laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Pont de Montepino
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04 de septiembre de 2020

EL PONT DE MONTEPINO ESTARÀ RECONSTRUÏT A L'OCTUBRE DESPRÉS D'UNA INVERSIÓ DE MÉS 300.000 EUROS

 

• El conseller d'Obres Públiques, Arcadi España, i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, visiten la infraestructura, que va quedar destrossada per l'incendi d'agost de 2018.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, van visitar ahir les obres del pont de Montepino, un projecte finançat per la Generalitat amb una inversió de 330.000 euros. El pont, que va quedar destrossat després de l'incendi forestal de Marxuquera l'agost de 2018, s'està reconstruint gràcies a aquesta ajuda destinada a pal·liar els danys produïts pel foc.

També van estar presents en la visita el vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Alandete; el president de la Junta de Districte de Marxuquera, Jose Manuel Prieto; i la presidenta de l'Associació de Veïns de Montepino, Lola Martín.

El nou pont, que passa a ser de domini públic, estarà finalitzat a l'octubre. Té una calçada de 5,20 metres i dues voreres (una de 60 cm i una altra de dos metres). A més, s'han eliminat els pilars de la infraestructura, de manera que s'evitaran les afeccions que es puguen produir durant inundacions a la zona.

Arcadi España va poder conéixer, de la mà de l'equip tècnic encarregat de l'obra, els detalls d'aquesta, i ha assegurat que aquesta és "una actuació necessària després de l'incendi patit a la zona, que millorarà la mobilitat dels veïns i veïnes de Montepino, donant accés a la seua urbanització".

Per la seua banda, Diana Morant va afirmar que Marxuquera, un districte d'alt valor ecològic i molt estimat per tota la ciutadania, va patir fa dos anys un dels moments més tristos de la seua història. El pont de Montepino "va ser una de les moltes infraestructures danyades pel foc que hem pogut recuperar gràcies a la Generalitat, que ha sabut atendre les veus dels veïns i del consistori".

Després de l'incendi, el govern del Botànic va destinar 1,8 milions d'euros per ajudar els veïns afectats a recuperar part dels béns perduts, a més d'altres ajudes per cobrir danys públics i privats o per cobrir les despeses de l'Ajuntament relacionades amb l'emergència i postemergència.

Cal recordar que als 300.000 euros que el Consell ha invertit per poder realitzar aquesta nova infraestructura, se sumen els més de 400.000 euros que es van destinar per al pla de recuperació de la massa forestal a les zones afectades per l'incendi i altres 400.000 euros que es van destinar a reparar i millorar les vies públiques que havien patit desperfectes a causa del foc, entre altres mesures.

MÉS DE 3 MILIONS D'EUROS PER AFRONTAR LES CONSEQÜÈNCIES DE L'INCENDI

En total i des que es va produir l'incendi. El Consell ha invertit més de 3 milions d'euros per ajudar a pal·liar els danys provocats per l'incendi. Destaquen els prop de 400.000 € que TRAGSA va destinar per evitar l'erosió del terreny, els 200.000 € que van servir per a sufragar les despeses extraordinàries a què va haver de fer front el consistori com ara l'allotjament dels veïns afectats per les flames o prop de 400.000 € per regenerar la taula forestal, entre altres inversions.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.