laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación del libro
Foto: AyuVallGallinera/2021
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 03 de mayo de 2021

“PREHISTÒRIA I ART RUPESTRE A LA VALL DE GALLINERA”, UNA NOVA PUBLICACIÓ DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

 

• L’Ajuntament de la Vall de Gallinera publica el llibre “Prehistòria i art rupestre a la Vall de Gallinera” gràcies a la subvenció de 10000€ de la Diputació d’Alacant en matèria de promoció i difusió de jaciments d’art rupestre.

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera decidi destinar aquesta dotació econòmica per a la creació i edició d’aquesta nova publicació, amb l’objectiu d’aportar informació sobre el llegat prehistòric de la Vall de Gallinera.

Aquesta publicació ha estat un llibre col·laboratiu, donat que han participat 20 persones en la redacció de textos cadascú aportant informació des de diferents punts de vista i camps d’especialització.

Han participat: Elisa Doménech del Museu Municipal de Cocentaina, Josep Fernández de l’Associació Cultural Bolomor, Pere Ferrer del Centre d’Estudis Contestants, Gabriel García de l’Àrea de Prehistòria de la UA, Mauro Hernández de la UA, José López del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la G.V, María Lillo de l’Àrea de Prehistòria de la UA, José Lull del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la U.A.Barcelona, Ximo Martorell de l’Àrea de Prehistòria de la UA, Amparo Martí del Centre d’Estudis Contestants, Silvia Martínez de l’Àrea de Prehistòria de la UA, Fco. Javier Molina - investigador independent- , David Torró del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la GV, i membres de la Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera, com són Vicent Morera, Ferran Vilaplana, Juanjo Ortolà i Vicent Puig.

A més destaquem que la coordinació del llibre ha estat possible gràcies a Virginia Barciela de l’Àrea de Prehistòria de la UA, Rafael Pérez de l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant i Jorge A. Soler del Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG) i del Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ).

Amb aquesta subvenció s’han editat un total de 1500 exemplars en valencià, els quals ja es poden trobar a les biblioteques públiques d’Alcoi, Altea, Beniarbeig, Benissa, Calp, Cocentaina, Dénia, Gata de Gorgos, Xàbia, Muro d’Alcoi, Ondara, Pedreguer, Pego, El Poble Nou de Benitatxell, Teulada Moraira, Benidorm, Alacant, Albaida, Alzira, Bellreguard, Benigànim, Castelló de Rugat, Carcaixent, Cullera, Gandia, Oliva, Ontinyent, Potries, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Xàtiva i València.

* La ciutadania interessada pot recollir un exemplar a l’Ajuntament de la Vall de Gallinera.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.