laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 03 de julio de 2020

AJUNTAMENT DE GANDIA I CONFRARIA DE PESCADORS DEL GRAU REEDITEN L’ACORD PER A LA RECOLLIDA DE MEDUSES DE LES NOSTRES PLATGES

 

• Un total de 18 barques, en diferents torns, faenen des de hui mateix i fins a setembre en la captura dels celenterats, causants de les picadures molestes. Millora la qualitat de l’aigua i, alhora, representa un benefici afegit per al sector pesquer, molt afectat per la crisi de la COVID-19.
• Alícia Izquierdo: “Agraïm que, un any més, la Confraria de pescadors se sume a aquesta campanya que, a més a més, ajuda a garantir la netedat de les nostres platges, pensant sobretot en la temporada turística”.
• Miguel Ángel Picornell: “L’acord té molts avantatges: Per als pescadors del Grau representa ingressos extres en època de baixa activitat i els usuaris de les platges es protegeixen de les picadures de les mesures”.

L’Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors han reeditat el conveni de col·laboració per a la campanya de recollida de meduses de les platges de Gandia fins al mes de setembre. La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, acompanyada del president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell i del president de la Confraria de Pescadors del Grau, Domingo Ciurana, ha esperat aquest matí al port pesquer l’arriba de les primeres barques.

En total, s’han adherit a la campanya 18 pesqueres, que faenaran duran 44 dies en diferents torns, coordinades per la confraria.

“Des de l’Ajuntament volem agrair a la Confraria de Pescadors del Grau que, un any més, se sume a aquesta campanya que, a més a més, ajuda a garantir la netedat de les nostres platges, pensant sobretot en la temporada turística”, ha destacat Izquierdo.

“El conveni te molts avantatges per al sector pesquer i turístic. El primer, guanya uns diners extra molt necessaris després del perjudici econòmic causat per la crisi de la COVID-19. I els usuaris de les nostres platges es lliuren de les picadures molestes de les meduses”, ha assegurat Picornell. 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.