instal·lació pública de la localitat al Grup Municipal de Compromís per Llocnou de Sant Jeroni, per a l’organització d’una jornada reivindicativa amb motiu de la commemoració de la data del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista.

Els actes, conformats per un col·loqui-xerrada contra la violència de gènere i una exposició fotogràfica, iniciativa del Col·lectiu de Dones amb Compromís Safor-Valldigna, venen realitzant-se des de fa anys als diferents pobles de la nostra comarca, independentment de les sigles que ostenten els governs als diversos consistoris de les localitats on s’han celebrat. I mai, cap alcalde ni govern municipal n'havia posat obstacles ni impediments a la celebració.

L’exposició, amb el títol “Dones del món rural a principis del segle XX”, consta d’aportacions de fotografies de dones nascudes a començament del segle XX a cada localitat saforenca on ha tingut lloc, amb una breu sinopsi de vida, per rememorar i reivindicar el paper actiu i esforçat de la dona en el difícil entorn de la societat que els va tocar viure.

En esta ocasió, la seua organització recau de forma conjunta en els grups municipals de Compromís a Almiserà i Llocnou, amb fotografies de dones procedents de les dos localitats. Els actes, lamentablement, van haver d’ajornar-se ja el passat any 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Estaven previstos realitzar-se, amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, al Centre Social d’Almiserà, local que es troba pendent d’iniciar obres de reforma per part del consistori almiseratí. Això va motivar la petició de cessió d’un local o instal·lació per part dels grups polítics organitzadors a la corporació de Llocnou de Sant Jeroni, on el govern socialista, com ha quedat expressat més amunt, ha denegat ara el permís. Amb l’argument, segons paraules de l’alcalde, Ricard Igualde Garcia, “que aquest acte es considera un acte polític partidista i que per tant no procedeix a oferir les instal·lacions municipals. Els partits poden usar-les en campanya electoral. Fora d’eixe temps, es considera un intent de polititzar el poble”, extrem que lamentem des del Col·lectiu de Dones amb Compromís Safor-Valldigna i els regidors i regidores de Compromís, que considerem que els partits polítics són organitzacions que han de treballar i vetlar a diari, i no sols en temps electoral, per la construcció d’una societat millor, més igualitària, oberta i democràtica.

Amb decisions arbitràries i autoritàries com la presa pel govern socialista de Llocnou de Sant Jeroni, es traeix l’esperit de construcció democràtica que emana de la Constitució del 78. Més encara, si tenim en compte que es tracta d’actes polítics de caire social i reivindicatiu per difondre i posar en valor el paper que la dona rural ha vingut realitzant als nostres pobles, més enllà de les sigles que els organitzen.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.