laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Associació Familiars Alzheimer (La Safor-Gandia)
Fuente: Associació Familiars Alzheimer (La Safor-Gandia)
Valencia 14 de septiembre de 2020

  DIA MUNDIAL DE L'ALZHEIMER  
AFA LA SAFOR REIVINDICA QUE LA DEPENDÈNCIA DINS DE LA LLEI NO ESTÀ SALVAGUARDADA I QUE LA DEPENDÈNCIA FORA DE LA LLEI NO ESTÀ EMPARADA

 

• La Federació d'Alzheimer de la Comunitat Valenciana dona suport a qualsevol acció o mesura que estiga orientada al correcte desenvolupament de la Llei 39/2006 d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència, per a això és necessària una major voluntat política que implique una major dotació de recursos i una millor i més completa planificació.

Davant la situació de vulnerabilitat en la que es troben els malalts d'Alzheimer, agreujada per les crisis del COVID-19, i la deficient capacitat i voluntat de les administracions públiques per a fer eficient i efectiva la Llei 39/2006 d'Autonomia Personal i Dependència, l’Associació de Familiars de Malalts d’Azheimer de la Safor, pertanyent a la Federació d'Alzheimer de la Comunitat Valenciana (FEVAFA), reivindica un necessari canvi de rumb en les polítiques de dependència dutes a terme per aquestes administracions.

Aquest canvi de rumb ha d'implicar la Llei de Dependència, però també al Sistema Nacional de Salut, els Serveis Socials, les Residències, el Pla Integral d'Alzheimer i Altres Demències, els familiars-cuidadors i, per descomptat, a la Confederació (CEAFA), la Federació (FEVAFA) i les Associacions de Familiars (AFAs)

Així doncs, amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, volem reivindicar la situació d'extrema indefensió en la qual ens trobem, indefensió deguda a una total falta de voluntat real per part de les institucions públiques que ha fet que la irrupció del COVID-19 haja resultat encara més nefasta en un col·lectiu ja de per si mateix molt vulnerable.

Aquestes reivindicacions s'emmarquen dins de les activitats i la campanya que es realitza amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer que es commemora el 21 de setembre. FEVAFA ha convidat a totes les AFAS, entre les quals ens incloem, a seguir en directe online el seu acte de lliurament dels Premis “Especials de Federació” que es realitzarà dilluns que ve 21 d'11.00 a 13.00 hores. L'acte serà transmés per streaming a través de les seues diferents xarxes socials (YouTube i Facebook). En finalitzar l'acte es farà lectura del manifest.

LES ACTIVITATS PROGRAMADES PER AFA LA SAFOR AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL SÓN:

DIMECRES, 16 DE SETEMBRE DE 2020

- Taller de jardineria i horticultura per als usuaris dels matins.
- Taller de yoga impartit per la professora Alba Usero.
- Taller de manualitats confeccionant cadenes de globus.

DIJOUS, 17 DE SETEMBRE DE 2020

- Taller de cuina per als usuari dels matins.
- Espectacle musical oferit per l’acordeonista José Toledo, per als usuaris de les vesprades.
- Globotà reivindicativa del Dia Mundial, assistiran usuaris, personal i Junta Directiva.

DILLUNS, 21 DE SETEMBRE DE 2020

- Acte oficial Dia Mundial de l’Alzheimer
- Lloc: Ajuntament de Gandia.
- Entrega del manifest reivindicatiu del Dia Mundial de l’Alzheimer a les autoritats de l’Ajuntament de Gandia.
- Despenjada del cartell conmemoratiu del Dia Mundial en el balcó de l’Ajuntament.
- Encés de llums a la façana de l’Ajuntament.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.