laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Oliva
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 07 de abril de 2020

L’AJUNTAMENT D’OLIVA PREVEU INVERTIR 300.000 € EN POLÍTIQUES SOCIALS QUE PAL·LIEN ELS EFECTES DE L’ACTUAL CRISI

 

• L’Ajuntament d’Oliva ha aprovat una modificació de crèdit per valor de més de 300.000 € per a destinar a polítiques socials.
• Esta modificació de crèdit va a càrrec del romanent de tresoreria per a despeses generals, per tant no suposa la minoració de cap altra partida.

“L’objectiu d’aquestes mesures és cobrir d’una manera ràpida i efectiva les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables, i no deixar a ningú enrere durant aquesta crisi”, ha assegurat Yolanda Balaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva.

El principal mecanisme de suport a les persones necessitades en situacions d’emergència com la que estem vivint és la Prestació Econòmica Individual d’Emergència Social. En el mes de març es van concedir quasi 45.000?€ en ajudes socials d’emergència per a 90 famílies. Per als pròxims dos mesos se n’ha previst destinar altres 145.000?€, el que faria un total de 190.000€ destinats a aquest tipus d’ajudes.

També s’han destinat les darreres dues setmanes 3.500 € per als vals de menjador municipals, complementaris als de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dels qual s’han beneficiat al voltant de 100 famílies. El departament de Benestar Social ha previst altres 21.000?€ per als mesos d’abril i maig.

El Servei d’Atenció Domiciliaria s’ha ampliat amb la contractació de dues treballadores més. A més de les persones que el sol·liciten en aquesta situació d’estat d’alarma, el Departament de Benestar Social ha contactat amb els usuaris que estaven en llista d’espera per a oferir-los el servei i no deixar així a cap persona necessitada fora. El personal del servei va equipat amb tot l’equipament de seguretat necessari per a garantir la salut tant del personal com dels usuaris.

En matèria de personal, l’ajuntament preveu una inversió de més de 80.000?€ amb la incorporació de dos auxiliars per al Servei d’Atenció a Domicili i una treballadora social, així com la pròrroga dels contractes de part del personal del departament que finalitzaven el mes de maig.

L’augment de recursos destinats al personal del departament de Benestar Social ve motivat per les indicacions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de no escatimar en recursos per a atendre a les persones i col·lectius més vulnerables. Es pretén d’aquesta manera accelerar la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió i de l’ajuda a la Dependència.

Tot i les mesures urgents en matèria d’habitatge que ha pres el govern central, la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, és conscient que aquest problema es pot agreujar una vegada passat l’estat d’alarma. És per això que està intensificant els esforços que ja s’estaven posant abans de l’arribada del coronavirus en aquest sentit. “Seguirem reclamant, amb més força si cap, a la Generalitat que adquirisca vivenda social a Oliva, i treballarem per la construcció d’un Centre de Dia i un Alberg Social al més prompte possible”, ha assegurat la regidora.

Les residències per a persones majors són una de les prioritats, tant del departament municipal com de la Conselleria de Sanitat. El consistori manté contacte estret i permanent amb les residències, tant públiques com privades, per a garantir que disposen de tot el material necessari.

Els xiquets i xiquetes vulnerables també reben tota l’atenció necessària durant l’estat d’alarma. A més del val-menjador per a aquells que no han rebut el de la conselleria, en Oliva s’està fent el seguiment de manera telemàtica, en la mesura del possible, a quasi 70 famílies amb menors per a vetlar que tenen cobertes les necessitats bàsiques i garantir la seua seguretat.

La situació d’estat d’alarma agreuja la situació de les dones víctimes de violència de gènere, ja que moltes d’elles es veuen obligades a compartir confinament amb el seu agressor. Per això des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb els ajuntaments, s’ha reforçat l’atenció telemàtica a aquestes dones. Per a una detecció més ràpida dels casos de violència de gènere en aquesta situació de confinament es prega a la ciutadania la seua col·laboració. Si tens alguna sospita, crida al 016 o al 900 580 888.

COLABORACIÓ ESTRETA AMB ALTRES ENTITATS

El Departament de Benestar Social està treballant en estreta col·laboració amb la Creu Roja, que ha mobilitzat la major quantitat de recursos de la seua història per a atendre a les persones més necessitades durant aquesta crisi.

L’Ajuntament d’Oliva ha obert un fons de 5.000 € perquè l’entitat compre menjar i medicaments per als seus usuaris. També ha previst 25.000 € en concepte de l’atenció domiciliària que Creu Roja ofereix a persones majors, amb mobilitat reduïda o vulnerables. Aquesta quantitat suposa augmentar al doble la que rep Creu Roja en el seu conveni anual amb l’Ajuntament d’Oliva.

