laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la charla
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 30 de abril de 2021

ELS AGRICULTORS DE TAVERNES REBEN UNA XARRADA SOBRE EL COTONET DE SUD-ÀFRICA

 

• En la xarrada organitzada per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) es va exposar la importància de la prevenció i detecció d’esta plaga que afecta els cítrics.

Els agricultors de Tavernes de la Valldigna van poder assistir el passat dimecres a una xarrada informativa sobre el cotonet de Sud-Àfrica (‘Delottococcus aberiae’), organitzada per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) en la Casa de la Cultura.

L’encarregada d’exposar tota la informació sobre el cotonet de Sud-Àfrica va ser la tècnica responsable de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, Maribel Deval, qui va explicar la importància de la prevenció i la detecció d’esta plaga que afecta greument els cítrics, així com donar a conèixer als assistents els seus tractaments biològics per a controlar-la.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, que també va assistir a la xarrada, ha afirmat que “s’està explorant la possibilitat de crear insectaris per a combatre esta plaga, ja que l’Ajuntament recolzarà i fomentarà les iniciatives que puguen ser menys agressives per al camp valler i alhora garantisquen un producte de qualitat”.

Finalment, el regidor va agrair a l’Associació Valenciana d’Agricultors la posada en marxa d’estes accions informatives i d’assessorament tan útils per als agricultors, i va manifestar que el departament d’Agricultura de l’Ajuntament està obert a col·laborar en qualsevol iniciativa que pose en valor el camp de Tavernes i els seus fruits, així com a afavorir la protecció i recuperació de la flora i fauna autòctona.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.