laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Xarxa Jove de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA)
Valencia 16 de octubre de 2021

LA XARXA JOVE DE LA MARINA ALTA ORGANITZA LES I JORNADES “LA NOVA RURALITAT: UN CANVI DE SISTEMA”

 

• La Xarxa Jove, de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, organitza les I Jornades “La Nova Ruralitat: un canvi de sistema”, que tindrà lloc el pròxim dissabte 23 d’octubre a l’Auditori de Benidoleig.

Envers a la vella visió del món rural com un espai estancat en el temps, apartat de la “civilització”, habitada per persones que no tenen estudis, no es mouen del seu entorn o es mouen en comptades ocasions per a acudir a serveis que només troben a les grans urbs, existeix una visió d’un món rural com a realitat canviant i diversa sobre la qual tothom té alguna idea, però que resulta molt difícil de definir, i encara més de delimitar, disseccionar i projectar.

Existeix una tesi actual on marca que la ruralitat es troba cada volta més pròxima a la ciutat i per defecte en les seues manifestacions econòmiques, socials, culturals, entre d’altres, així i tot la ruralitat resisteix com a idea i concepte, la seua baixa densitat demogràfica, el problema de la mobilitat o l’arrelament dels serveis bàsics, entre d’altes, són problemes latents i extensius a qualsevol indret del país que visca sotmès a aquest mateix paradigma.

Aquestes jornades de reflexió, a mode de fòrum comarcal, pretenen crear un espai de reflexió i a la vegada estendre un missatge positivista sobre altres formes de funcionament a l’entorn rural. Una finestra cap un nou model igual de vàlid que qualsevol altre que acompanya a les persones i dignifica un entorn que ha estat oblidat en dècades anteriors.

Aquestes jornades estan dirigides a tota la ciutadania en general, destancant especialment al públic jove com a públic diana, però inclós també va dirigit a les actuals corporacions municipals o qualsevol personal tècnic que treballa als diferents municipis de la Marina Alta i comarques del voltant.

Per eixe motiu la Xarxa Jove de la Marina Alta ha fet confluir un seguit de gent que representa diversos funcionaments o mecanismes de treball a l’hora de preservar i empoderar l’entorn rural, tan des de la visió d’entitats públiques com la visió de diferents plataformes cíviques organitzades.

* Per assistir a les jornades cal inscripció prèvia a: https://cultura.macma.org/ (pàgina externa a aquest diari).


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.