laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 13 de octubre de 2021

LA CASA DE LA CULTURA DE TAVERNES ACULL L’EXPOSICIÓ ‘LES DONES EN LA PREHISTÒRIA’

 

• L’exposició del Museu de Prehistòria de València es centra en el paper de la dona en la Prehistòria a través de l’anàlisi de les primeres societats caçadores, recol·lectores i pescadores.
• L’exposició s’obrirà el dijous 14 d’octubre a les 19 hores, i es podrà visitar de dilluns a divendres, en horari de 18 a 20 hores, fins al 12 de novembre.

L’exposició itinerant ‘Les dones en la Prehistòria’ organitzada pel Museu de Prehistòria de València i comissariada per Begoña Soler Mayor, s’exposarà en la Casa de la Cultura de Tavernes del 14 d’octubre al 12 de novembre.

El contingut de l’exposició s’emmarca en el moment històric del naixement de les primeres societats caçadores, recol·lectores i pescadores i l'Edat del Bronze, la qual ens acosta determinats aspectes de la vida quotidiana, tot donant a les dones el protagonisme que sens dubte hi tingueren.

L’exposició es divideix en sis grans blocs temàtics. Primerament, ens situa en el Paleolític per a descobrir la necessitat de la caça i la recol·lecció per a sobreviure. Es fa una reflexió sobre la importància de les diferents activitats econòmiques i el paper rellevant que hi tingueren les dones en elles.

En l’etapa del Neolític es parla sobre la importància dels espais domèstics i els espais de les dones, on es desenvolupaven activitats com la preparació i conservació dels aliments, la elaboració d’indumentària, el manteniment del foc i l'espai habitat.

Un altre eix bàsic de l’exposició és la imatge de la dona, amb un repàs de les figures femenines del Paleolític i del Neolític i l'art rupestre llevantí on es mostren rostres i siluetes de dones.

L’exposició també analitza la reproducció i la socialització del gènere femení en la Prehistòria, ja que són indispensables per a la supervivència del grup, la cura, el manteniment i la transmissió de valors i coneixements.

Per últim, es fa una interpretació de les restes de dones trobades a les excavacions arqueològiques i s’analitza el paper de les dones en l’actualitat a través de les societats del passat amb un anàlisi de les societats prehistòriques mitjançant la investigació antropològica i l'etnoarqueologia.

Cada mòdul compta amb rèpliques arqueològiques i objectes relacionats amb el tema tractat. L’exposició s’obrirà el dijous 14 d’octubre a les 19 hores, i es podrà visitar de dilluns a divendres, en horari de 18 a 20 hores.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.