laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 21 de abril de 2021

ARRANQUEN ELS PRIMERS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS INFANTILS DE BELLREGUARD AMB EL DISSENY DE LES PROPOSTES PER L’ALUMNAT DEL COL·LEGI

 

• Els escolars del CEIP Gregori Mayans i Ciscar plantejaran i triaran les propostes a desenvolupar amb 4.500 euros del pressupost anual de l’Ajuntament.

L'Ajuntament de Bellreguard posa en marxa a partir d'aquest divendres 23 d’abril, i per primera vegada, els Pressupostos Participatius Infantils, amb els quals pretén donar veu a la infància de tal manera que aquesta puga decidir de manera directa en la millora del municipi i triar en què es poden invertir 4.500 euros del pressupost municipal. Per a dur a terme la iniciativa s'ha implicat el col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar, i serà el seu alumnat l'encarregat de debatre i dissenyar les propostes, així com de triar després entre totes elles.

Amb això, no només s'involucra als infants en la presa de decisions municipals i en el disseny de les polítiques locals. "També sensibilitzem a la infància sobre la importància d'actuar de manera responsable i crítica, propiciem la reflexió col·lectiva i donem a conèixer els Pressupostos Participatius com a element de millora, transformació i canvi social, al mateix temps que s'orienten els recursos públics a la cobertura de necessitats des de la visió de la infància", ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner.

Segons la mecànica acordada en el si del Consell de Participació, la primera fase que arranca aquest divendres va adreçada a la formulació de les propostes o idees. L'alumnat de quart, cinqué i sisé treballarà amb el tutor l'elaboració de propostes. De cada una de les classes se seleccionaran dos, que passaran a votació. D'eixa manera, seran un total de 12 les propostes que podran ser votades.

Prèviament, aquestes passaran el filtre dels tècnics municipals, que deuran avaluar que siguen viables tècnica i econòmicament. Seran rebutjades també aquelles que superen els 1.500 euros d'inversió, per tal de garantir que a la finalització del procés es puguen dur a terme almenys tres de les idees.

* Finalment, totes les propostes que superen el filtre passaran a votació per part de l'alumnat de primària del CEIP Gregori Mayans i Ciscar.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.