laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada en Paterna
Foto: AyuBellreguard/2021
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 04 de mayo de 2021

UNA REPRESENTACIÓ MUNICIPAL ASSISTEIX A L’APERTURA DEL FOSSAR DE PATERNA ON S’ESPERA TROBAR LES RESTES DE 4 BELLREGUARDINS REPRESALIATS PEL FRANQUISME

 

• L’alcalde, Àlex Ruiz, i els regidors Joan Marco i Juanjo Giner van acompanyar ahir als descendents en l’emotiu acte al cementiri del municipi de l’Horta.

Una representació de l’Ajuntament de Bellreguard va assistir ahir a l’acte de començament dels treballs d’apertura del fossar 114 del cementiri de Paterna, on s’espera trobar les restes de 197 persones represaliades pel franquisme. Entre elles, les de quatre veïns de Bellreguard: l’alcalde Salvador Borràs, els regidors Constantino Bonet i Fernando Escrivà, i José Pastor.

A l’emotiu acte que servia per iniciar la apertura de la fossa hi van assistir l’alcalde Àlex Ruiz i els regidors Joan Marco i Juanjo Giner, que van voler acompanyar a familiars dels represaliats del poble. “Porten tota una vida esperant aquest moment i allò mínim que podem fer des de l’ajuntament és estar al seu costat, i també perquè fer memòria és un deure democràtic”, ha assenyalat Ruiz.

* El fossar 114 de Paterna, amb les restes de quasi 200 persones, és la més gran oberta fins ara en terres valencianes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.