laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Ayuntamiento de Potries
Valencia 15 de abril de 2021

V JORNADES DE LLUITA CAMPEROLA I RESPONSABILITAT SOCIAL
ECOFEMINISME UN MÓN MÉS JUST I SOSTENIBLE

 

• El 17 d'abril és el Dia Internacional de la Lluita Camperola. A Potries, des del 2016 commemorem aquesta data amb unes jornades de divulgació, formació, xerrades i col·loquis, tallers i activitats, on donar a conèixer i posar en comú experiències d'arreu del territori i, donar suport a totes les llauradores i llauradors que treballen la terra.

Aquest any, organitzem la V edició de les Jornades de Lluita Camperola. L'experiència ha posat en manifest que en els moments de crisi els drets de les dones i la igualtat s'han vist seriosament afectats. Per això, l'eixida d'aquesta crisi ha de fer-se des d'una mirada violeta, ecofeminista i amb perspectiva de gènere, sense permetre ni un pas enrere en el camí que portem recorregut cap a la igualtat.

Què és l'ecofeminisme i com pot transformar la nostra manera de viure i relacionar-nos? La proposta de posar la vida al centre, en què consisteix i quins canvis proposa del model actual? A través d'aquestes jornades, amb la programació de diverses activitats, coneixerem l'aposta de l'ecofeminisme, quina és la seua aportació teòrica i com a través de la responsabilitat social podem contribuir a construir un món més just, igualitari i sostenible. A més, analitzarem propostes, algunes que ja son realitat, i d’altres projectes de futur de València, Godella, Gandia i Potries.

Empoderar les llauradores i aconseguir una alimentació sostenible són alguns dels objectius a assolir, que es treballen des de l'àmbit municipal. Traçant una línia cap a un model agroecològic, entés com un moviment social, capaç de transformar la situació actual. Donant suport a iniciatives com les dels mercats de proximitat, assegurant així un consum de productes de la terra, ecològic i de qualitat. Construint entre totes un model de sobirania alimentària.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.