laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Palau dels Comtes de Ròtova
Foto: AyuRòtova/2021
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 16 de julio de 2021

RÒTOVA COMMEMORARÀ ELS 500 ANYS DE LA BATALLA DE VERNISSA

 

• Enguany fa 500 anys de la Batalla de Vernissa, de 1521. En aquest context, es produí el saqueig i posterior refundació del municipi de Ròtova. L'Ajuntament de Ròtova ha organitzat dos actes per commemorar aquest fet històric tan significatiu per al municipi.

Per una banda, el divendres 23 de juliol, a les 19.30h, al Palau dels Comtes de Ròtova es realitzarà la xarrada 'Ròtova, la guerra de la Germania, la batalla de Vernissa', a càrrec de l'historiador i doctor en Filologia Catalana Abel Soler. L'historiador ens brindarà l'oportunitat de conéixer el context històric que envolta la batalla, el paper del senyor de Ròtova i els esdeveniments que tingueren lloc al municipi. Al mateix, tindrà lloc una exposició i un acte commemoratiu.

Per altra banda, el diumenge 25 de juliol, a les 08.00h, des del passeig 9 d'Octubre es realitzarà una passejada d'aproximadament tres hores a través de l'escenari de la batalla. El recorregut travessarà les localitzacions de Ròtova que tingueren més rellevància per al fet històric per tal d'aconseguir una immersió dels participants en el context de la batalla.

* Recordeu que cal reservar plaça per als dos esdeveniments a través del telèfon 678 62 15 92 i el correu electrònic: cultura@rotova.es.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.