laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
Foto: Carolina Woodward/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 17 de mayo de 2020

LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS COMPLEIX 20 ANYS I HO CELEBRA AMB UN LOGOTIP I UNA PANCARTA COMMEMORATIUS

 

• El logotip commemoratiu ha estat encomanat al jove dissenyador de Gandia, Tonet Durà, que el presentarà dilluns a les 19h a les xarxes socials de Cultura Gandia.
• La pancarta es penjarà de la façana de l’edifici el dimarts 19 jornada en la que es conmemora el 20 aniversari. L’acte es podrà veure el mateix dia a les 19 hores també a les xarxes socials del departament de Cultura.
• Serà a la tardor quan tindran lloc les activitats commemoratives que s’han hagut d’aplaçar amb motiu de la pandèmia.

La Casa de Cultura Marqués González de Quirós de Gandia compleix 20 anys el proper dimarts 19 de maig. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Gandia ha encomanat, a través del departament de Cultura, un logotip commemoratiu al jove dissenyador gandià, Tonet Durà.

Serà el propi Durà qui presentarà i explicarà la seva obra el dilluns 18 en directe a través de les xarxes socials de Cultura Gandia.

A més a més, dimarts 19, el mateix dia que es compleixen 20 anys de la apertura de la Casa de Cultura, el regidor responsable de l’àrea, Nahuel González, acompanyat del director de la Casa de Cultura, Eudald González, despenjaran una pancarta commemorativa a la façana de l’edifici.

Nahuel González, regidor de Cultura, ha senyalat que “des de l’ajuntament de Gandia celebrem el 20 aniversari de la Casa de la Marquesa, la seu de moltíssims concerts, activitats, exposicions, teatres, que han marcat la història de Gandia i que ha sigut un referent a nivell estatal en foment de la cultura i per això, aquesta setmana, encara amb les mesures de seguretat pertinents, farem dos activitats importants, com és la presentació del nou logotip del 20 aniversari i la penjada de una pancarta que convida a l’aniversari de la casa i també a fomentar la cultura. Una vegada finalitze l’estat d’alarma, esperem que després d’estiu puguem celebrar com toca aquest aniversari”.

* No serà fins la tardor quan tindran lloc les activitats conmemoratives que s’han hagut d’aplaçar amb motiu de la pandèmia.

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós es va inaugurar el dia 19 de maig de 2000 després d’una llarga negociació entre els Trénor, -l’aristòcratica familia propietària de l’immoble-, l’entitat bancària que ostentava la gestió, -en aquell momento Bancaixa-, i l’Ajuntament de Gandia. Després de signar l’acord entre les parts i de 12 mesos aproximadament de rehabilitació, l’edifici va passar a ser el Centre Cultural de referència per als ciutadans de Gandia i de la Comarca.

Durant estos 20 anys, la Casa ha acollit esdeveniments socials i culturals de tota índole, tant els que organitza el propi Departament de Cultura com aquells que provenen de l’efervescent iniciativa associativa, pública o privada, de la ciutat. Els seus espais han donat cobertura a la Universitat d’Estiu, a exposicions temàtiques i artístiques de primer nivell, a simposis, congressos, conferències, debats, presentacions, festivals, projeccions cinematogràfiques i, de manera prolífica, a cicles de concerts que han omplit el jardí de ritmes musicals diversos, sobretot a la primavera i a l’estiu.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.