laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia antes de la inauguración
Foto: Carolina Woodward/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 23
de enero de 2020

LA SALA COLL ALAS INAUGURA AQUESTA VESPRADA L’EXPOSICIÓ “THE OTHER VOICE” DE L’ARTISTA NORDAMERICANA, KATHRYN HART

 

• A les 19.30 h, a la Sala Coll Alas, on s’hi podrá visitar fins al 20 de març.
• Una mostra multi-disciplinar (instal·lacions, fotografia, escultura i pintura), inspirada en el llegat psíquic de dones fortes del segle XVI (Lucrècia Borja...), la mirada sobre la imatge femenina en la mitologia i l’art, i el llinatge d’aquestes dones fins als nostres dies.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicación l’exposició “The other voice”, que s’inaugura a les 19.30 h, a la Sala Coll Alas, on s’hi podrá visitar fins al 20 de març. Li han acompanyat l’autora, l’artista nordamericana, Kathryn Hart, i la comissària de la mostra, Rosa Mascarell.

The other Voice és una mostra multi-disciplinar inspirada en el llegat psíquic de dones fortes del segle XVI (Lucrècia Borja i Maria Enríquez entres altres, però també les seues avantpassades americanes), la mirada sobre la imatge femenina en la mitologia i l’art, prenent com a exemple el quadre de Velázquez “La fábula de Aracne”, i el llinatge d’aquestes dones fins als nostres dies.

Hart ens conta històries plenes del rastre ardent que estes dones han anat deixant al seu pas. Històries d’unes vides de restriccions contra les que van haver de lluitar durant cinc-cents anys i que, encara hui, ressonen.

Mitjançant instal·lacions, fotografia, escultura i pintura, explora l’esperança, la mort i el renaixement en un món saturat on moltes petjades han quedat i quedaran invisibles.

Procedent de la Bienal de Venècia, on González va contactar personalment amb Hart, The other voice inclou escultures, fotografies abstractes en blanc i negre, pintures i instal·lacions, pensades expressament per a la Coll Alas. Una d’elles, fins i tot, executada per l’artista in situ. És la segona vegada que l’autora i l’obra visiten Gandia, ja que fa recentment va participar a l’exposició del Col·lectiu Obertament, a l’Hospital Sant Marc, dins la I Bienal Lluït_Art, comissionada també per Mascarell.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Durant el temps que dure l’exposició es realitzaran diverses activitats, com ara visites guiades i una taula redona amb la intervenció de l’artista i artistes locals:

- Divendres 24 de gener, a les 19 h, visita guiada i col·loqui amb dones artistes locals. Es parlarà sobre l’obra de Kathryn Hart i de la influència i visió femenina en l’art.
- Dimarts 28 de gener, a les 11 h, trobada de l’artista amb estudiants d’art de la ciutat, de l’IES Maria Enríquez i Escolàpies. Primer es durà a terme una visita guiada i després l’artista explicarà a l’alumnat com, en una segona sessió a març, cadascú d’ells/es aportarà un objecte amb el qual s’elaborarà una nova instal·lació.

* En finalitzar l’exposició, es presentarà el catàleg d’obres.

L’ARTISTA

Kathryn Hart (Texas, 1961), és una artista multidisciplinària formada als EUA (Boston, Texas i NY) i en Europa (Venècia i Londres), amb una obra que interactua amb l’entorn, mitjançant el joc de llums i ombres, carregada d’humanisme i feminisme.  

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.