VAL-BECA MENJADOR COMPLEMENTARI AL DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

El Departament de Benestar Social ha preparat un val-beca de menjador, complementari al de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per a arribar a més xiquets i xiquetes.

Les famílies vulnerables que no s’han beneficiat del val-beca de menjador de la conselleria, i que tinguen menors o dependents al càrrec, obtindran, per part de l’Ajuntament d’Oliva, entre 30 € i 50 € setmanals per a la compra d’aliments, depenent del nombre de menors o persones dependents al càrrec. Aquesta ajuda es prolongarà durant el temps que els centres escolars estiguen tancats.

“Amb aquesta mesura extraordinària pretenem que en aquesta situació d’estat d’alarma, i crisi sanitària, cap xiquet es quede sense menjar en el nostre poble. Agraïm enormement la tasca realitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, en aquest sentit. Alhora, com a institució més pròxima a la ciutadania, des de l’ajuntament volem complir amb la nostra responsabilitat d’arribar a totes les persones vulnerables”, ha assegurat la regidora delegada de Benestar Social, Yolanda Balaguer.

El personal del Departament de Benestar Social ha elaborat una llista de les famílies vulnerables que puguen necessitar l’ajuda, i l’han contrastada amb les dades de la conselleria. Així, aquelles persones que són beneficiàries del val-menjador municipal rebran la telefonada del personal del departament, que els detallarà tota la informació perquè puguen realitzar la seua compra.

S’AMPLIA EL SERVEI DE MEDIACIÓ HIPOTECÀRIA PER A ATENDRE ALS AFECTATS PER LA CRISI DE LA COVID-19

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes que aquesta crisi sanitària puga tindre sobre les famílies més necessitades, totes les institucions s’han bolcat per a oferir solucions.

Així, en matèria d’habitatge, l’Ajuntament d’Oliva ha ampliat el servei de Mediador Hipotecari i Conflictes Familiars. El servei que s’oferia periòdicament en el Centre Social de Sant Francesc, passa a ser continu i telemàtic. Es poden fer les consultes pertinents al telèfon 606 421 013 i als correus centromediacion@mediacion.icav.es i hipotecaria@mediacion.icav.es.

Aquesta acció, coordinada des del Departament de Benestar Social, s’alinea amb altres mesures preses per les institucions superiors. L’ampliació del termini de les ajudes al lloguer d’habitatge de la Generalitat Valenciana i la moratòria de les hipoteques per a aquells que hagen vist reduïts els seus ingressos o es troben en situació d’atur aprovada per el Govern Central s’emmarquen en el mateix objectiu que persegueix l’ajuntament amb l’ampliació del servei de mediació hipotecària.

“No volem que la crisi actual afecte especialment a les persones més necessitades, per això totes les institucions ens estem coordinant amb l’objectiu de no deixar ningú enrere. Des de l’Ajuntament d’Oliva mobilitzarem tots els recursos al nostre abast perquè les famílies de la nostra ciutat patisquen el menys possible els efectes d’esta crisi”, ha afirmat la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer.

ATENCIÓ PSICOLÒGICA A LA POBLACIÓ

El Departament de Benestar Social ha habilitat un telèfon, i un correu electrònic, per a atendre aquelles persones que necessiten atenció psicològica per la situació de confinament, o per la pèrdua d’una persona pròxima

L’Ajuntament d’Oliva posa a disposició de la població un servei d’atenció psicològica, oferit per l’equip de persones psicòlogues i que treballen per a l’ajuntament, en horari de 9.00 h a 14.00 h de dilluns a divendres.

L’objectiu del servei és el suport psicològic d’aquelles persones que ho necessiten a causa de les situacions provocades per l’actual crisi sanitària. La por al contagi, el patiment per la pèrdua d’alguna persona pròxima, els problemes derivats del confinament, o la incertesa econòmica i laboral són alguns dels factors que poden afectar a la salut mental de les persones. Per a totes elles, l’equip de persones professionals del Departament de Benestar Social estaran disponibles i els oferiran la millor atenció possible.

A més, els mateixos professionals han elaborat una guia de recomanacions genèriques per a afrontar la nova situació provocada per la COVID-19. Entre les orientacions trobem consells per a informar-nos adequadament, planificar i organitzar la nova situació, aprofitar el moment i cuidar de les nostres emocions, així com mecanismes per a combatre els moments d’estrés i ansietat. La guia es pot consultar ací o en la pàgina web específica de la COVID-19 habilitada per l’Ajuntament d’Oliva.

Si necessites assistència psicològica, relacionada amb el coronavirus, pots sol·licitar-la a través del correu electrònic atenciopsicologica@oliva.es, indicant nom i cognoms, edat, telèfon i motiu de la sol·licitud. També pots cridar al telèfon 96 285 02 13, sol·licitar assistència psicològica i deixar les teues dades; una persona professional de la psicologia es posarà en contacte amb tu.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.