laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Castell de Borró
Foto: AyuRòtova/2021
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 24 de septiembre de 2021

DESCOBRIR ELS FURS, UN VIATGE A LA RÒTOVA MEDIEVAL

 

La història de les lleis i les institucions valencianes.
Reconéixer els contorns de la Ròtova medieval.

Ròtova s’endinsa en l’època dels Furs i realitza un viatge en el temps fins a l’època medieval per conèixer de primera mà la història de les lleis i les institucions valenciana i reconèixer els contorns de la Ròtova medieval. Les jornades, que duen per títol «Descobrir els Furs. La història de les lleis i les institucions valencianes. Reconéixer els contorns de Ròtova medieval», compten amb la participació de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica de la Generalitat Valenciana, i la voluntat de la regidoria de Cultura és donar a conèixer al veïnat la història més propera.

El dijous, 30 de setembre, a partir de les 19.30h, a la Nau Polivalent de Ròtova (C/Llocnou, s/n), es portaran a terme dues conferències. «La conquesta del Regne i els orígens dels Furs», de la mà de Vicent Baydal, professor d’Història del Dret a la Universitat Jaume I de Castelló. I «Damiata de Cabrera i la relació entre Ròtova i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba?», a càrrec de Frederic Aparisi, professor d’Història medieval de la Universitat de València.

Acte seguit, es realitzarà la taula rodona «Dels Furs a l’Estatut d’Autonomia», on participaran Vicent Baydal, Vicenta Tasa, codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València, Ferran Esquilache, investigador postdoctoral de la Universitat Jaume I de Castelló, i Isabel Pérez, regidora de Cultura del municipi.

El dissabte, 9 d’octubre, ens desplaçarem al Castell de Dénia d’excursió, on realitzarem una visita guiada, a la recerca de les empremtes del temps de Jaume I. L’eixida es realitzarà des de la Nau Polivalent a les 10.30h. Després de la visita, la gent participant podrà gaudir de la conferència a l’aire lliure «Dénia i l’aplicació dels furs. Privilegis de Dénia», amb l’arqueòleg del Museu Arqueològic de Dénia Josep A. Gisbert com ponent.

Finalment, el dissabte, 23 d’octubre, hi ha programada una excursió al castell de Borró de Ròtova, amb eixida des de la plaça Major a les 09.00h. Novament, gaudirem d’una nova conferència a l’aire lliure, «Castell de Borró (Ròtova) Hisn andalusí? Emblema feudal», aquesta vegada de la mà de Gisbert acompanyat de Miguel José Sánchez Signes, arqueòleg municipal de Llíria.

* Recordeu que cal reservar plaça per a les tres activitats. Reserva i més informació: a través del telèfon 678 62 15 92 i el correu electrònic cultura@rotova.es.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.