laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Gandia
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 02 de septiembre de 2020

L’AJUNTAMENT I LA COMUNITAT EDUCATIVA DELS CENTRES DE GANDIA TREBALLEN COLZE A COLZE EN LA CREACIÓ D’ESPAIS EDUCATIUS SEGURS

 

• Aquest matí els responsables municipals de Sanitat, Educació, Seguretat i Mobilitat s’han reunit amb les direccions i les AMPAs dels centres educatius de la ciutat per tal de planificar l’inici del curs, a partir del 7 de setembre.
• Es tripliquen les entrades i eixides a les escoles, es tallaran al trànsit alguns accessos i hi haurà presència d’agents de la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i Informadors municipals.
• El departament d’Educació inicia una campanya informant de les mesures de seguretat als centres educatius “Garantia d’un curs segur”. Està basada en la coresponsabilitat de totes i tots “per fer més fàcil i segur conviure amb la pandèmia”.

Aquest migdia han comparegut davant els mitjans de comunicació els regidors delegats de Polítiques Educatives, Govern Interior, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Carmen Fuster, José Manuel Prieto i Nacho Arnau, respectivament, per tal d’informar de les mesures que s’aplicaran de forma coordinada amb els centres educatius per a l’inici de curs, a partir del pròxim 7 de setembre, dins el pla Espais educatius segurs. Unes mesures que han estat treballes al llarg del matí en la reunió mantinguda pels responsables municipals (també la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil) amb les direccions i les AMPAs de tots el centres educatius de Gandia, a més de la coordinadora d’AMPAs de Gandia.

* Així, unes de les mesures serà triplicar les entrades i eixides als centres, que en molts casos passaran a d’una a tres i de dos a sis.

Als accessos dels centres hi haurà un dispositiu municipal per tal de controlar les mesures de seguretat, informar i formar: 17 agents de la Policia Local o voluntaris de Protecció Civil. També s’hi incorporen els Informadors municipals de serveis. I és que la prioritat del govern local passa per “garantir un inici del curs amb la màxima normalitat possible. Per aquesta raó, s’ha decidit prorrogar dos mesos més, fins al 24 de novembre, el contracte als 20 Informadors de serveis de l’Ajuntament. Continuaran als mercats dels barris, a la via pública, però se sumaran al dispositiu previst a les entrades i eixides de les escoles”, ha anunciat Prieto.

Precisament, el departament d’Educació llançarà una campanya informant de les mesures de seguretat als centres educatius, sota el lema “Garantia d’un curs segur”. Està basada en la coresponsabilitat de totes i tots amb cartells a les entrades i eixides dels centres. “Estem treballant colze a colze amb la comunitat educativa en l’inici d’aquest curs atípic. Serà complex, però amb coresponsabilitat, si seguim les recomanacions sanitàries, serà més fàcil i segur conviure amb la pandèmia”, ha explicat Fuster.

Finalment, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana ha informat que també hi haurà carrers tallats al voltant de les entrades i eixides dels centres per tal de garantir la seguretat. “És l’ocasió per demanar que els xiquets i les xiquetes hi vagen a peu, en bicicleta o patinet i, preferiblement, acompanyats només d’una persona per unitat familiar”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.