laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras el descubrimiento
Foto: AyuOliva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 02 de julio de 2020

APAREIXEN RESTES DE LA MURALLA DE LA VILA EN LES OBRES DE RESTAURACIÓ DEL PALAU D'OLIVA

 

• Durant les obres de restauració de la denominada Torre de la Pólvora, del Palau Comtal d'Oliva, sufragades pel Programa Operatiu FEDER de la C. Valenciana 2014-2020 i l'Ajuntament d'Oliva, ha aparegut la base de la muralla que tancava la Vila amb el Raval, en el tram que anava des del Palau a la torrassa i portal del Pi, que se situa al carrer de l’Abadia i de sant Cristòfol. Les restes aparegudes es troben a la casa del carrer de l’Aula núm. 23, on es podrà visitar la nova torre del palau que s'ha tret a la llum.

La muralla va ser construïda pel tercer Comte d'Oliva, Francesc Gilabert de Centelles, a mitjan Segle XVI, per a ampliar el recinte de la Vila que estava voltat per murs de l'època del primer Comte.

De la mateixa època serien l'ampliació del Palau, el Fortí de Santa Anna i l’Enginy del sucre, que es troba en una primera fase de restauració, amb la mateixa ajuda que aquesta intervenció.

Sobre la documentació que es té de la muralla, sembla ser que es va destruir com a càstig, a principis del S.XVIII, després de la victòria del bàndol borbònic en la guerra de successió, ja que Oliva i els seus senyors havien donat suport al bàndol austracista.

* Encara que sembla ser que no es va destruir completament, ja que existeix algun tram amagat entre les cases del carrer de l’Abadia.
* El descobriment constata les característiques que tindria la muralla i verifica la disposició i direcció que tenia, demostrant la informació que es tenia de documents i plànols anteriors.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.