laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Forna
Foto: VD/2021
Fuente: Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA)
Valencia 29
de mayo de 2021

LA MANCOMUNITAT CULTURAL DE LA MARINA ALTA PRESENTA EL PROJECTE DE SERVEI PÚBLIC DE TRANSPORT COMARCAL, CV–201: LA MARINA ALTA, ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE GENERALITAT VALENCIANA

 

• El passat 11 de maig, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica encetava el primer procés de participació ciutadana arreu del territori valencià, mitjançant el Projecte de Pressupostos Participatius.

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat per a 2022 compten amb 125 milions d'euros, dels quals es destinaran 13.763.500 euros a les comarques centrals (la Safor, la Costera, la Vall d'Albaida, el Comtat, l'Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa).

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta presenta com a candidatura comarcal el projecte "CV–201: La Marina Alta", un projecte comarcal basat en el servei públic de transport a la Marina Alta.

La Comarca de la Marina Alta, formada per 33 municipis i 3 EATIMS, amb una població de censada de 178.203 habitats (Cens del 2020) i que s'incrementa de manera exponencial en temporada turística, és una comarca sense un transport públic d'autobusos que connecte de manera regular les poblacions de costa amb les de l'interior.

Davant d'aquesta necessitat imperiosa, la Conselleria d'Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori, redactà, en l'any 2019, el Projecte “CV-201: La Marina Alta”.

AQUEST PROJECTE MARCA LES SEGÜENTS LÍNIES DE TRANSPORT:

– Línia 1: Pego – El Poblets– El Verger – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia.
– Línia 2: Calp – Benissa – Teulada Moraira – Gata de Gorgos – Pedreguer – Hospital Comarcal – Dénia
– Línia 3: Benissa – Senija – Llíber – Xaló – Alcalalí – Parcent – Benigembla – Murla – Venta del Zurdo – Orba
– Línia 4: Orba – Tormos – Sagra – El Ràfol d'Almúnia – Benimeli – Sanet i els Negrals – Beniarbeig – El Verger – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia
– Línia 5: La Vall de Laguar – Orba – Benidoleig – Pedreguer – Beniarbeig – Ondara – Hospital Comarcal – Dénia
– Línia 6: Benissa – Teulada Moraira – El Poble Nou de Benitatxell – Xàbia
– Línia 7: Calp – Moraira – Teulada
– Línia 8A: Dénia – Hospital Comarcal – La Xara – Jesús Pobre – Gata de Gorgos – Xàbia
– Línia 8B: Dénia – Hospital Comarcal – La Xara – Jesús Pobre – Gata de Gorgos – Xàbia – El Poble Nou de Benitatxell
– Línia 9: Orba – Tormos – Sagra – Pego
– Línia 10: Castell de Castells – Benigembla – Murla – Venta del Zurdo – Orba
– Línia 11A: Planes – La Vall de Gallinera – L'Atzúbia Forna – Pego
– Línia 11 B: Planes – Catamarruc – Margarida – La Vall d'Alcalà – La Vall d'Ebo – Pego

Per altra banda la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta recolza plenament la candidatura realitzada pel IECMA (Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta) entorn de l'adquisició, rehabilitació i valoració del despoblat morisc de l'Adzuvieta de la Vall d'Alcalà. Un projecte de conservació d'edificis i restes arqueològiques que s'emmarca en el camp de la cultura i el patrimoni, de l'oci educatiu i del turisme rural sostenible en una zona interior en risc de despoblament, una ferramenta que ajudarà a combatre les desigualtats territorials i el despoblament del municipi.

Des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta es considera que aquests dos projectes són fonamentals per a la vertebració del territori i posada en valor del món rural, a més de ser una clara mesura antidespoblament.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.