laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la firma del acuerdo de colaboración
Foto: AyuOliva/2021
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 14 de octubre de 2021

LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ DE L’AJUNTAMENT D’OLIVA SIGNA UN NOU ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB L’IES GABRIEL CÍSCAR PER DESENVOLUPAR UN PROGRAMA D’AULA COMPARTIDA (PAC)

 

• La regidora d’Educació i Vicealcaldessa d’Oliva ha signat aquest matí el conveni que regula l'acord de col·laboració amb el director del centre, Xavier Gregori.
• Les dos parts han mostrat una gran satisfacció per poder seguir treballant conjuntament en projectes que eviten l’absentisme escola.

Oliva, 14 d’octubre de 2021. Aquest matí a la sala de comissions de l’Ajuntament d’Oliva s’ha signat un nou acord de col·laboració entre la regidoria d’Educació que encapçala la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell i el director de l’IES Gabriel Císcar, Xavier Gregori. Aquest conveni és una continuació del treball realitzat en anteriors cursos per l’equip docent del centre i que ara s’ha renovat amb la signatura del nou document.

En aquest es contempla el Programa d’Adaptació Curricular que l’IES té elaborat dins del seu propi Pla d’Actuació per a la Millora del centre. Aquest programa es basa en l’Atenció a la diversitat i fomentant la inclusió educativa amb 3 finalitats primordials: reduir l’absentisme i previndre l’abandonament escolar; reforçar les competències clau i les aptituds per a la prevenció de comportaments disruptius i potenciar la incorporació al món laboral.

Per altra banda, i és ací on la col·laboració de l’administració local es fa més necessària, també es pretén oferir un espai alternatiu que millore l’experiència educativa de l’alumnat i optimitzar el seu desenvolupament personal, social i emocional.

Gregori ha remarcat la importància de seguir treballant conjuntament, des de l’àrea d’Educació i ha agraït a la regidora la seva predisposició des del minut zero en que va prendre possessió del càrrec, “per poder assolir els objectius marcats en aquest programa ambiciós que venim realitzant des del curs 2016/17 i que ha suposat un èxit, no tan pel número de persones al que hem pogut ajudar, si no pel fet d’haver aconseguit recuperar a alumnat desmotivat o sense objectius clars en la seva vida i que ara, almenys segueixen estudiant al centre, més enllà de l’edat mínima exigible”.

Per la seva banda, Morell ha posat en valor la tasca realitzada per l’equip docent: “des de la primera reunió que vaig tindre amb l’equip directiu de l’IES Gabriel Císcar em vaig quedar gratament sorpresa i molt satisfeta del treball realitzat en aquests darrers cursos. I en especial en matèria de prevenció de l’absentisme escolar. Vull manifestar la meva admiració per la professionalitat i vocació amb que el professorat i tot l’equip docent treballa per recuperar l’alumnat amb més dificultats i com ho fa a través d'aquest Programa d’Adaptació Curricular que té la forma de taller de teatre, però que en realitat és la manera amb la que aconsegueixen que l’alumnat puga expressar les seves emocions, amb la dificultat que això comporta a determinades edats i en etapes de la vida”, ha indicat la regidora.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.