laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Campaña de control de tortugas invasoras
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 18 de agosto de 2021

L’AJUNTAMENT INICIA UNA CAMPANYA DE CONTROL DE LES TORTUGUES PER A RETIRAR LES ESPÈCIES INVASORES

 

• Amb la col·laboració de la Fundació Limne, s’ha iniciat esta acció en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les principals sèquies del terme municipal.
• Les espècies invasores suposen una amenaça per a la biodiversitat, la fauna i la flora autòctona, per això són traslladades al Centre de Recuperació de Fauna del Saler.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient, ha començat una campanya de seguiment i control de les tortugues que habiten en les zones del terme municipal. La finalitat és preservar les espècies autòctones i la biodiversitat, mitjançant la captura de les tortugues invasores per a traslladar-les al Centre de Recuperació de Fauna del Saler.

Les espècies invasores, que estan proliferant a causa de l‘abandó i la solta de tortugues domèstiques quan es fan grans, suposen un risc per a la biodiversitat de l’entorn natural i són una amenaça per a la fauna i la flora autòctona.

Amb la col·laboració de la Fundació Limne, la campanya es du a terme inicialment en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les sèquies del terme municipal on major fauna habita.

A més, la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat este estiu tallers de conscienciació sobre la importància de protegir les tortugues d’aigua autòctones i l’amenaça que suposen les espècies invasores. Este mateix dissabte 21 d’agost es celebren els últims tallers impartits per la Fundació Limne en l’Ullal Gran i de les Penyetes (18.30 i 19.30 hores).

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.