laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 08 de julio de 2021

BELLREGUARD ES CONVERTEIX EN EL PRIMER POBLE VALENCIÀ EN SOTMETRE LA GESTIÓ HÍDRICA A UN OBSERVATORI CIUTADÀ DE L’AIGUA

 

• La iniciativa, aprovada ja pel Consell de Participació Ciutadana, dóna al veïnat poder de decisió i de control de la política hídrica municipal.

Bellreguard posa en marxa un Observatori Ciutadà de l’Aigua, una iniciativa pionera a tot el País Valencià. La seua creació era una proposta de la Regidoria de l’Aigua i ha estat aprovada per unanimitat pel Consell de Participació Ciutadana. Amb això, l’Ajuntament dóna un pas més en el camí de la transparència i, sobretot, a l’hora d’involucrar a veïnes i veïns en les polítiques públiques en un assumpte de primer orde, com és la gestió d’un bé de primera necessitat com l’aigua.

Aquest Observatori Ciutadà de l’Aigua és una aposta única fins ara en l’escala autonòmica que remata el procés de municipalització d’aquest servei dut a terme la passada legislatura. Es tracta, per una banda, de contribuir a blindar eixe procés municipalitzador amb la implicació dels veïns i veïnes: Per altra, de generar formes de control i observació democràtica d’allò públic.

Segons l’alcalde i regidor de l’Aigua, Àlex Ruiz, “d’alguna manera completem el cercle de la municipalització, ja que no només hem llevat intermediaris entre l’Ajuntament i la ciutadania amb la gestió directa d’un servei bàsic com l’aigua, sinó que ara involucrem també a eixa ciutadania, de manera que puga participar de les decisions i també controlar eixa gestió”.

De fet, l’Observatori “és un mecanisme que sistematitza la rendició de comptes davant la ciutadania, facilita el control comunitari d’un bé bàsic com l’aigua i genera espais de cogestió i codecisió en la gestió hídrica, en la mateixa línia que en altres processos participatius posats en marxa aquests darrers anys a Bellreguard”, segons destaca el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner.

- El procés que ara arranca consta de quatre fases. El primer pas serà la redacció d’un Reglament de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua, que concretarà i desenvoluparà la proposta.
- En una segona fase, en constituirà l’Observatori i començaran les seues sessions.
- La previsió és que la primera, que tindria un caràcter formatiu, es realitze encara en aquest any 2021.

Les altres dos fases serien una acció comunicativa i de sensibilització durant el primer any de funcionament de l’Observatori, i l’organització d’una jornada a escala autonòmica sobre participació en la gestió de l’aigua que servisca, a més, per a posicionar Bellreguard com a referent en la implantació de processos participatius en la gestió de l’aigua.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.