laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07 de julio de 2020

LA JUNTA DE GOVERN LOCAL APROVA LES PRIMERES 174 AJUDES AL COMERÇ DE GANDIA

 

• En total s’hi han concedit 740 sol·licituds, que aniran ratificant-se en les pròximes setmanes.
• També s’aprova el projecte de tele-comandament per a la supervisió més òptima de la xarxa de pluvials i clavegueram de la ciutat.
• S’està actuant ja en la restauració dels vials i els espais verds públics de la urbanització Montesol, afectats per l’incendi de Marxuquera de l’agost de 2018.
• El BOP València publica la convocatòria de subvencions directes de l’Ajuntament al sector turístic de Gandia. Des de demà hi ha 20 dies hàbils per acollir-se’n.

El vice-alcalde, Josep Alandete, el coportaveu del Govern local, José Manuel Prieto, acompanyats del regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, han realitzat hui la primera roda de premsa de forma presencial, després de l’estat d’alarma, per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local celebrada ahir dilluns.

Alandete ha recordat que, a pesar del confinament i la desescalada, la maquinària administrativa i política de l’Ajuntament mai ha parat i, des del 14 d’abril, s’hi han celebrat 11 juntes de Govern Local, una gran part amb caràcter telemàtic.

Pel que fa als assumptes tractats ahir, el vice-alcalde ha ressaltat, en primer lloc, l’aprovació del projecte de tele-comandament per a la supervisió de la xarxa de pluvials i claveguerams, amb un pressupost de 589.000 €. “Això ens permetrà una millora en el tractament de les dades, amb fibra, i un canvi electrònic de tota la xarxa”.

Per la seua banda, Prieto ha destacat les actuacions que ja estan en marxa a la urbanització de Montesol, a Marxuquera, per tal de pal·liar els danys ocasionats a la part pública per l’incendi devastador de l’agost de 2018. S’hi ha invertit més de 451.000 €, gràcies a una subvenció concedida a l’Ajuntament. “Complim el compromís adquirit pel govern local amb el veïnat de Montesol de fer-hi una inversió pública potent. Concretament, en la restauració (asfaltat, canonades...) de tres vials i totes les zones verdes o parcs públics molt danyats pel foc”.

El coportaveu també ha anunciat que el BOP de València ha publicat hui dimarts la convocatòria de les subvencions directes de l’Ajuntament de Gandia per a re-activar el sector turístic de la ciutat: 250.000 € per als hostalers i 175.000 € per a les instal·lacions turístics. A partir de demà dimarts hi ha 20 dies hàbils per tal de sol·licitar les ajudes. “Un nou compromís del govern local per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector turístic”.

Precisament, la Junta de Govern Local va ratificar ahir la primera tanda d’ajudes concedides al comerç per a la re-activació del sector. Concretament, 174 (258.000 €) de les 740 sol·licituds admeses a tràmit. Totes, excepte 2, han rebut l’ajuda màxima de 1.500 € cada una. El 80% de les sol·licituds s’han formalitzat de forma telemàtica. “La idea és que cada setmana aprovem una tanda a la Junta de Govern Local. Hem decidit no esperar a que estiguen totes aclarides i facilitar el seu pagament ràpid”. Martínez ha explicat que també un gran nombre de sol·licituds estan pendents de detalls, com ara la falta de documentació de l’administració o de l’interessat mateix.

“Ens haguera agradat haver esgotat la totalitat de la partida prevista de 2 milions d’€ per a les ajudes, però 740 sol·licituds són una quantitat també important, tot i que per baix del desitjat per aquest govern”, ha conclòs el regidor de Comerç.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.