laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 25 de junio de 2020

GANDIA CONSTITUEIX EL CONSELL DE REACTIVACIÓ CULTURAL

 

• Es tracta d’una de les 14 mesures aprovades per unanimitat a l’Ajuntament per a donar suport al sector cultural de Gandia, greument afectat per les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid-19. La primera reunió ha tingut lloc aquest matí amb la presència d’agents culturals de les principals disciplines artístiques i representants de tots els grups municipals.
• Una de les primeres mesures acordades és la posada en marxa, hui mateix, de la nova web cultura.gandia.org on s’hi podran registrar totes i tots els artistes de la ciutat. El compromís és contractar-los almenys una vegada a l’any.
• Al nou web també s’hi pot consultar tota la programació cultural, pública i privada, que genera la ciutat. Substitueix “el Full” en paper, que deixarà d’imprimir-se per raons d’higiene sanitària i ecològiques.
• Nahuel González, regidor de Cultura: "Ens hem emplaçat a una segona reunió, presencial, per al mes de juliol, que servirà ja per a concretar l’aposta per la cultura, la reactivació i que la crisi per la Covid-19 afecte el menys possible a una ciutat viva que té artistes amb molt de renom i qualitat, que estan passant-ho malament, però que tenen al seu costat a l’Ajuntament de Gandia”.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director general de Participació Ciutadana, Joanjo Giner, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar la constitució, aquest matí mateix, del primer Consell per a la reactivació cultural de la història de la ciutat, format per representants dels grups municipals i dels agents culturals de les diferents disciplines artístiques de la ciutat.

Es tracta d’una de les 14 mesures aprovades per unanimitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament per a donar suport al sector cultural de Gandia, greument afectat per les conseqüències econòmiques de la pandèmia de la Covid-19.

“L’aposta pels artistes locals és l’eix fonamental del consell i, prova d’això, és l’acord de creació d’un registre d’artistes locals de totes les disciplines i el compromís que seran contractats per l’Ajuntament, almenys una vegada a l’any”, ha explicat González. Aquest registre d’artistes locals va lligat a la posada en marxa, hui mateix, del nou web del departament de Cultura: www.cultura.gandia.org, on podran inscriure’s-hi.

“Cal destacar la importància de la participació activa dels agents culturals, perquè tinguen veu en les mesures com la borsa d’artistes locals en les diferents disciplines. Donar suport a la creació cultural local és una eina fonamental per a eixir de la crisi”, ha afegit Giner.

Al nou web també s’hi podrà consultar tota la programació cultural, tan pública com privada (agenda, notícies, activitats...) que genera la nostra ciutat. Substitueix la versió en paper de “el Full cultural”, que deixarà d’imprimir-se per raons d’higiene sanitària i ecològiques. “Volem que la gent conega que a Gandia la cultura està viva, que hi ha molta programació cultural tot i les restriccions”, ha destacat el regidor de Cultura.

Durant la reunió, els representants han realitzat també altres propostes, com ara augmentar el concerts en diferents espais, que l’Ajuntament faça de mitjancer amb la conselleria d’Educació per a buscar ajudes econòmiques que donen suport al sector, promocionar les danses valencianes amb un festival itinerant a la ciutat i la platja, un certamen de poesia i escriptura durant el juliol a la platja, la compra d’art d’artistes locals...

“Ens hem emplaçat a una segona reunió, presencial, per al mes de juliol que servirà ja per a concretar l’aposta per la cultura, la reactivació i que la crisi per la Covid-19 afecte el menys possible a una ciutat viva que té artistes amb molt de renom i qualitat, que estan passant-ho malament, però que tenen al seu costat a l’Ajuntament de Gandia”, ha conclòs González.

Hui també s’ha presentat el nou logo del departament de Cultura, obra de la dissenyadora local Eva Nieto.

MEMBRES DEL CONSELL DE REACTIVACIÓ CULTURAL DE GANDIA

1. Nahuel González, Regidor de Cultura i representant del Grup municipal Compromís +´Gandia unida - Ajuntament de Gandia.
2. José Manuel Prieto – Regidor de l’IMAB, Escena Urbana i Política Festiva en representació del Grup municipal PSPV-PSOE - Ajuntament de Gandia.
3. Víctor Soler, Regidor del Grup municipal PP - Ajuntament de Gandia
4. Pascal Renolt, Regidor del Grup municipal C’s - Ajuntament de Gandia
5. La Cris – Música i art urbà
6. Óscar Creus - Pro-música
7. Lluís Miret - Director CEIC Alfons el Vell
8. Rafa Gomar - President de l’associació Saforíssims, Societat Literària
9. Ruth Palonés – Escola de teatre del T. Serrano
10. Javi Puig - Cantautor
11.- Flug (Sergi T. Almela) - Co-coordinador Serpis Urban Art Project (art urbà)
12. José Luis Larroca – Programador musical
13. Adriana Serlik - Escriptora
14. Juli Capilla - Escriptor i editor
15. Rosa Mascarell – Comissària d’art
16. Balbina Sendra – Directora Palau Ducal dels Borja
17. Josep Basset - Escultor
18. Francesc Burgos - DSirector Teatre del Raval
19. Mariano Velázquez – Representant teatre amateur
20. Àlex Oltra - Fotògraf
21. Pau Plana - Museu Faller
22. David Matoses – Festival ‘Panxa Verda’ (música)
23. Manoli Martos – Directora Orfeó Borja (música)
24. Joan Muñoz Crespo – Director General d’Escena Urbana Ajuntament de Gandia.
25.- Remei Fluixà - (Directora Banda de Música del Grau) en representació de les Bandes de Música de Gandia
26.- Josep Lluís Medieta - Associació Rebombori, en representació de la resta d’associacions de dansa valencianes
27.- José Ripoll - Dj

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.