laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07 de julio de 2020

EL FESTIVAL POLISÒNIC GANDIA MÉS INTERNACIONAL S’ADAPTA A LA ‘NOVA NORMALITAT’

 

• La 31 edició s’inicia el 31 de juliol fins al 15 d’agost, al Jardí de la Casa de la Marquesa, a les 22.30 h.
• Estan garantides totes les mesures de seguretat sanitàries, més enllà de les exigides. Així, es redueix l’aforament, que passa de 600 a 180. Les cadires seran numerades i el públic serà acompanyat fins al seu seient. L’ús de mascaretes serà obligatori.
• El cartell combina la música brasilera, amb el blues, el jazz, la música tradicional, mediterrània... Sis actuacions, quatre de les quals són grups internacionals. Destaca la presència de Carmen París el 14 d’agost.
• Nahuel González, regidor de Cultura: “Tot i les dificultats, era important fer el festival. L’estiu cultural sense el Polisònic no seria el mateix. També pel que significa per a la dinamització del comerç i l’hostaleria urbans. Serà un repte, una edició especial que serà recordada en el futur”.
• Les entrades (10-8 €) estan ja a la venda, a la Casa de la Marquesa.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del programador musical i director de la Cada de la Marquesa, Eudald Gonzalez, han presentat aquest matí la 31 edició del Festival Polisònic Gandia. L’esdeveniment musical, un clàssic de les nits d’estius a la nostra ciutat, es desenvoluparà del 31 de juliol al 15 d’agost, a les 22.30 h, al Jardí de la Casa de la Marquesa.

“Finalment, consultats els tècnics, el govern local vam decidir realitzar el festival, perquè estan garantides totes les mesures de seguretat, fins i tot més enllà de les exigides per les autoritats sanitàries, També perquè tenim un compromís de tota la corporació municipal de reactivar la cultura de la ciutat quan més prompte millor”, ha destacat el regidor de Cultura.

Així, es redueix considerablement l’aforament, que passa de les 600 persones en edicions anteriors a 150 places, garantint la distància mínima d’1,5 m entre cadires. Les butaques estaran numerades i personal tècnica de la cada acompanyarà, un a un, el públic fins al seu lloc assignat. S’ha dividit l’espai en 4 zones: 3 a peu d’escenari (10 €, 8 amb descompte de Carnet Jove o de jubilat/pensionista), i una altra dalt, a la zona de terrassa del quiosc-bar (8 €, 6 amb descompte). En tots els casos, l’ús de mascaretes serà obligatori.

El festival és autosuficient, gràcies a les subvencions de la Conselleria de Cultura, la Diputació de València, l’aportació de l’Ajuntament de Gandia i la venda d’entrades.

“Tot i les dificultats, era important fer el festival. L’estiu cultural sense el Polisònic no seria el mateix. També pel que significa per a la dinamització del comerç i l’hostaleria urbans. Serà un repte, una edició especial que serà recordada en el futur”, ha assegurat Nahuel González.

EL CARTELL

Per la seua banda, Eudald González ha destacat que aquesta serà una de les edicions més internacionals amb 6 grups, 4 dels quals són estrangers. Com és habitual, s’hi barregen estils: des de la música brasilera, tradicional, mediterrània, fins al blues, el jazz... “El Polisònic sempre ha sigut un festival obert als estils musicals no habituals als macro-festivals d’estiu. Hem rebut moltes felicitacions de grups, promotors musicals, directors d’altres festivals... per haver continuat amb el festival. Perquè el més fàcil hagués estat no fer-lo, però és possible realitzar-lo, tot i les condiciones de seguretat”.

Del cartell destaca l’actuació, el 14 d’agost, de la cantant Carmen París, una de les veus destacades la música tradicional, que barreja la jota amb altres estils. “Però l’èxit del Polisònic és que la majoria de grups són desconeguts en festivals musicals i la gent hi descobreix autèntiques joies”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.