laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 17 de junio de 2020

GANDIA INICIA EL SERVEI D'ATENCIÓ PERSONALITZADA EN PREVENCIÓ DE CONDUCTES ADDICTIVES

 

• Els telèfons de contacte de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Gandia són: 689 14 76 35 i 628 62 34 66.

Ahir va començar a funcionar el servei d’atenció personalitzada de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Gandia, el qual es troba dintre de l’àrea de Sanitat i Polítiques Saludables amb la seua regidora al capdavant, Liduvina Gil Climent.

Les UPCCA tenen tres línies d’actuació: la prevenció universal (estudiants, docents i familiars dels estudiants), la prevenció selectiva (sectors determinats de població vulnerable a l’addicció); on aquestes dues línies ja estaven desenvolupant-se des de l’any 2016; i la prevenció indicada (atenció personalitzada en els primers consums de substàncies addictives), que és la que hui, 15 de juny de 2020, es posa en marxa.

La prevenció indicada està dirigida, majoritàriament, a la població adolescent; però també als familiars, tutors legals o docents d’aquest perquè, normalment, són aquests últims qui sol·liciten l’ajuda i seran factors clau perquè la prevenció funcione. Aquest tipus de prevenció s’aplica quan ja han iniciat alguna conducta addictiva i presenten els signes inicials de problemes associats a la substància.

És el conjunt d'activitats dirigides a aquelles persones que han experimentat amb drogues i mostren conductes problemàtiques associades a l'addicció. Els objectius d'aquests programes soler reduir el consum de substàncies, la freqüència o la quantitat i els problemes associats a aquest. Se selecciona de manera específica als participants per al desenvolupament de les activitats que, bàsicament, pretenen modificar les seues conductes.

Per a poder proporcionar aquest servei, tenint en compte la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19, el departament de Sanitat i Polítiques Saludables ha habilitat dues línies de telèfon per a: o bé realitzar una sessió telefònica (si la persona és població vulnerable al virus o té problemes d’estar físicament) o bé sol·licitar una cita presencial amb els psicòlegs de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Gandia. Les línies de telèfon són: 689 14 76 35 i 628 62 34 66.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.