laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: CGUPV/2020
Fuente: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València
Valencia 06 de febrero de 2020

XARRADA ‘SAPS ESCOLTAR MÚSICA?’ AL CAMPUS DE GANDIA DE LA UPV

 

• El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha rebut hui 6 de febrer la visita d’estudiants de 3r i 4t d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària de Callosa d’en Sarrià. Romina del Rey, professora i investigadora de la UPV ha impartit la xarrada ‘Saps escoltar música?’, on ha fet una introducció a la física d’ones, ha explicat les propietats del so i la importància de l’entorn on s’escolta. A més, amb motiu de la próxima celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, la professora ha parlat dels estereotips de gènere i de la mancança de dones en l’àmbit de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

El grup d’estudiants també ha visitat les cambres anecoica i reverberant, espais de docència i investigació acústica, àmbit en què destaca el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, i ha conegut les seues propietats.

RELACIÓ ENTRE LA MÚSICA I L’ENGINYERIA DE TELECOMUNICACIONS, SO I IMATGE

L’acústica és un dels àmbits d’estudi del Grau en Enginyeria de sistemes de telecomunicacions, so i imatge, que s’imparteix al Campus de Gandia, i per aquest motiu existeix una estreta relació entre aquest centre i els conservatoris de música de l’entorn; en aquest context, aquesta setmana es duen a terme altres activitats on es parla d’acústica i música.

El dilluns 5 de febrer, el professor del Campus de Gandia, Javier Valls, imparteix dos xarrades amb el títol: ‘Generació del so en els instruments musicals’, una al Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló de Cullera, el dilluns 5 de febrer i una altra a l’Escola de Música Eduardo Arnau de Tavernes de la Valldigna, el divendres 7 de febrer.

Per altra banda, hui 6 de febrer té lloc al Campus de Gandia el III Encontre ‘Música, so i imatge’, on participa alumnat dels conservatoris professionals de música de Cullera i d’Oliva. En aquest encontré s’intercanvien coneixements sobre tècniques en acústica i es realitza un concert de bandes de música a l’Aula Magna del Campus.             

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.