laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 29 de junio de 2020

FIRA MERCAT GANDIA TORNARÀ A OBRIR A PARTIR DE NOVEMBRE

 

• Reformes, productes sostenibles, vintage, immobiliària, viatges, del llibre, art... són algunes de les mostres que prepara la nova temporada.
• El Consell Local de Comerç es reunia dijous passat, de forma presencial, per primera vegada després del confinament, per tal de repassar les mesures pal·liatives de suport i dinamització del comerç urbà durant la crisi sanitària. I, sobretot, les accions de futur per a la reactivació econòmica del sector.
• Ferran Martínez: “A banda, de la re-apertura de Fira Mercat, des de l’àrea de Polítiques Econòmiques estem treballant en altres iniciatives per a reactivar el sector, com ara la creació d’un nou mercat de proximitat de fruita i verdura o l’impuls definitiu de la transformació digital del nostre comerç, necessària i urgent, com hem pogut comprovar durant el confinament”.

El Consell Local de Comerç de Gandia es va reunir dijous passat, per primera vegada de forma presencial des del confinament. A la reunió, el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, hi va fer un repàs tant, de les activitats suspeses des del passat 16 de març com a conseqüència del decret d’alarma per la Covid-19:

Firamercat, Fires del Motor, de l’Esport, Digital i automòbil d’ocasió a la platja, Outlets d’estiu al nou Espai Baladre... Activitats amb el gremi de pastissers per Sant Joan…

També s’hi va informar de les mesures pal·liatives realitzades des del govern local per a donar suport al comerç urbà durant la crisi sanitària: Agilització de pagaments a proveïdors; Avançament subvencions a associacions; Aprovació modificació Ordenança Domini públic (terrasses); Creació de l’oficina d’atenció a Autònoms i empreses i de Comerç/Hostaleria/Mercats; Endarreriment pagament impostos. Línea municipal d’ajudes al Comerç (2 milions d’€).

ELIMINACIÓ TAXES:

- Xiringuitos i instalacions platja.
- Terrasses.
- Pàrquiings municipals activitats empresarials.
- Mercats.
- Mercats d’abastiment i Prado.
- Altres ocupació via pública.
- Fem d’activitats empresarials.

D’altra banda, Martínez també va explicar les mesures dinamitzadores realitzades: Publicitació comerç a domicili; Campanya sensibilització/Informació “ET TOCA A TU” (repartiment 4.000 follets, 8000 cartells, tótems, mupis i mitjans comunicació convencionals i digitals); Campanya als barris: Roís de Corella i Peatonalització Centre Històric/Raval/Prado; Reactivació mercats (tots al 100% excepte el dels diumenges a la platja); Redimensionament de les terrasses (343 s/404 (85%)- Actual 116% s/2019); Manteniment de l’activitat dels programes d’ocupació via telemàtica (30 llocs de treball; Innovació (Urbalab): Creació de “l’espai d’autoaprenentatge” per a la ciutadania i “Programa IMPULSA” sobre Internet als negocis, dirigit al comerç.

I es van anunciar les línies mestres d’un pla de reactivació econòmica a futur, en el qual destaca la re-apertura, el pròxim novembre de Fira Mercat Gandia amb fires de Reformes, Productes sostenibles, Vintage, Immobiliària, Viatges, del Llibre i dues d’Art...

“A banda, de la re-apertura de Fira Mercat, des de l’àrea de Polítiques Econòmiques estem treballant en altres iniciatives per a reactivar el sector, com ara la creació d’un nou mercat de proximitat de fruita i verdura o l’impuls definitiu de la transformació digital del nostre comerç, necessària i urgent, com hem pogut comprovar durant el confinament”. Així, es treballa en la creació de la figura dels “Agents d’innovació”: programa de consultoria i acompanyament personalitzat per a la transformació digital del comerç. També els “Bons Tecnològics”: Programa d’ajudes directes per a la transformació tecnològica del comerç. Dotació: 300.000€, dirigida a autònoms, empreses i al moviment Associatiu. I la creació d’un “Laboratori d’innovació comercial” per tal de recollir, mostrar i difondre al sector comercial les iniciatives més innovadores existents al mercat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.