laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Taller de cine
Foto: Pixabay/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 06 de julio de 2020

L'AJUNTAMENT D’OLIVA INICIA EL TALLER DE CINEMA INFANTIL ‘LLUMS, CÀMERA, ACCIÓ ES RODA”

 

• L'Ajuntament d'Oliva, des de la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques ha iniciat el 4t taller de cinema infantil 'Llums, càmera, acció es roda’, el qual estava previst que començara en primavera però a causa de la pandèmia es va haver d'ajornar, i el qual pretén acostar la cultura oral i el nostre patrimoni a través de la interpretació i la cinematografia.

Enguany el taller deixa les 'Llegendes del Pinet’, per endinsar-se dins de la campanya 'Espanta la por 2020', el qual té com a objectiu difondre l'imaginari popular valencià de la por, amb monstres com la quarantamaula, l'home del sac o el butoni... així com fomentar la lectura i el coneixement de la literatura popular valenciana, promoure l'ús de biblioteques i propiciar la recopilació local de llegendes i rondalles.

El curtmetratge que es realitzarà en aquest taller està inspirat en la rondalla popular 'Marieta i el mort' i estarà dirigit per Ana Canet i Vicent Llodrà. Els protagonistes seran xiquets i xiquetes de 3r a 6é de primària.

El passat divendres 3 de juliol va tindre lloc la selecció d'artistes i el pròxim dimarts 14 de Juliol començarà la primera sessió de gravació, la resta de gravacions s'efectuaran durant el període estival. L'estrena mundial està prevista per al dia 30 d'octubre, vespra de la nit d'ànimes.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, afirma que 'és necessari donar a conéixer la cultura valenciana de la por, ja que aquesta ha estat oculta moltes vegades davant de la gran influència americana de Halloween. A més, és necessari transmetre la nostra cultura als més menuts, ja que aquests són els dipositaris perquè no es perda´

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.