laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 22 de abril de 2021

L’AJUNTAMENT PRESENTA EL PROJECTE DE DINAMITZACIÓ DEL MOLÍ DEL PLA

 

• Es contempla habilitar en el molí un allotjament rural i un museu etnològic per a potenciar el seu valor històric i turístic.
• El director general d’Administració Local, Toni Such, ha visitat Tavernes per a conéixer el projecte al voltant del Molí del Pla i valorar la seua compatibilitat amb ajudes com els fons europeus FEDER.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha presentat al director general d’Administració Local, Toni Such, el projecte de dinamització del Molí del Pla, el qual contempla habilitar un allotjament rural, accessible i sostenible en l’edifici, així com un museu etnològic on poder mantindre viva la història del molí.

En els últims anys, l’Ajuntament ha restaurat i recuperat el Molí del Pla, un edifici emblemàtic de Tavernes construït en el segle XVI, el qual ara es pretén dinamitzar i posar en valor com un potent atractiu turístic, ja que, a més, la futura Via Verda del trenet Carcaixent-Dénia passarà per davant del molí.

El director general ha assenyalat que “he pogut comprovar de primera mà la viabilitat i transcendència del projecte, i hem valorat conjuntament la seua compatibilitat amb ajudes supramunicipals com els Fons Europeus de Desenvolupament Rural (FEDER) del 2021”.

L’alcalde, Sergi González, ha destacat que “es tracta d’un projecte que potenciarà la infraestructura que ja tenim i remarcarà l’important patrimoni històric que suposa el Molí del Pla per a Tavernes, pel seu alt valor etnològic, paisatgístic i turístic”.

Per altra part, la regidora de Turisme, Lara Romero, ha afirmat que “el projecte, a més de l’allotjament rural, contempla habilitar un museu etnològic, on poder veure les ferramentes, moles o objectes que hi havia al Molí. El nostre objectiu és posar en valor d’on venim i el que tenim, per tal de dinamitzar el molí com un atractiu turístic”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.