laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuRòtova/2021
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 01 de octubre de 2021

PRIMERA JORNADA DE ‘DESCOBRIR ELS FURS’

 

• Ahir dijous, 30 de setembre, a la Nau Polivalent de Ròtova, es va celebrar la primera jornada de ‘Descobrir els Furs’.

Primerament, es van celebrar dues conferències. «La conquesta del Regne i els orígens dels Furs», de la mà de Vicent Baydal, professor d’Història del Dret a la Universitat Jaume I de Castelló. I «Damiata de Cabrera i la relació entre Ròtova i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba?», a càrrec de Frederic Aparisi, professor d’Història medieval de la Universitat de València.

Tot seguit, es realitzà la taula rodona «Dels Furs a l’Estatut d’Autonomia», on van participar Vicent Baydal, Vicenta Tasa, codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València, Ferran Esquilache, investigador postdoctoral de la Universitat Jaume I de Castelló, i Isabel Pérez, regidora de Cultura del municipi.

La jornada finalitzà amb una ronda de preguntes del més interessant, on moltes de les persones que assistiren a la jornada participaren activament, no solament fent preguntes, també compartint idees i opinions amb la taula.

Així, Ròtova començà a endinsar-se en l’època dels furs i comença el seu viatge en el temps fins a l’època medieval per conéixer de primera mà la història de les lleis i les institucions valenciana i reconéixer els contorns de la Ròtova medieval.

La pròxima jornada serà dissabte, 9 d’octubre. Ens desplaçarem al Castell de Dénia d’excursió, on realitzarem una visita guiada, a la recerca de les empremtes del temps de Jaume I. L’eixida es realitzarà des de la Nau Polivalent a les 10.30h. Després de la visita, la gent participant podrà gaudir de la conferència a l’aire lliure «Dénia i l’aplicació dels furs. Privilegis de Dénia», amb l’arqueòleg del Museu Arqueològic de Dénia Josep A. Gisbert com ponent.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.