laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la presentación
Foto: AyuBellreguard/2020
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 09 de octubre de 2020

LA CRISI SANITÀRIA I EL CANVI CLIMÀTIC, PROTAGONISTES DE LA GIRA D’ESCENA ERASMUS DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA QUE ARRANCARÀ A BELLREGUARD

 

• L’obra, ‘El show del nou món’, recorrerà una quinzena de localitats del territori valencià, i es podrà vore a la Casa de Cultura el dissabte 17 d’octubre.

Una desena d’actors i actrius recorreran enguany 15 localitats per a posar sobre l’escenari arreu del territori valencià la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, greument ferida per les crisis sanitària i climàtica. Amb aquest objectiu, Escena Erasmus de la Universitat de València arranca la gira de ‘Les Europes Menudes 2020’, un programa que s’ha adaptat als nous temps que corren per tal que el teatre arribe a tots els racons d’Europa. Bellreguard será el primer municipi en gaudir de l’espectacle, el proper dissabte 17 d’octubre.

Eixe dia, la Casa de la Cultura acollirà a les 20 hores l’estrena de l’obra ‘El show del nou món’, escrita pel dramaturg Daniel Tormo, amb direcció d’Anna Marí, a la Casa de la Cultura (20 hores). Després, itinerarà per altres 14 poblacions al llarg del mes.

“Tenim un gran repte i responsabilitat al rebre l'estrena de la gira 'Les Europes Menudes' a Bellreguard”, ha assenyalat el regidor de Cultura Democràtica, Juan Giner. I és que, ha afegit, “encetem el projecte d'Escena Erasmus amb molta il·lusió i acompanyat d'una treballada programació cultural que complementarà i acollirà l'espectacle del dissabte 17”. Segons Giner, el “compromís ferm amb la cultura” del govern municipal “va de la mà de la implicació del teixit associatiu i la ciutadania del poble, condició fonamental per aconseguir que siga tot un èxit la jornada”..

‘El show del nou món’ està protagonitzat per una companyia de còmics amb noms d’animals que ha muntat un “presumpte” espectacle de varietats per a parlar del nou món en el qual està submergida la societat actual; però aquesta companyia pateix l’absència de dos dels seus components més importants, cosa que afegeix un problema a la ja de per si caòtica organització de les escenes i significats.

Aquesta és la sinopsi de l’obra, amb un text “escrit des de l’humor i la distància, com a un intent de comprensió del món que vivim i del que ens està succeint com a espècie, i al mateix temps pretén ser un homenatge als còmics que es van dedicar a alegrar la vida dels altres; cosa que ara se’ns fa molt necessari”, ha apuntat la directora de l’espectacle, Anna Marí.

‘LES EUROPES MENUDES’ I 10 ANYS D’ESCENA ERASMUS

‘Les Europes Menudes’ és un programa cultural posat en marxa per Escena Erasmus (Vicerectorat de Cultura i Esports, i Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació) i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, per a establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors i les actrius.

Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut, 2011; Premi Talent Jove, 2018; i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe) és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu, fomentar la seua participació en la vida social i cultural espanyola, i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

A més, el projecte teatral europeu de la Universitat de València acaba de commemorar el seu desé aniversari. Des que es va fundar, ha portat el teatre a més de 230 pobles de tot l’Estat espanyol; i ja s’ha instal·lat a les ciutats europees de Pàdua i Càller (Itàlia), Marburg (Alemanya), Lotz (Polònia) i Sofia (Bulgària) mitjançant la xarxa teatral europea Erasmus Europe on Scene Network, coordinada per la Universitat de València, que es va consolidar amb una trobada al Centre Cultural La Nau el 2018 i que va comptar amb la incorporació de persones refugiades a l’espectacle.

I és que la Universitat de València és una de les capdavanteres en recepció d’estudiants ‘incoming’, rebent l’any 2013 el reconeixement honorífic a la millor Institució Erasmus.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.