laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Eficiencia energética autosuficiente
Foto: AyuBellreguard/2021
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 14 de abril de 2021

LES INSTAL·LACIONS DE L’AJUNTAMENT I CASA DE CULTURA DE BELLREGUARD JA SÓN ENERGÈTICAMENT AUTOSUFICIENTS

 

• La posada en marxa de 64 plaques solars permetrà a més obtindre bonificacions en la factura municipal aportant l’excedent de producció a la xarxa elèctrica.

L'edifici de l'Ajuntament i Casa de Cultura de Bellreguard són ja energèticament autosuficients. Aquests dies han entrat en funcionament les plaques solars instal·lades a la teulada, que no només van a permetre abastir d'electricitat a aquestes instal·lacions, sinó que a més produiran un excedent que permetrà reduïr la factura municipal de llum.

En total són 64 les plaques solars instal·lades per l’àrea municipal de Gestió Sostenible del Municipi i que ja estan en funcionament, amb una producció d'energia estimada 28 Kw en total (450W per cadascuna de les plaques). Així, una vegada s'obtinga l'autorització que ja es tramita davant la Generalitat, es podrà injectar l'excedent d'electricitat a la xarxa, i amb això obtindre una bonificació en la factura quan les plaques no produisquen, com per la nit, encara que aquest tipus d'instal·lació genera electricitat fins i tot amb la llum de lluna.

La instal·lació de les plaques solars ha suposat finalment una inversió de 20.568,79 euros, finançats al 80% pel pla Reacciona de la Diputació de València. I amb la seua posada en marxa, “donem un altre pas per a fer de Bellreguard un municipi més sostenible i més compromès amb l’entorn, alhora que podem generar també un estalvi econòmic”, segons ha destacat l’alcalde i responsable de l’àrea de Gestió Sostenible del municipi, Àlex Ruiz.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.