laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuBellreguard/2021
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 01 de junio de 2021

EL PRIMER FESTIVAL RODAFAM ARTS OMPLIRÀ LA PLATJA DE BELLREGUARD DE CIRC CONTEMPORANI CADA DIUMENGE DE L’ESTIU

 

• La programació inclou 10 espectacles de companyies valencianes, nacionals i internacionals, així com accions paral·leles en com cursos, col·loquis i cercaviles.

La pandèmia no anava a poder amb la cultura i, en aquest cas, amb una manifestació de la mateixa com és el circ. No va poder ser l’any passat, però la platja de Bellreguard gaudirà aquest estiu de la primera edició del festival Rodafam Arts, amb una desena d’espectacles des de la darrera setmana de juny i durant els mesos de juliol i agost. Amb companyies valencianes, nacionals i internacionals, i un seguit d’accions paral·leles en forma de cursos, col·loquis i cercaviles.

Amb el festival de circ Rodafam Arts, l’Ajuntament de Bellreguard amplia el ventall de la seua oferta cultural amb una altra disciplina de les arts escèniques que, a més, és “una proposta crítica, alternativa, excel·lent i que busca commoure”, segons ha explicat el regidor de l’àrea de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.

A més, amb aquesta proposta Bellreguard vol estimular l’arribada d’un turisme cultural on poder donar a conèixer la creació artística arrelada al territori, un turisme sostenible que busca més enllà del sol i la platja. De fet, aquest festival Rodafam Arts s’ha inclòs en la guia oficial distribuïda per l’Agència Valenciana de Turisme en la Feria Internacional de Turisme de Madrid, Fitur.

L’APERITIU, LA NIT DE SANT JOAN

El programa del festival, coordinat per un referent de les arts escèniques valencianes com Jacobo Pallarés, inclou funcions tots els diumenges de juliol i agost, a la plaça de l’Alcoià, però tindrà un aperitiu en la nit de Sant Joan: el 23 de juny, a partir de les 21 hores, prendrà el passeig de la platja l’espectacle itinerant Distopía, a càrrec de Spinish Circo, que servirà per inaugurar el festival.

* A partir d’ahí, hi haurà nou espectacles més. Un cada diumenge a les 20 hores:

• 4 de juliol. Tramvia nº 12, per Cia. Finestra Nou Circ. Equilibri, manipulació, aeris.
• 11 de juliol. Tartana, per Trocos Lucos. Acrobàcia.
• 18 de juliol. Barbaritats, per Dels Altres. Equilibri, manipulació, aeris.
• 25 de juliol. Fontanería, circo y poesía 2.0, per Jacinto Sifón Fontana. Manipulació i acrobàcia (malabars, clown, bici acrobàtica).
• 1 d’agost. Rec ON (strucció), per Lucas Ruiz Prod. Acrobàcia (trampolí).
• 8 d’agost. Les simples coses, per Cia. A Tempo Circ. Equilibri, aeri.
• 15 d’agost. Save de temazo, per Cia. Col·lectiu Frenètic. Equilibri, manipulació d’objectes.
• 22 d’agost. Mecha, per Cia. Jimena Cavalletti. Clown musical.
• 29 d’agost. Crazy Safari Circus, per Cia. Dessous du Barbra. Malabars, equilibris.

En resum, uns desena d’espectacles intensos i diversos que parlen de les diferents maneres de vore la vida, des de l’amor, a les barbaritats, a l’esclavitud, a la resiliència, la soledat en forma cínica i còmica de la memòria o les acrobàcies d’una varieté de circ... Identitats variades i complexes que parlen de com es deconstrueix un món i de com es torna a construir davant dels nostres nassos i davant dels nostres gestos més insignificants.

D’altra banda, Rodafam Arts naix amb vocació comarcal, aprofitant una època com l’estiu i l’atractiu de la platja de Bellreguard com a reclam per tal que tant veïns de la Safor com els seus visitants puguen gaudir d’aquesta programació de circ contemporani única.

* Per a aquesta primera edició s’ha comptat amb la il·lustradora valenciana Laura Carbonell Bullón per al disseny del cartell.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.