laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Regeneración de las playas
Foto: AyuOliva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 05 de febrero de 2020

OLIVA REUTILITZA LES TONES DE POSIDÒNIA QUE LA TEMPESTA ‘GLORIA’ HA TRET FORA DE LA MAR PER A REGENERAR LES DUNES DE LA SEUA PLATJA

 

• Les Regidories de Medi Ambient, Turisme i Platges han iniciat els tràmits amb la Demarcació de Costes per tal de poder reutilitzar la posidònia que hi ha en grans quantitats a la zona de Pau Pi i Mitja Galta en la regeneració del cordó dunar del litoral d’Oliva.

Des d’aquestes regidories s’ha apostat per criteris de sostenibilitat amb el medi ambient i s’ha cregut convenient posar en pràctica aquesta reutilització de la posidònia que el temporal Gloria ha tret del mar i que s’acumula damunt la sorra de les platges de Pau Pi i de la Mitja Galta. En lloc de retirar-la i dur-la a qualsevol abocador s’ha optat per aquesta alternativa més saludable amb el medi ambient’ assenyalava la vicealcaldessa, Ana Morell.

Aquest matí, i amb el permís de Costes, s’ha fet una primera prova i els resultats han estat molt positius. Fins allí s’hi han traslladat la vicealcaldessa, Ana Morell, el regidor de Platges i Turisme, Kino Calafat, i tècnics municipals. La opció elegida consisteix en traslladar en camions les tones de posidònia que s’acumulen en les platges de Pau Pi i Mitja Galta fins a les zones del sector 5 on el cordó dunar es troba en pitjor estat.

* Una vegada traslladada allí, la posidònia s’ubica al peu de les dunes i després es cubrirà en sorra per tal que es regenere de nou de forma natural.

Des de la Regidoria de Turisme s’ha agraït als col·lectius i associacions locals i centres educatius per la seua col·laboració en la neteja realitzada aquests darrers dies eliminant grans quantitats de plàstics en un primer moment.

Una vegada Demarcació de Costes done permís als treballs es realitzarà un contracte d’emergència amb una empresa que serà l’encarregada de dur a terme aquestes actuacions a la platja d’Oliva.

* Des de l’Ajuntament d’Oliva ens demana als veïns de la zona comprensió i disculpes per les molèsties ocasionades.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.