laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Nefasta gestión de la conselleria
Fotos: AyuLVG/2021
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 07
de junio de 2021

NEFASTA GESTIÓ DE LA CONSELLERIA DE POLÍTICA TERRITORIAL, OBRES PÚBLIQUES I MOBILITAT REALITZADA A LA VALL DE GALLINERA

 

• Per la Vall de Gallinera transcorre la CV-700 que creua tot el municipi de punta a punta, on al llarg del recorregut, es pot trobar la nefasta gestió que realitza la Conselleria de Política Territorial d’Obres Públiques i Mobilitat materialitzada en diferents problemàtiques des de fa anys.

• Són moltes les manifestacions de mala praxi i falta de consideració que té aquesta Conselleria des de fa anys a la Vall de Gallinera, un municipi en perill de despoblament i amb un consistori municipal que disposa de poc personal tècnic per a gestionar les mil i una traves que realitza aquesta Conselleria en el dia a dia del consistori.

Els exemples són molts i diversos, així i tot, des del Consistori destaquem el principal de tots, què és la falta de comunicació i la falta de consciència de les problemàtiques que té un municipi rural, com és la Vall de Gallinera, per a subsistir diàriament per part de la mateixa Conselleria.

* En els últims anys es notable el deteriorament de l’estat del paviment i les vores de la CV-700, l’artèria principal de la Vall de Gallinera.
 
* Per altra banda, en els últims mesos, el teixit empresarial del municipi ha tastat de primera mà aquestes males gestions amb arrencada, sense cap tipus de comunicació al respecte per part de la Conselleria a les parts afectades o a l’ajuntament, de la cartelleria anunciant (establerta des de fa molts anys) dels diferents restaurants, comerços, cases rurals.

* A més a més, el Consistori Municipal també ha estat afectat per l'arrencada de la senyalització de les diferents rutes turístiques del municipi. Aquesta arrancada tampoc ha estat comunicada en cap moment per la Conselleria, i el Consistori, d’un dia per a l’altre, ha trobat aquesta senyalització literalment serrada i eliminada del punt en concret.

Amb l’exposició d’aquests dos exemples l’Ajuntament de la Vall de Gallinera pretén visibilitzar la falta de consciència per part de la Conselleria a l’hora de procedir. En cap moment el Consistori pretén eximir-se de la normativa vigent però el que és intolerable és una falta de respecte continu a l’hora de tractar a la ciutadania i al mateix consistori que pretén que la Vall de Gallinera evolucione, un municipi, que si cap dir, està en perill de despoblament.

A més a més, també cal sumar l’última mala gestió que afecta directament al sector de l’hostaleria, un dels sectors més afectats per la crisi sanitària. És un fet que la majoria d’ajuntaments del territori valencià ha ampliat el terreny d’ocupació de les terrasses dels bars i restaurants, amb l’objectiu de facilitar que aquest sector puga complir amb la normativa vigent sanitària i al mateix temps no caure en la ruïna econòmica.

La Vall de Gallinera també s’ha sumat, tal i conforme han fet tants i tants ajuntaments, en cedir més espai per a l’ampliació de l’ocupació de les terrasses. La sorpresa del Consistori, ha estat una vegada més, davant de la falta de consciència d’aquesta Conselleria front a la realitat rural, en la que en les últimes setmanes ha procedit a clausurar totes aquelles terrasses temporals vinculades a la normativa sanitària, provocant així una inestabilitat econòmica del teixit hostaler de la Vall de Gallinera.

Des del Consistori Municipal, denunciem una falta de tacte i de consideració cap al medi rural. Un medi rural que no compta amb recursos tècnics i que aquestes accions fan que minve el desenvolupament comunitari i socioeconòmic del municipi. Preguem a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que reconsidere la forma de procedir a l’hora de treballar en els municipis que conformen el territori valencià.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.