laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuGandia/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07 de febrero de 2020

PUBLICADES LES BASES DEL CONCURS FOTOGRÀFIC I DE RELATS BREUS DE LA UPG

 

• La temàtica d’aquesta 3a edició de MIRA GANDIA! és el Patrimoni natural. Termini de presentació: Del 3 de febrer al 25 de març de 2020.
• Per la seua banda, l’onzè certamen literari girarà al voltant del canvi climàtic des de qualsevol dels seus aspectes: social, polític, mediàtic, ambiental, etc... Termini de presentació: Del 10 de març al 10 de maig de 2020.
• Està organitzat pel Departament de Cultura – Universitat Popular de Gandia, amb la col·laboració de l’associació Amics de la UPG.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la monitora de Fotografia de la Universitat Popular de Gandia (Upg), Ana Amesti i la representant de l’associació Amics de la Upg, l’escriptora i poeta Adriana Serlik, han presentat aquest matí les bases del III Concurs Fotogràfic “Mira Gandia!” i del 11é Concurs de Relats Breus, que organitza el Departament de Cultura, a través de la Upg, amb la col·laboració d’Amics de la Upg.

III CONCURS FOTOGRÀFIC UPG “MIRA GANDIA!”

Amb la finalitat d’estimular i premiar econòmicament uns projectes fotogràfics que siguen capaços de mostrar el valor patrimonial, tant el paissatgístic com el cultural i artístic, de la ciutat i el seu entorn. Si en les dues primeres convocatòries el tema del concurs feia referència als valors immobles patrimonials, enguany la mirada s’ha centrat en el patrimoni natural i paisatgístic del nostre entorn. Horta, muntanya, marjal i mar formen paisatges singulars que, junt amb les zones verdes urbanes, ens proporcionen una rica varietat de fauna i flora, barrancs, boscos, tossals, o coves. Un bast patrimoni que s’enriqueix, a més, per les variacions espectaculars que poden produir els canvis d’estació.

“La UPG porta 35 anys formant aficionats a la fotografia perquè a més de les imprescindibles tècniques, càmeres o formes d’edició, eduquen la sensibilitat de la mirada, que aprenguen a saber copsar tot allò que els envolta amb ulls fotogràfics. El procés d’aprenentage a la UPG considera igualment important que els alumnes tinguen oportunitats com la d’este certamen per mostrar el que han aprés i formar part activa de la vida cultural i social de la ciutat”, ha explicat González.

PODRAN PARTICIPAR-HI TOTS ELS AFICIONATS A LA FOTOGRAFIA QUE SIGUEN:

• a) Alumnes i exalumnes dels cursos de fotografia UPG.
• b) Aficionats en general.

Les obres seran individuals. Cada autor podrà presentar un màxim de tres obres. Es valorarà la qualitat artística i el valor documental de les imatges. Totes les fotografies hauran de ser originals, no premiades ni publicades en cap altre concurs i estar lliures de drets que puguen tindre tercers.

El termini d’admissió de les obres serà del 3 de febrer al 25 de març de 2020.

PER A CADASCUNA DE LES CATEGORIES, S’ESTABLEIXEN ELS PREMIS SEGÜENTS:

(A) ALUMNES

• 1r Premi UPG, valorat en 150 €
• 2n Premi UPG, valorat en 100 €
• Accèssit: un llibre de fotografia.

(B) : AFICIONATS EN GENERAL

• 1r Premi Amics de la UPG, valorat en 150 €
• 2n Premi Amics de la UPG, valorat en 100 €
• Accèssit: un llibre de fotografia

Amb les fotografies seleccionades es realitzarà una exposició del 3 al 26 d’abril a la Sala Tossal (edifici Universitat, Carrer Tossal, 8).

El lliurament de premis es realitzarà el dia 5 de juny, durant l’acte de fi de curs de la UPG, que tindrà lloc a la Sala Tossal (edifici Universitat, Carrer Tossal, 8)

XI CONCURS DE RELATS BREUS UPG

Per la seua banda, Serlik ha presentat les bases del XI Concurs de Relats Curts de la UPG:

S'ESTABLEIXEN DUES CATEGORIES:

a) Al millor relat en castellà.
b) Al millor relat en valencià.

El relat ha de tractar sobre el canvi climàtic des de qualsevol dels seus aspectes: social, polític, mediàtic, ambiental, etc.. Poden estar escrits en valencià o en castellà i han de ser originals, inèdits, no premiats i no han d'haver sigut presentats en altres certàmens en les mateixes dates.

* Podrà participar-hi qualsevol persona major de 16 anys que ha sigut o és alumna de la UPG o que estiga empadronada a Gandia o qualsevol poble de la Safor.
* El termini de presentació és del 10 de març al 10 de maig de 2020.
* Els relats seleccionats podran ser publicats a proposta del Jurat. En aquest cas els autors hauran de cedir els drets d'autor dels relats a l'entitat editora.
* Els premis es faran públics el dia 5 de juny de 2020 en l'acte de fi de curs de la UPG.
* Els guanyadors/es de cadascuna de les seccions rebran 150 Euros i una figura commemorativa original.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.