laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Mesa redonda
Foto: Mariam Useros Barrero/2021
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 10 de septiembre de 2021

LA VALL DE GALLINERA ACULL LA PRIMERA EDICIÓ DE LES JORNADES D’ENCLAVE CINEMA

 

• El cap de setmana del 24 i 26 de setembre la Vall de Gallinera acollirà les I Jornades d'Enclave Cinema, una iniciativa que forma part del projecte global "Enclave Land Art".

El projecte artístic ENCLAVE LAND ART naix amb la filosofia de promoure el diàleg de l'ésser humà amb la naturalesa per a reinterpretar el territori mitjançant l'art contemporani. L'origen d'Enclave Land Art està vinculat a la creació d'itineraris artístics en el medi rural, creats a través d'una residència internacional d'artistes de dues setmanes de durada.

Dins del projecte Enclave apareix com a novetat aquest any ENCLAVE CINEMA. Aquesta iniciativa és una plataforma vinculada amb la vessant audio visual mitjançant la projecció d'una selecció de curtmetratges d'un festival convidat. La selecció ha estat realitzada des del prisma de "Mirades: mirada pròpia, mirada interior i territori" com a complement al concepte proposat a la residència artística Enclave Land Art.

ENCLAVE CINEMA comptarà amb la presència de persones vinculades a les diferents produccions projectades durant el cap de setmana, amb l'objectiu de generar una plataforma de discussió sobre les propostes entre el públic assistent mitjançant debats i col.loquis participatius.

- En aquesta primera edició, el Festival convidat per l'organització d' ENCLAVE CINEMA és el FESCIMED, el Festival Internacional de Cinema per la Memòria Democràtica.

El FESCIMED és una iniciativa de l'Associació Cultural Art i Memòria, col•lectiu social format per professionals de diferents àmbits i disciplines culturals i artístiques: actors i actrius, cineastes, productores teatrals i cinematogràfiques, professionals de la fotografia, guionistes, escriptura, disseny...

FESCIMED, amb seu a Madrid (Cineteca) i que enguany celebrarà la seva cinquena edició, ha aconseguit consolidar-se en el panorama nacional amb una proposta que conté una important càrrega social, solidaritzant-se amb les víctimes de les injustícies en qualsevol part del món a través d'expressions i eines que ens proporciona el cinema, el teatre, la literatura, la pintura o qualsevol altra disciplina artística.

El Consistori Municipal de la Vall de Gallinera considera que amb aquestes accions es dignifica i es vertebra la cultura al món rural, considerant la cultura com un dels agents per a combatre el despoblament.

PROGRAMA D'ENCLAVE CINEMA 2021

MIRADA PRÒPIA

- Divendres 24 de setembre de 2021
21.30 - Pista de Frontó de Benialí (Portes obertes des de les 20:30)
Aquesta secció és una immersió en la història del festival a través d'alguns dels treballs que han estat premiats al llarg de les anteriors edicions. Amb aquesta secció volem presentar la mirada compromesa del Fescimed, la seva identitat.
Aquesta secció serà presentada per Carlos Olalla, director de Fescimed i comptarà amb la participació de persones vinculades a les produccions projectades.

TERRITORI

- Dissabte 25 de setembre 2021
9.30 Excursió amb eixida des de la Carroja
La jornada del dissabte està centrada en el territori. Aprofitarem el matí per a descobrir alguns dels paratges més emblemàtics de la Vall de Gallinera i la seua influència en la proposta temàtica de la residència artística Enclave Land Art 2021.

MIRADA INTERIOR

- Dissabte 25 de setembre 2021
21.30 - Pista de Frontó de Benialí (portes obertes a partir de les 20:30)
Mitjançant aquesta secció, es complementa la proposta conceptual d'Enclave, una reflexió sobre el visible i l'invisible d'un territori com a narrador de la seva pròpia història. En l'àmbit expositiu, els curtmetratges seleccionats s'interpreten en un context d'identitat territorial, on les accions o situacions són concebudes com a extractes físics que representen a un territori, és a dir, com a element identitari en un moment puntual del seu desenvolupament.
Comptarem amb la presència de persones vinculades a les produccions projectades, amb la intenció de generar un debat que ens ajudi a aprofundir en les seves propostes.

MIRADA CÒMPLICE

- Diumenge 26 de setembre 2021
10.30 - Edifici de l'Ajuntament a Benialí
En aquesta secció es recull l'essència de les jornades i dels tres punts neuràlgics que són: el cinema, la memòria i territori.
Aprofitarem per a realitzar la presentació oficial de la "residència
artística Enclave Land Art".
Durant l'acte es projectaran diversos documentaris vinculats a Enclave Land Art i al territori de la Vall de Gallinera.

- L'assistència és gratuïta, però subjecta a la capacitat permesa per la normativa anti-covid, a més és obligatori l'ús de la mascareta en tot el recinte. Se seguiran tots els procediments per a garantir la seguretat i salut de totes les persones assistents. Hi haurà servei bar a l'interior del recinte.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.