laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 09 de julio de 2021

TAVERNES PARTICIPA EN LES JORNADES FORMATIVES DEL PROJECTE ERASMUS+ ‘VET UP’ EN MATÈRIA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL PER A L’OCUPACIÓ

 

• El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha representat l’Ajuntament en la formació europea celebrada en la Universitat d’Economia i Innovació de Lublin (Polònia).
• És un projecte transnacional que busca millorar la qualitat i eficiència de la Formació Professional per a facilitar l’accés al mercat laboral.

Tavernes de la Valldigna ha estat representada pel regidor de Foment Local, Josep Llàcer, en les jornades formatives del projecte Erasmus+ ‘Vet Up for the Excellence in Vocational Education in Europe’ en el marc de la Formació Professional per a l’ocupació. L’objectiu de la formació és fomentar la difusió i el suport per a l’aplicació de l’agenda política de l’FP a escala estatal i europea mitjançant l’intercanvi de coneixements i experiència en l’àmbit de la creació d’ocupació.

En el marc de l’acció clau Erasmus+ KA3 de suport a les reformes de les polítiques, xarxes i associacions de proveïdors d’educació i formació professional, el projecte ‘Vet Up’ encapçalat per l’Ajuntament d’Alzira i del qual forma part l’Ajuntament de Tavernes, és una iniciativa transnacional que busca millorar la qualitat i eficiència de la FP.

La Universitat d’Economia i Innovació de Lublin (Polònia) ha reunit esta setmana a 30 professionals de diferents entitats proveïdores d’FP d’Espanya, França, Bulgària i Polònia, entre els quals, a més de Tavernes, també han tingut representació LABORA, amb la presència del secretari autonòmic d’Ocupació i director general de l’entitat, Enric Nomdedéu, l’Ajuntament d’Alzira, com a titular del projecte ‘Vet Up’, la Diputació de Castelló, la Mancomunitat de La Costera-Canal, i els ajuntaments de València, La Vall d’Uixó, Santa Pola i Quart de Poblet.

Durant esta setmana, s’està treballant la formació ocupacional, concretament en una sèrie d’habilitats bàsiques perquè l’alumnat d’FP tinga més oportunitats d’accedir al mercat laboral a través d’una plataforma digital que permetrà que les aplicacions plantejades puguen dur-se a terme en tota Europa.

Així, Tavernes forma part de la Xarxa VALEM, creada l’any 2020 amb l’objectiu de d’enfortir la cooperació entre els proveïdors de Formació Professional per a l’Ocupació, afavorir un aprenentatge mutu i desenvolupar les capacitats de les entitats proveïdores d’este tipus d’ensenyament, augmentant la qualitat i l’atractiu de la mateixa.

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha destacat que “l'objectiu comú és treballar per a aconseguir millorar la qualitat i l'eficiència de l'FP, amb la finalitat que l’alumnat tinga més ferramentes per a formar-se i augmenten així les seues possibilitats d'accedir al mercat laboral”.

Cal recordar que en el mes de març de l’any 2020, una delegació europea de membres del projecte Erasmus+ ‘Vet Up’ va visitar Tavernes per a conéixer els programes desenvolupats els últims anys per l’Ajuntament per tal de millorar l’ocupació i la integració en el municipi.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.