laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 05 de febrero de 2020

GANDIA SIGNARÀ AQUEST CAP DE SETMANA EL PROTOCOL FINAL D'AGERMANAMENT AMB LA CIUTAT ITALIANA DE FANO

 

• Les Falles de Gandia i els Carnavals de Fano també rubricaran un acord per potenciar internacionalment les festivitats.

Aquest cap de setmana, una delegació de la ciutat de Gandia es traslladarà a Fano per signar el protocol final de l'Agermanament de Gandia. Així ho han informat aquest matí en roda de premsa la regidora delegada de Relacions Internacionals, Liduvina Gil; i el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea.

Tal com s'ha recordat, en 2017 es va signar el pacte d'amistat, acord previ indispensable per iniciar els tràmits per a la signatura de l'agermanament. L'any passat l'alcalde de Fano, Massimo Seri, va signar a Gandia l'acord d'agermanament, protocol que ara s'ha de signar a Fano (Itàlia), atés que és el procediment que marca la Llei europea per a aquest tipus d'acords.

L'acte tindrà lloc a la sala Verdi de Teatre de Fano, el dia 8 de febrer i serà rubricat per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i l'Alcalde de Fano, Massimo Seri.

"Aquest serà un punt d'inflexió en les bones relacions entre Gandia i Fano" va declarar Liduvina Gil qui ha destacat que l'acord permetrà treballar en l'àmbit cultural, atés que hi ha un fil conductor referent al Renaixement, aquest fil és la família Borja, Fano va ser governada per Cesar Borgia, entre 1501 i 1503, mentre el seu germà Juan era Duc de Gandia.

La signatura de l'Agermanament també possibilitarà intercanvis escolars i obrirà noves possibilitats turístiques a la ciutat de Gandia. Per aquesta raó, aquest mateix cap de setmana els responsables municipals mantindran reunions amb turoperadors per presentar propostes d'operadors de Gandia per atreure turistes a les Falles de Gandia i perquè els ciutadans de Gandia puguen viatjar als Carnavals de Fano.

També s'ha incidit en l'aspecte gastronòmic de la visita, iniciat amb la presentació que es va fer de la fideuà de Gandia al festival del Brodetto i que possibilitarà que aquest any també estiga present una representació italiana al Festival Internacional de la Fideuà de Gandia.

La regidora delegada de Relacions Internacionals ha explicat que la comitiva d'aquest any també comptarà amb una delegació de la Federació de Falles de Gandia, per expressa invitació de l'Ajuntament de Fano, de la presidenta del Carnaval (homòloga del president de la federació de falles) Maria Flora Giammarioli, la Confesercenti de Fano i la Confesercenti de Pesaro i Urbino.

La presència de les falles es deu al treball conjunt que es desenvolupa dins de la iniciativa europea Carnival Project coordinat per la Universitat Politècnica de València i cofinançat pel programa Europa Creativa de la UE.

Fano espera l'arribada de les nostres Falleres Majors de Gandia, Sandra Faus Palmer i Alba Ramon Borja, que participaran en la desfilada dominical de falleres, amb una carrossa especialment preparada per a elles. Aquesta signatura permetrà intercanviar coneixements, cultura, tradicions i història.

Aquest projecte analitzava els vincles entre les Falles i altres festivitats carnavalesques europees. Incloent-hi el valor econòmic i turístic de les festes i, així mateix la seua funció com a element de cohesió social.

Sobre l'agermanament entre les Falles de Gandia i els carnavals de Fano, Telmo Gadea ha destacat que les dues mobilitzen molt a la ciutadania, són un motor econòmic i social i han desenvolupat tota una indústria al seu voltant.

"Les analogies són moltes i tant és així que no només tindrem l'agermanament entre les ciutats sinó que també ho signarem entre les dues festes" "Amb aquesta signatura potenciem un dels aspectes de les falles i les projectem internacionalment per augmentar el nombre de visitants estrangers que rebem durant aquests dies. Res d'això havia estat possible sense la voluntat política de govern de Gandia que també ens està ajudant per aconseguir la denominació de Festa d'Interés Turístic Nacional".

SOBRE FANO

Fano és la tercera ciutat més gran a la Regió de Marche a la província de Pesaro i Urbino, just al centre d'Itàlia. Fano té aproximadament uns 62.000 habitants. La ciutat compta amb un port, un vell poble de pescadors i una nova Marina per al turisme nàutic. També té una extensió de la Universitat d'Urbino, amb una riquesa cultural i folklòrica en l'àmbit nacional (Carnestoltes, Jazz al costat de la mar, Festival Internacional de Cinema, Festival Internacional Brodetto) a l'igual que la ciutat de Gandia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.