laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la presentación
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 06 de julio de 2021

EL SERVEI DE RECOLLIDA I CONTROL D’ANIMALS ABANDONATS, AMB REFUGIS A TAVERNES I L’ALCÚDIA, ARRIBARÀ A 51 MUNICIPIS DE LA SAFOR I LA RIBERA

 

• L’Ajuntament cedirà una parcel·la municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo, on s’ubicarà el nucli zoològic amb capacitat màxima per a 300 animals.
• La instal·lació comptarà amb espais diferenciats per a gossos, felins, altres animals com cavalls o ases i un espai de cura amb una consulta veterinària i un quiròfan.
• La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que la Conselleria col·laborarà en el finançament del projecte.

Este matí s’ha presentat en l’Ajuntament de Tavernes el projecte del servei de recollida i control d’animals abandonats que duran a terme conjuntament les Mancomunitats de la Safor, de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa, i que comptarà amb dos nuclis zoològics, un a Tavernes de la Valldigna i altre a l’Alcúdia. Fins al moment, s’han adherit al futur servei un total de 30 municipis de La Ribera i 21 de la Safor.

L’acte ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Sergi Machí.

També han estat presents el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, el president del Consorci de la Ribera, Òscar Navarro, la vicepresidenta de la Mancomunitat de la Safor, Assumpta Domínguez, la regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Tavernes, Mònica Palomares, la regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Isabel Madramany, i membres del govern municipal.

Així, l’Ajuntament de Tavernes cedirà una parcel·la municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo, on s’ubicarà el refugi d’animals abandonats amb capacitat màxima per a 300 gossos i felins. La instal·lació comptarà amb espais diferenciats per a gossos, felins, altres animals com cavalls o ases i un espai de cura amb una consulta veterinària i un quiròfan per als animals que necessiten atenció.

El Consorci de la Ribera serà l’encarregat de gestionar directament les instal·lacions i la direcció del servei, amb la col·laboració de les protectores per a la recollida, manteniment, gestió de les acollides i adopcions dels animals abandonats. A més, hi haurà una sinergia total entre els dos nuclis zoològics per a facilitar el seu funcionament, es promourà l’adopció i l’esterilització d’espècies canines no controlades i colònies felines, es seguirà la política de sacrifici zero i es conscienciarà a la ciutadania sobre els drets animals.

La inversió total de cada nucli zoològic ascendeix a més de 550.000 euros, una part dels quals serà finançada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Així ho ha anunciat la consellera Mireia Mollà, afegint que “ens implicarem directament en este projecte per tal que isca endavant, i ja en la nova Llei de Protecció dels Animals de Companyia es contempla una línia pressupostària de suport als municipis”.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha destacat que “es tracta d’un projecte pioner per la gestió conjunta dels dos nuclis zoològics, la qual permetrà compartir recursos i oferir un servei més eficient a les tres comarques, i també perquè complirà amb tots els requisits que s’incorporaran en la nova llei de benestar animal”.

Una vegada es formalitze la cessió dels terrenys on s’ubicaran els nuclis zoològics de Tavernes i l’Alcúdia, es redactarà el projecte constructiu i d’activitat i podran començar les construccions dels refugis. La previsió és que el servei mancomunat de recollida i control d’animals abandonats estiga en funcionament a principis de l’any 2023.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.