laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Arranca la segona edició del curs de pedra seca
Foto: MACMA/2021
Fuente: Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) i la Xarxa Jove Comarcal
Valencia 23
de abril de 2021

LA MACMA ARRANCA LA SEGONA EDICIÓ DEL CURS DE PEDRA SECA AMB LES PLACES ESGOTADES PER SEGON ANY CONSECUTIU

 

• El passat dissabte 17 d’abril tingué lloc a Calp l’obertura del Taller de construcció de pedra seca organitzat per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta i la Xarxa Jove Comarcal, els representants de les quals encapçalaren un acte que comptà amb l’alcaldessa i regidora de cultura de Calp, Ana Sala i Pilar Cabrera, com a amfitriones.

Per la seua banda, el president de la MACMA, José Ramiro, parlà de la importància que té per a la Mancomunitat programar per segona vegada un curs formatiu que de nou exhauria les seues places i que per primera vegada s’havia ofertat també als ajuntaments per a poder formar brigades municipals i afavorir encara més la custòrida i recuperació del patrimoni local per part dels municipis. Ramiro agraí a més la coordinació duta a terme entre l’equip tècnic de la MACMA i Pego Viu-Col·lectiu de defensa del territori, l’organisme encarregat de les sessions formatives d’aquesta tècnica tradicional. Per la seua part, Victor Bisquert, vicepresident de la Xarxa Jove, féu menció al perfil dels inscrits i les inscrites demostrant una vegada més que la joventut de la Marina està implicada en el seu futur i amb el seu territori.

Cal recordar que el taller pretén ser una introducció en aquesta tècnica constructiva declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2018 i al mateix temps un emblema inconfusible en el paisatge de la nostra comarca i amb un clar vincle amb la resta de pobles mediterranis. El curs complet comprén una totalitat de 40 hores de formació segmentades en tres caps de setmana i tres ubicacions geogràfiques diferents de la comarca: Calp, Orba i Castell de Castells, és a dir, tres municipis diferents seleccionats segons les necessitats tècniques marcades pel professorat del curs.

Per a la MACMA, des de les àrees de cultura i joventut, destaquen el fet que en el taller de construcció de pedra seca conflueixen molts valors transversals: des de la reivindicació del nostre patrimoni a la dinamització formativa i professional de les generacions joves mitjançant la Cultura. No debades, durant el primer cap de setmana les classes pràctiques al terme de Calp permeteren a l’alumnat conéixer una part de la història de Calp amb la recuperació dels murs d’un camí històric que unia, ja des del segle XIV, les poblacions de Calp i Teulada.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.